بصیرت از فتنه رمز گشایی می کند/شناخت فتنه و تبیین آن برای مردم، ایجاد تفرقه نیست

15:38 - 09 دی 1395
کد خبر: ۲۶۱۴۳۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
محمد جواد لاریجانی گفت: در یک کلمه، بصیرت از فتنه رمز گشایی می کند. همان گونه که امام خمینی (ره)، تئوری مقاومت در برابر استکبار را بیان کرد. مقام معظم رهبری هم بخشی از مفاهیم مهم را احیا کردند که یکی از آن مفاهیم، بصیرت است. در مکتب اهل بیت(ع)، بصیرت دارای ویژگی خاصی است و اسلام بر اساس بصیرت استوار شده است.

بصیرت از فتنه رمز گشایی می کند/شناخت فتنه و تبیین آن برای مردم، ایجاد تفرقه نیستبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد جواد لاریجانی، معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در سالروز حماسه 9 دی در جمع مردم خمینی شهر، در سخنانی اظهار کرد: خدا را شکرگزارم که در جمع شما مردم ولایت مدار و شهید پرور خمینی شهر هستم. شهری که با بیش از 2هزار 300 شهید در تارک شهرهای کشور ما در مجاهدت می درخشد. ما باید خداوند را به خاطر نعمت های فراوانش شکرگزار باشیم که در رأس همه این نعمت ها، نعمت ولایت است.

وی ادامه داد: ما گرد هم آمده ایم تا راجع به یک حادثه مهم در تاریخ کشور صحبت کنیم و از آن درس و عبرت بگیریم و آن فتنه ای بود که در سال 88 با صرف پول های فراوان توسط دشمنان اسلام برای ما واقع شد. دشمنی که قصد داشت نظام ما را ساقط کند، چون نظام ما دنبال اقامه دین بر اساس مکتب اهل بیت (ع) است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: مهم است که ما بدانیم چرا این انحراف در عده ای بوجود آمد و چرا کسانی که دنباله رو انقلاب بودند، در این آزمایش موفق نبودند.

وی بیان کرد: در یک کلمه، بصیرت از فتنه رمز گشایی می کند. همان گونه که امام خمینی (ره)، تئوری مقاومت در برابر استکبار را بیان کرد. مقام معظم رهبری هم بخشی از مفاهیم مهم را احیا کردند که یکی از آن مفاهیم، بصیرت است. در مکتب اهل بیت(ع)، بصیرت دارای ویژگی خاصی است و اسلام بر اساس بصیرت استوار شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: خداوند می فرماید: "قل هذه سبیلی ، ادعوا الی اللع علی بصیره". دعوت به خداوند که محور اندیشه اسلامی است تفکرات است، بر پایه بصیرت است. تا چه رسد بر باور جزیی تر. این بصیرت در مکتب اهل بیت (ع)، دارای چارچوب است. بصیرت در مکتب اهل بیت (ع)، از تفقه دین نشات می گیرد.. تفقه مصباح بصیرت است. تفقه دین در مکتب اهل بیت (ع) مبتنی بر کتاب و عترت است و چارچوب دارد.

لاریجانی اظهار کرد: مطلبی که باید به آن اشاره کرد این است که بصیرت دارای اجزای مقومی است که باید به ان توجه شود. چون فتنه انواع مختلفی دارد. دیروز یک نوع فتنه بود، امروز یک نوع فتنه است و در آینده فتنه های دیگری بوجود می آیند.

وی افزود: اولین جزء مقوم بصیرت این است که بدانیم کجا هستیم.‌ شأن و وضعیت خود را واقع بینانه بشناسیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: امروز یکی از کارهای دشمنان این است که تصویرهای مختلفی را به مردم و مسئولان القاء کنند. مثلا تصویری به مسئولان القاء می کنند که آنها احساس کنند در ته دره هستند. بر همین اساس، عده ای گفتند که ما نمی توانیم با آمریکا مقابله کنیم و آمریکا در عرض 5دقیقه می تواند کشور ما را نابود کند. البته در جواب این طرز تفکر باید گفت که آمریکا و ناتو ده سال است که نتوانسته است طالبان را شکست دهند و ایران مثل یک شیر در منطقه مانده است.

لاریجانی بیان کرد: تصویر دیگری که دشمنان برای مسئولان ترسیم می کنند، استیصال است و نهایتاَ برخی می گویند که تحریم ها ما را مجبور کرده است که کوتاه بیاییم. پس باید متوجه باشیم که رکن اول بصیرت این است که شرایط خود را بشناسیم نه کمتر و نه بیشتر.

وی ادامه داد: یکی از کارهای دیگر دشمن این است که تصویر بدی را از نظام در ذهن مردم ایجاد کنند و القائات گوناگونی را با انواع دروغها پمپاژ می کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بیان کرد: در گذشته فقها می گفتند که کسی پول می گیرد که دروغ بگوید. آن موقع به این حرف می خندیدند؛ اما الان می بینیم که چنین کاری یک بیزینس شده است و طرف در تلویزیون و سایت های مختلف پول می گیرد که فقط دروغ بگوید.

لاریجانی افزود: حتی در زمان فتنه، شبکه ای را درست کردند که رانندگان تاکسی، در طول مسیر به مسافران خود فقط دروغ بگویند و تصویری در ذهن مردم القاء کنند که نمی شود اسلام را پیاده کرد و ما باید با آمریکا کوتاه بیاییم، اما نهایتا دیدید که تمام قدرت های غربی و نوکران آنها و خط بنی امیه در عربستان جمع شدند تا انقلاب ما را ساقط کنند، اما موفق نشدند.

وی اظهار کرد: در امور علمی و صنعت اتمی که متاسفانه با عدم رعایت برخی نظرات رهبری، در آن آسیب دیدیم؛ ما برای خود یک ابرقدرت هستیم و دشمنان بدانند که توانمندی اتمی ایران آسیب پذیر نیست. دشمنان ما در آینده متوجه خواهند شد که چه بنیه علمی و اتمی عظیمی در ایران وجود دارد.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه گفت: هم اکنون در منطقه یعنی غرب آسیا، ایران تنها کشوری است که هزاران خانه خود را با رآکتور اتمی روشن کرده است.

وی بیان کرد: انقلاب ما در همه ابعاد به خصوص در زمینه علمی صنعت اتمی آنقدر رشد کرد که دشمن می گفت شما خیلی رشید شده اید و باید قدتان را کوتاه کنیم.

لاریجانی تصریح کرد: برجام، بیانگر نگرانی دشمنان از بلندشدن قد ما بود. این تصویر قدبلندی را دشمنان می خواهند از مردم بگیرند، اما باید بدانند که تمام قدرت ما نشأت گرفته از مکتب اهل بیت (ع) است. با پایبندی به مکتب اهل بیت (ع) است که ما پیشرفت کرده ایم، پس بصیرت یعنی بدانیم که کار ما و قدرت ما چه چیزی است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: رکن دوم اقامه دین این است که وظیفه خود را تشخیص دهیم و تشخیص مان به اندازه و به موقع باشد. یک آدم غیر بصیر وظیفه خود را به درستی تشخیص نمی دهد. ممکن است گاهی تشخیص بدهد اما به موقع نباشد. حتی گاهی ممکن است تشخیص بدهد و به موقع هم باشد، اما به اندازه نباشد.

وی اظهار کرد: رکن سوم اقامه دین، ولایت است. یعنی حتی اقامه نماز بدون ولایت هم درست نیست.

لاریجانی افزود: از امام معصوم(ع) روایت داریم که پایه های اسلام پنج چیز است. اقامه نماز، روزه ،‌حج ،‌ زکات و ولایت که آنها تکمیل نمی شوند مگر با ولایت.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: مرحوم مجلسی که از علمای بزرگ تشیع هستند و در فهم روایات انصافاً کم نظیر هستند می فرمایند ما قبلا فکر می کردیم ولایت شعبه ای از نبوت و از مباحث اصول دین است. اما این حدیث امام رضا (ع) ولایت را به عنوان یک اثل عملی در کنار سایر اصول عملی مانند نماز و روزه قرار داده است و این جنبه از ولایت را نمیدانستیم. حال سوال تین است که ما باید چه کاری را زیر عنوان ولایت انجام دهیم. در همان روایت امام رضا(ع) و چند روایت دیگر در همین زمینه مجموعه ای از کارها معرفی شده است که به علت کمبود وقت صرفا اشاره ای می کنم.

وی بیان کرد: همان گونه که بیان شد اولین کار این است که باید نسبت به حکومت خود حساس باشیم. این اولین اصل و کارشیعه در امر ولایت است. یعنی اگر حاکم مشروع بود واجب است که از او حمایت کنیم. دوم باید ملاک مشروعیت حاکم را بدانیم. سومین موضوع این است که باید مصداق ولایت را بشناسیم.

لاریجانی بیان کرد: هر فرد پیرو مکتب اهل بیت (ع) همانطوری که در صف نماز کنار هم می ایستند و اقامه نماز می کنند در امر ولایت هم باید در کنار هم بایستند و به وظایف خود عمل کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: امروز مصداق ولایت مشروع، ولایت آیت الله العظمی امام خامنه ای است. البته این امر مربوط به علاقه فردی افراد نیست، بلکه یک وظیفه شرعی است.

وی افزود: بزرگترین یادگار امام راحل احیای ولایت است. عده ای می گفتند که ما به امام خمینی (ره) علاقه زیادی داریم اما علاقه ما کریزماتیک است. علاقه بر اساس کریزما پایه شرعی ندارد و وظیفه ساز نیست و شاید گاهی هم خلاف باشد.

محمد جواد لاریجانی گفت: شیخ مفید می گوید که برخی انحرافات جامعه اسلای انحراف از طریق غلو است. این افراد سه ویژگی دارند. آنها اولا یک شخصیت اسلامی را بر می گزینند مانند پیامبر و غالبا امام زمان و او را برتر از شرع قرار می دهند. این یک نمونه از علاقه کریزماتیک است. ویژگی دوم این افراد این است که می گویند اجرای حلال و حرام و رعایت آن را بای احکام دین در زمان فعلی ضروری نیست و می گویند زمان آن سپری شده است. لذا این گونه افراد مکتب فارسی را درست کرده و نبش قبر کوروش و داریوش را انجام می دهند و اگر کسی گفت چرا فلان کار را کرده ای یا نکرده ای؟ می گویند قلب را باید پاک کرد.

وی گفت: ویژگی سوم این افراد هم ادعای ارتباطات ویژه است. در نهایت باید گفت در مبنای مکتب اهل بیت (ع) اعتقاد به ولی فقیه از این مقوله ها نیست بلکه بر اساس تعاایم دینی و به عنوان وظیفه است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: یکی از بهانه های دشمن علیه کشور ما، موضوع حقوق بشر است و می گویند که ملت ایران و هیچ ملتی حق ندارد حکومت خود را بر اساس اسلام واقعی بنا کند. اسلامی که آنها می خواهند اسلامی مثل داعش است. آنها با گردن زدن و جگرخواری و دست و پا قطع کردن مشکل ندارند، بلکه آنها با اسلام مکتب اهل بیت (ع) مشکل دارند.

وی گفت: حق ولی امر بر ما این است که از او حمایت کنیم که این امر بالاترین حقوق است. برخی در جامعه هستند که آلوده به فتنه هم هستند، اما مردم را دعوت می کنند که نباید دروغ گفت و نباید تندی کرد. همواره باید حرفهای نرم و زیبا زد. این حرفها همه خوب است اما بالاترین دروغ و ظلم، دروغ و ظلم در حق ولایت است. نمی شود آن کسی که آن دروغ بزرگ را مرتکب شده است صحبت از شجاعت، درستگویی و صداقت بزند.

لاریجانی تصریح کرد: بر اساس روایات بدترین دروغها، دروغ درباره ولایت است. اینکه بگوییم این حق ولایت، حق او نیست یا حق او را کتمان کنیم یا در برابر تهاجمات به ولی فقیه، سکوت کنیم بدترین دروغ ها است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: بر اساس روایاتی که از علی بن ابی طالب (ع) نقل شد و مرحوم فیض در مقدمه تفسیر صافی اورده است می خوانیم که که سه چهارم قرآن راجع به ولایت است. این مسئله در ابتدا روشن نیست اما وقتی با عینک ولایت و قران آن را می خوانیم می فهمیم که تمام خصائص و مسائل دینی وقتی به ولایت می زسند معنای حقیقی اش را پیدا می کند که امروز فرصت معنای تفصیلی آن را نداریم.

خداوند می فرماید اقامه دین اگر فقط اقامه نماز باشد، تفرقه در آن مهم نیست و این یک تنوع است. اینکه کافران به اسلام فشار می آورند، اقامه دینی است که براساس مکتب اهل بیت (ع) است و لذا بصیرت یک شاخصه دارد که آن هم ولایت است و اگر این شاخصه را مدنظر داشته باشیم در فتنه های دیگر هم درامان خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در آستانه انتخابات هستیم و باید پرسید که این موضوع چه ربطی به موضوع ولایت دارد. باید گفت انتخابات یعنی حقی که ولی براساس قانون اساسی به ملت داده است و گفته است که شما یکی از بازوان اجرایی من را انتخاب کنید. یعنی ولی امر، بخشی از حق خود را به مردم داده است. کسی که در مجلس یا دولت یا قوه قضائیه مسئولیت دارد باید احساس کند که بازوی ولی امر است. وقتی که شخصی در مقام مسئولیت یک کار را انجام می دهد، باید شکرگزار باشد که در مقام بازوی ولی فقیه این کار را انجام داده است و لذا اگر کارها را بر اساس این تفکر انجام دادیم، همه کارها ثواب می شود.

لاریجانی تصریح کرد: باید پرسید چطور می شود که بازوی ولی امر باشیم، اما مخالف نظر ولی امر حرکت کنیم. اگر یک فرد برخلاف نظر مقام رهبری حرکت کرد از آن لحظه ظلم واقعی شروع می شود و تمام کارهایش منحرف می شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: اگر کسی مسئولیتی پیدا کرد و به هر دلیلی احساس کرد که نظرش با نظر رهبری موافق نیست باید بگوید که من این مسئولیت را نمی پذیرم و این همان صداقت است.

لاریجانی تصریح کرد: مراسم بزرگداشت 9 دی فرصتی برای تعمیق بصیرت است. این که بعضی ها می گویند تفرقه اندازی نکنید غلط است. تبیین فتنه تبیین تفرقه نیست. تبیین فرق بین خط ولایت و خط دشمنان است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: پس اینکه امروزه افرادی درباره فتنه می گویند که حرف های ما تفرقه ایجاد می کند، حرف غلطی است و به نوعی قرآن بر نیزه کردن است.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه بیان کرد: نباید اینگونه باشد که رهبری همه موضوعات را هم برای مسئولین و هم برای مردم تبیین کنند، اما آنها کار خود را بکنند و از هر دوکلمه حرفهایشان یکی رهبری باشد، اما نهایتا کار خود را بکند.

وی در پایان گفت: خداوند انشاءالله حب اهل بیت (ع( را از دل ما بیرون نبرد و حیات ما را طیب کند. انشاء الله خداوند ما را برای اقامه دین مأمور کند که در اقامه دین تفرقه نشود. انشاء الله روزهای پیروزی نزدیک است.

انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *