شیعه انگلیسى و سنى آمریکایی دو لبه‌ى یک قیچى

16:17 - 10 دی 1395
کد خبر: ۲۶۱۶۸۹
دشمن بر طبل اختلاف شیعه و سنى مى‌کوبد و گاه به اسم سنى علیه شیعه کار مى‌کند و گاه به اسم شیعه از سنى بد مى‌گوید، شبکه‌هاى ماهواره‌اى که چنین دشمنى‌هایى را ترغیب مى‌کنند، در انگلیس و برخى دیگر از کشورهاى دشمن اسلام هستند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از تسنیم، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار مسؤولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى در خجسته سالروز میلاد با سعادت پیامبر اکرم و امام جعفر صادق(صلوات‌الله‌علیهما) و نکات مهمى که معظم له به مردم و مسؤولان کشور و نیز دلسوزان جهان اسلام بیان داشتند، نیازمند دقت نظر و توجه جدى است. رهبر معظم انقلاب در این دیدار با توجه به مناسبت جلسه و مخاطبان آن بر مسأله اصلى جهان اسلام یعنى وحدت متمرکز شدند و با متذکر شدن نیاز ضرورى جهان اسلام به وحدت، خاطرنشان کردند که تفرقه هدف دشمن و خادمان و عاملان تفرقه خواسته یا ناخواسته در راه دشمن و ابزار دست آن‌ها هستند. هم‌چنین رهبر معظم انقلاب در این دیدار با تأکید بر نقش انگلستان به‌عنوان یک استعمارگر سابق و دشمن دیرین جهان اسلام به اظهارات تفرقه‌افکنانه و بى‌شرمانه‌ى نخست‌وزیر جدید انگلیس در اجلاس شوراى همکارى خلیج فارس در بحرین پاسخ دادند و به ملت ایران نیز توصیه کردند که تداوم راه امام راحل و اهداف انقلاب اسلامى ضامن سعادت دنیا و آخرت ملتى است که در دهه‌هاى گذشته امتحان موفقى در مسیر انقلاب داده است. مهم‌ترین محورهاى بیانات رهبر معظم انقلاب را در موارد زیر مى‌توان خلاصه کرد:

    - جهاد و انواع آن همیشه لازم است.‌
    - دنیاى اسلام دچار محنتهاى بزرگى است و راه‌حلّ آن محنتها، اتّحاد اسلامى است‌.
    - دو اراده متعارض امروز در منطقه: وحدت در برابر تفرقه.
    - شیعه‌ى انگلیسى و سنّى آمریکایى مثل هم هستند.
    - پاسخ به اظهارات بى‌شرمانه‌ى نخست‌وزیر انگلیس‌.
    - مهم‌ترین آمادگى امروز، اتّحاد بین مسلمین است.
    - یک توصیه رهبر معظم انقلاب به مردم ایران.


میلاد حضرت ختمى مرتبت نبى مکرم اسلام(ص) و تولد حضرت صادق علیه آلاف التحیة و الثناء مناسبتى بود که به‌خاطر آن رهبر معظم انقلاب اسلامى میزبان گروه‌هایى از مردم و مسؤولان کشور و سفراى کشورهاى اسلامى بودند و در این دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى نیز حضور داشتند. مشخص است که در چنین مناسبتى رهبر معظم انقلاب اسلامى با توجه به زمان جلسه و مخاطبان آن بر مسائل اصلى جهان اسلام تأکید کنند و به دغدغه‌هاى عام امت اسلامى بپردازند. متن حاضر به اختصار سعى در بیان برخى از مهم‌ترین محورهاى بیانات معظم له در این دیدار دارد:


*    جهاد و انواع آن همیشه لازم است‌
قتال در اندیشه اسلامى و بیان قرآن کریم امرى اخص از جهاد است. جهاد به‌عنوان یک مفهوم عام‌تر و مهم‌تر وظیفه‌اى همگانى و دستورى گسترده است که در شرایط مختلف وظایف متفاوتى را به‌دنبال خود مى‌آورد و در برابر دشمنان دین، وظیفه مؤمنان که قرآن کریم نیز به آن ناطق است، جهاد و ایستادگى به همه معانى مختلف آن است. رهبر معظم انقلاب در این دیدار در تبیین نعمت مهم نبوت و رحمت بودن رسول خدا(ص) براى جهانیان خاطرنشان کردند که «البتّه هستند کسانى‌که صاحبان قدرتند، صاحبان زر و زورند، مایل نیستند که این سفره‌ى گسترده‌ى رحمت الهى مورد استفاده‌ى آحاد مردم قرار بگیرد؛ با قدرت آن‌ها مخالفند؛ لذا در مقابل این حرکت الهى مى‌ایستند. آن‌وقت خداى متعال مى‌فرماید: یاَیُّهَا النَّبِیُّ اتَّقِ الله وَ لا تُطِعِ الکفِرینَ وَ المُنفِقین؛ دنبال آن‌ها مرو، مراقب باش؛ در جاى دیگر مى‌فرماید: یاَیُّهَا النَّبِیُّ جهِدِ الکُفّارَ وَ المُنفِقینَ وَ اغلُظ عَلَیْهِم؛ با کفّار و با منافقین مبارزه کن. مى‌فرماید «جاهِد»؛ نمى‌فرماید «قاتِل»؛ «قاتِلِ الکُفّارَ وَ المُنافِقین»؛ قتال همیشه لازم نیست، امّا جهاد همیشه لازم است. گاهى جهاد، جهاد سیاسى است، گاهى جهاد فرهنگى است، گاهى جهاد نرم است، گاهى جهاد سخت است، گاهى با سلاح است، گاهى با علم است؛ همه‌ى این‌ها جهاد است امّا در همه‌ى این‌ها باید توجّه داشت که این جهاد، علیه دشمن است، علیه دشمن بشریّت است، علیه دشمنانى است که به اتّکاء قدرت خود و زر و زور خود، وجود سنگین و مطامع خودشان را بر بشریّت تحمیل مى‌کنند. سازش با آن‌ها معنا ندارد؛ اِتَّقِ الله وَ لا تُطِعِ الکافِرینَ وَ المُنفِقین.»
ازاین‌رو مى‌توان بیان داشت که وظیفه مسلمین در برابر مستکبران و زیاده‌خواهان عالم ایستادگى و جهاد همه‌جانبه و عدم تبعیت است. رهبر معظم انقلاب در سخنرانى‌هاى چند ماه اخیر خود از این مفهوم ایستادگى و عدم تبعیت از دشمن تحت عنوان جهاد کبیر یاد کردند و با استنادات قرآنى نشان دادند که در کنار مفاهیم جهاد اکبر و جهاد اصغر، قرآن کریم از جهاد کبیر که همان عدم تبعیت از دشمنان است، یاد مى‌کند.


*    دنیاى اسلام دچار محنتهاى بزرگى است و راه‌حلّ آن محنتها، اتّحاد اسلامى است‌
وحدت از شعارها و آرمان‌هاى اصلى انقلاب اسلامى بوده است. در میان انواع وحدت، مسأله وحدت اسلامى و متحد شدن مسلمانان در برابر دشمنان دین و دشمنان منافع خود یکى از خواسته‌هاى دین و یکى از اهداف انقلاب اسلامى بوده و هست. رهبران انقلاب اسلامى همواره بر ضرورت وحدت تأکید کرده‌اند اما شرایط کنونى جامعه اسلامى و امت اسلامى به گونه‌اى است که ضرورت وحدت بیش از گذشته مشخص مى‌شود و نیاز به آن ملموس‌تر از همیشه است. متحد شدن مسلمین راه چاره اصلى و مهم‌ترین وظیفه کنونى مسلمان در برابر معضلات و محنت‌هایى است که از سوى دشمن بر منطقه تحمیل مى‌شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «دنیاى اسلام دچار محنتهاى بزرگى است و راه‌حلّ آن محنتها، اتّحاد اسلامى است. وحدت، هم‌افزایى، کمک به یکدیگر، از اختلافات مذهبى و فکرى عبور کردن. امروز نگاه دستگاه استکبار و استعمار به دنیاى اسلام، این است که سعى مى‌کنند دنیاى اسلام را هرچه بیشتر از وحدتِ خود دور کنند. این براى آن‌ها تهدید است: یک‌ونیم میلیارد مسلمان، این‌همه کشورهاى اسلامى با این‌همه منابع، این نیروى انسانى فوق‌العاده؛ اگر این مجموعه متّحد باشد و با وحدت به سمت اهداف اسلامى حرکت بکند، قدرتمندانْ دیگر نمى‌توانند در دنیا کوس قدرت بزنند؛ آمریکا دیگر نمی‌تواند اراده‌ى خود را بر کشورها و بر دولتها و بر ملّتها تحمیل کند؛ شبکه‌ى بدخیمِ خبیثِ صهیونیستى دیگر نمى‌تواند دولتها و قدرتهاى گوناگون را در پنجه‌ى اقتدار خود بگیرد و آن‌ها را در جهت راه خود و کار خود پیش ببرد؛ اگر مسلمانها متّحد باشند، این‌طور است.»


*    دو اراده متعارض امروز در منطقه: وحدت در برابر تفرقه
در حال حاضر جهان اسلام بر سر یک دو راهى قرار گرفته است و دو نسخه متفاوت براى دردهاى امت اسلامى پیچیده و توصیه شده است. یک نسخه که مورد نظر جمهورى اسلامى ایران است و بر اساس تعالیم قرآنى و دستورات اولیاء دین و مطابق سیره امامان معصوم و رهبران جامعه اسلامى است، این‌که مسلمانان باید با هم متحد و علیه دشمنان دین ید واحده و نیرویى مشترک باشند. در برابر این توصیه، نگاهى تفرقه‌افکن و دشمنى‌ساز نیز وجود دارد که مسلمین را به بهانه‌هاى مختلف به کشتار یکدیگر و تفرقه دعوت مى‌کند. گاه به اسم توحید دست به تکفیر مسلمانان مختلف مى‌زند و همه را کشتار مى‌کند و گاه به اسم دفاع از ولایت در آتش تفرقه و کینه مسلمانان نسبت به هم مى‌دمند. در این میان دشمنان دین از هر فرصتى براى تقویت این نگاه دوم استفاده مى‌کنند و تلاش مى‌کنند که کارى صورت بگیرد که مسلمانان به دست یکدیگر و در دعواهاى فرقه‌اى و جناحى کشته شوند تا نیازى به سرکوب آن‌ها توسط عامل خارجى نیز نباشد. از این طریق با کمترین هزینه، مسلمانان علیه یکدیگر شورانده مى‌شوند و زمینه کشتار و عدم وحدت و چنددستگى آن‌ها فراهم مى‌آید. مقصود اصلى از چنین تفرقه‌افکنى‌هایى البته تسلط بر کشورهاى اسلامى و غارت منافع آن‌هاست. «اگر مسلمانها متّحد باشند، وضع فلسطین آن‌چنان‌که امروز مشاهده مى‌کنیم نخواهد بود؛ امروز وضع فلسطین، وضع سختى است؛ غزّه یک‌جور، ساحل غربى آن یک‌جور. ملّت فلسطین، امروز زیر فشار شدید روزانه است؛ مى‌خواهند مسأله‌ى فلسطین را از اذهان دور کنند و به فراموشى بسپارند. مى‌خواهند منطقه‌ى غرب آسیا را -شامل همین کشورهاى ما- که یک منطقه‌ى فوق‌العاده حسّاس راهبردى است، یعنى هم از لحاظ جغرافیایى، هم از لحاظ منابع طبیعى، هم از لحاظ گذرگاه‌هاى آبى، یک منطقه‌ى حسّاسى است، به خودشان مشغول کنند؛ مسلمان در مقابل مسلمان، عرب در مقابل عرب بِایستند و همدیگر را هدف بگیرند و یکدیگر را نابود بکنند تا ارتشهاى کشورهاى مسلمان، مخصوصاً ارتشهایى که در همسایگى صهیونیست‌ها قرار دارند، روزبه‌روز تضعیف بشوند؛ هدف آن‌ها این است.»


*    شیعه‌ى انگلیسى و سنّى آمریکایى مثل هم هستند
در این میانه سوء استفاده از عقاید شیعه و سنى یکى از روش‌هاى رایج دشمن است. دشمن بر طبل اختلاف شیعه و سنى مى‌کوبد و گاه به اسم سنى علیه شیعه کار مى‌کند و گاه به اسم شیعه از سنى بد مى‌گوید. شبکه‌هاى ماهواره‌اى که چنین دشمنى‌هایى را ترغیب مى‌کنند، در انگلیس و برخى دیگر از کشورهاى دشمن اسلام هستند و حکومت‌هاى وابسته و خائنى نیز که در آتش اختلافات مى‌دمند، مورد حمایت انگلیس هستند. از این جهت است که انگلیس و آمریکا را باید اصلى‌ترین حامیان کشتار میان مسلمین و ترغیب کنندگان جنگ شیعه و سنى دانست. به این واسطه رهبر معظم انقلاب از اصطلاح شیعه انگلیسى و سنى آمریکایى استفاده کردند و بیان داشتند: «یک عدّه‌اى هم در این آتشها مى‌دمند؛ شیعه‌ى انگلیسى و سنّى آمریکایى مثل هم هستند؛ همه، دولبه‌ى یک قیچى هستند؛ سعی‌شان این است که مسلمانها را به جان هم بیندازند؛ این پیام اراده‌ى تفرقه است که اراده‌ى شیطانى است؛ امّا پیام وحدت این است که این‌ها از این اختلافات عبور بکنند، در کنار هم قرار بگیرند، با هم کار کنند.»
این بیانى بسیار مهم و حساس است. این‌که دشمنان اسلام تلاش مى‌کنند تا جریان‌هاى نادان و گاه وابسته و دین‌فروش را به اسم شیعه و سنى حمایت کنند تا با ایجاد درگیرى میان آن‌ها جنگ طائفه‌اى و فرقه‌اى بالا بگیرد و مسلمانان به خود مشغول شوند و از بیگانه و دشمن غافل.
از همین جهت است که جریان‌هاى به‌ظاهر شیعه‌ى وابسته به انگلیس نه تنها علیه اهل سنت نفرت مى‌پراکنند بلکه جریان‌هاى اصیل وحدت‌گراى شیعه را با زشت‌ترین عناوین مورد حمله قرار مى‌دهند به‌نحوى که شبکه‌هاى ماهواره اى مورد حمایت انگلیس به مراجع عظام تقلید شیعه و علماى بزرگى مانند آیت‌الله بهجت نیز اهانت مى‌کنند.
این امر نشان مى‌دهد که ادعاى شیعه بودن این افراد دروغین است و برخى از سران آن‌ها از سر خیانت است که به خدمت انگلیس درآمده‌اند و البته شاید برخى از جاهلان آن‌ها از سر ناآگاهى در ضدیت با اسلام تلاش مى‌کنند که باید هدایت و آگاه شوند.
از سوى دیگر دست حمایت آمریکا از جریان‌هاى تکفیرى و جنایتکارى که به اسم اهل سنت عمل مى‌کنند و بویى از سنت نبوى نبرده‌اند و غالب اهل سنت معمول جهان اسلامى را نیز کافر مى‌دانند، مشهود است. به‌همین‌دلیل رهبر معظم انقلاب از آن‌ها به سنى آمریکایى تعبیر کردند.
آن‌چه مهم است این است که عموم شیعیان حقیقى و عامه‌ى اهل سنت، این سران خائن و دشمن دین را بشناسند و از آن‌ها دورى کنند و اجازه ندهند که نفرت‌پراکنى و حماقت‌هاى این گروه‌ها به زبان رایج فرق امت اسلامى در برابر هم منجر شود.


*    پاسخ به اظهارات بى‌شرمانه‌ى نخست‌وزیر انگلیس‌
بخش مهمى از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در پاسخ به اظهارت بى‌شرمانه نخست وزیر انگلیس بود که ایران اسلامى را تهدیدى براى کشورهاى منطقه و انگلیس را در نقش مدافع حقوق کشورهاى منطقه و عامل ایجاد امنیت معرفى کرده بود. ماجرا از این قرار بود که چندى پیش نخست‌وزیر انگلیس با طرح اتهاماتى علیه کشورمان گفته بود: ما باید همکارى خود با کشورهاى حاشیه خلیج (فارس) و همکارى با آن‌ها براى مقابله با اقدامات منطقه‌اى ایران را افزایش دهیم. خبرگزارى‌هاى مختلف در انتشار این خبر بیان داشتند که ترزا مى‌ نخست وزیر انگلیس در سخنرانى‌اش در نشست شوراى همکارى خلیج (فارس) در بحرین گفت که انگلیس مى‌خواهد متصدى پایدارتر و ماندگارتر در قبال امنیت بلندمدت خلیج اتخاذ و بیش از سه میلیارد پوند براى هزینه‌هاى دفاعى در منطقه در یک دهه آینده سرمایه گذارى کند. وى در ادامه با بیان این‌که امنیت منطقه امنیت ما است، گفت: باید همکارى دفاعى خود را با کشورهاى خلیج (فارس) افزایش دهیم و براى مقابله با اقدامات منطقه‌اى ایران با آن‌ها همکارى کنیم. مى‌ هم‌چنین به توافق هسته‌اى ایران و گروه 1+5 اشاره کرد و بدون در نظر گرفتن ماهیت کاملاً صلح‌آمیز برنامه‌ى هسته‌اى کشورمان، اظهار داشت: ما توافقى را امضاء کردیم که امکان دستیابى ایران به سلاح هسته‌اى را براى بیش از یک دهه از بین برده است.
این اظهارات از چند جهت‌ بى‌شرمانه و جنایت‌کارانه است. اول این‌که انگلیس در طول تاریخ، دشمن مردم منطقه و سرکوبگر آن‌ها و غارتگر منابع آن‌ها و استعمارگر قدیمى این منطقه بوده است. در طول قرن‌ها انگلیسى‌ها فریادهاى حق‌طلبانه مردم این منطقه از هند و پاکستان و افغانستان گرفته تا ایران و عراق و مصر و فلسطین و سوریه و عربستان و... را سرکوب و نسبت به حقوق مردم این منطقه تجاوز کرده‌اند. اما نقش مخرب و جنایتکارانه انگلیس به صرف جنایات تاریخى دوران استعمار محدود نمى‌شود، انگلیسى‌ها علاوه بر آن‌که آزادى‌خواهان و مسلمانان منطقه را کشتار و سرکوب کردند، در بر سر کار آوردن جنایتکاران و خائنان و سرکوبگران نیز مؤثر بوده‌اند. چه در ایران و چه در عراق و دیگر کشورها، جنایات تاریخى انگلیس مشهود و غیر قابل انکار است.
در کنار آن باید به جنایات بعد از دوران استعمار انگلیس نیز نگاه کرد. در همین هزاره سوم میلادى نیز انگلیس یکى از عوامل اصلى گزارشات دروغى بود که منجر به اشغال عراق شد. آیا مردم منطقه فراموش مى‌کنند که منابع اطلاعاتى انگلیس نقشى اساسى در فریب جهانیان و ادعاى دروغ سلاح‌هاى کشتارجمعى در عراق بودند که بعد از اشغال عراق و کشتار چند میلیون عراقى مشخص شد که از اساس دروغ و ساخته‌ى نهادهاى امنیتى رسمى انگلیس بوده است.
آیا انگلیس شریک جرم آمریکا و از جنایتکاران اصلى حمله به افغانستان و عراق و ایجاد ناامنى در دیگر کشورهاى منطقه نیست؟ در چنین شرایطى نهایت خدعه‌پیشگى و بى‌شرمى و بى‌حیایى مسؤولان نامسؤول انگلیسى است که از ایجاد امنیت براى مردم منطقه سخن بگویند و ایران اسلامى را عامل ناامنى معرفى کنند.
رهبر معظم انقلاب در جواب این مسؤول بى‌شرم انگلیس بیان داشتند: «اگر شما امروز نگاه کنید به اظهاراتى که از مستکبرین و متصرّفین فضاهاى حیاتى ملّتها سر مى‌زند، مى‌بینید که دعوت به تفرقه است؛ از قدیم، به سیاست انگلیسى‌ها گفته مى‌شد سیاستِ تفرقه بینداز و آقایى کن؛ فَرِّق تَسُد، آقایى کن به برکت تفرقه انداختن؛ آن‌وقتى که انگلیس قدرتى داشت، این سیاست آن‌ها بود؛ امروز هم این سیاست را قدرتمندان امروز مادّى دنیا دارند؛ چه آمریکا، چه اخیراً باز انگلیس. انگلیسی‌ها در منطقه‌ى ما همیشه منبع شر بودند، همیشه منبع نکبت براى ملّتها بودند؛ ضربه‌هایى که این‌ها به حیات ملّتها در این منطقه زدند، شاید در کمتر نقطه‌اى در دنیا از سوى یک قدرتى نظیر داشته باشد. در شبه قارّه‌ى هند -که امروز هند و بنگلادش و پاکستان است- آن‌جور ضربه زدند، آن‌جور مردم را فشار دادند؛ در افغانستان یک‌جور، در ایران یک‌جور، در منطقه‌ى عراق یک‌جور؛ بالاخره در فلسطین هم که آن حرکت مشئوم و خباثت‌آلود را انجام دادند و مسلمانها را و در واقع یک ملّت را آواره کردند و از خانه‌ى خودش دور کردند؛ یک کشور تاریخى ثبت‌شده‌ى از چند هزار سال پیش -به نام فلسطین- با سیاست انگلیسى‌ها از بین رفت. در این منطقه از دو قرن پیش به این طرف -دو قرن و اندکى، از حدود 1800 میلادى به این طرف- هرچه از انگلیس‌ها سر زده است، شرّ و فساد و تهدید بوده؛ آن‌وقت این مسؤول انگلیسى مى‌آید اینجا و مى‌گوید ایران تهدید منطقه است؛ ایران تهدید منطقه است؟ این خیلى بى‌شرمى مى‌خواهد که کسانى‌که خودشان در طول زمان، تهدید و خطر و نکبت براى منطقه بوده‌اند، بیایند کشور مظلوم و عزیز ما را متّهم کنند؛ این‌ها این‌جورى هستند.»


*    مهم‌ترین آمادگى امروز، اتّحاد بین مسلمین
بر اساس همه مطالبى که ذکر شد، رهبر معظم انقلاب اسلامى مهم‌ترین نیاز امروز جهان اسلام را اتحاد بین مسلمین معرفى کرده و خاطرنشان ساختند: «به نظر ما مهم‌ترین آمادگى امروز، عبارت است از اتّحاد بین مسلمین. برحذر باشند مسلمانها از ایجاد اختلاف؛ فرقى نمى‌کند، همه‌ى فِرَق، شیعه و سنّى ندارد. همه‌ى فِرَق اسلامى باید سعى کنند در این‌که اختلافات فکرى خودشان را در زیر مشترکات فراوانى که وجود دارد، مورد اغماض قرار بدهند و از آن اغماض کنند.»


*    یک توصیه رهبر معظم انقلاب به مردم ایران
در کنار این توصیه‌ها به همه مسلمانان جهان اسلام، رهبر معظم انقلاب یک توصیه هم به مردم ایران داشتند که به‌عنوان خاتمه این متن کوتاه به آن اشاره مى‌شود: «آنچه من به ملّت خودمان عرض مى‌کنم -به ملّت عزیز ایران که واقعاً در این سالهاى پس از تشکیل نظام جمهورى اسلامى و هم‌چنین سالهاى مبارزاتى که منتهى به تشکیل نظام جمهورى اسلامى و انقلاب اسلامى شد، امتحان خوبى داده- این است که این‌راه را که راه امام بزرگوار ما است و راه انقلاب ما است، رها نکنید؛ این‌راه را دنبال کنید. عزّت دنیا و عزّت در ملأ اعلى به این وابسته است که این‌راه را برویم: راه تمسّک به قرآن و عترت، راه تمسّک به احکام الهى، راه ایستادن در مقابل دشمنان، راه ملاحظه نکردن در اظهار حقیقت و دفاع کردن از حقیقت؛ این آن‌ راهى است که ملّت ما باید دنبال بکند -که بحمدالله تا امروز این‌را دنبال کرده‌اند.»

انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *