فعالیت های انتخاباتی در چارچوب قانون دنبال شود/ تدوین دستورالعمل عضویت دبیران کل احزاب ملی و استانی در کمیسیون احزاب

15:55 - 07 دی 1395
کد خبر: ۲۶۰۷۵۶
دسته بندی: سیاست ، عمومی
معاون سیاسی وزیر کشور از تمامی گروه های فاقد مجوز و پروانه فعالیت که قصد برنامه ریزی برای فعالیت های انتخاباتی دارند، خواست قانون را رعایت و برای اخذ مجوز به کمیسیون ماده 10 احزاب مراجعه کنند.
فعالیت های انتخاباتی در چارچوب قانون دنبال شود/ تدوین دستورالعمل عضویت دبیران کل احزاب ملی و استانی در کمیسیون احزاب

به گزارش گروه سیاسی ، علی اصغر احمدی روز سه شنبه  با اشاره به فعالیت احزاب و گروه های سیاسی برای انتخابات سال آینده افزود: این که احزاب یا شخصیت هایی به عنوان نگاه به آینده به ویژه برای حضور آحاد ملت در جریان انتخابات و اظهار وجود در عرصه انتخابات تلاش هایی می کنند به حکم قانون مادامی که بعد تبلیغاتی نداشته باشد این رایزنی طبیعی است.

وی ادامه داد: در هر جامعه ای که انتخاباتی مثل ریاست جمهوری، مجلس یا شوراها می خواهد شکل بگیرد، طبیعی است عده ای دنبال رایزنی و مذاکره هستند که چه کسانی نامزد شوند و چه کسانی نشوند.

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان این که در حال حاضر زمان تبلیغات انتخاباتی نیست که برخی بخواهند نسبت به برگزاری جلسات سخنرانی اقدام کنند، اظهارامیدواری کرد در زمان پیش بینی شده همه جریان های علاقه مند با رعایت اخلاق در جامعه که بسیار مهم است، فعالیت کنند.

احمدی افزود: بدانیم که انتخابات یک حق طبیعی پیش بینی شده در قانون اساسی و قوانین عادی است، چه کسانی که شرایط دارند می خواهند نامزد شوند و چه کسانی که واجدالشرایط هستند، می توانند در انتخابات شرکت کنند.

وی ادامه داد: این که در محافل می شنویم عده ای در حال صحبت و مذاکره هستند و در عرصه انتخابات اظهار وجود می کنند روزنه های امیدی در جامعه ما است که همیشه بوده و به وقت خودش فعال خواهد شد.

رییس کمسیون ماده 10 احزاب همچنین در توصیه به گروه ها و اشخاصی که بدون اخذ مجوز در قالب جبهه فعالیت های انتخاباتی و سیاسی می کنند، گفت: بهترین معیار در جامعه ما رعایت قانون است لذا خواهش می کنم از همه عزیزانی که می خواهند این گونه فعالیت کنند حتما قانون را رعایت و برای اخذ مجوز به کمیسیون ماده 10 احزاب مراجعه کنند.

احمدی افزود: در کمیسیون ماده 10 احزاب در حال فراهم کردن مقدماتی هستیم تا در خدمت فعالان سیاسی باشیم، احزابی که دارای شناسنامه و پروانه هستند حسب قانون می توانند دو یا چند حزب در کنار هم قرار بگیرند و با رعایت چارچوب قانون بتوانند اظهار وجود کنند.

وی به برگزاری نخستین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب پس از ابلاغ قانون جدید احزاب اشاره کرد و یادآور شد: در ترکیب این کمیسیون قانونگذار معاون سیاسی وزارت کشور را به عنوان رییس کمیسیون تلقی کرده و انتخاب نایب رییس و دبیر را به عهده کمیسیون گذاشته است.

وی ادامه داد: یک نفر از دبیران کل احزاب ملی و یک نفر از دبیران کل احزاب استانی به انتخاب خود آنان بدون حق رای عضو کمیسیون خواهند بود که دستور العمل مربوط به نحوه انتخاب این دو نفر را قانون گذار به پیشنهاد کمیسیون و تصویب وزارت کشور گذاشته است و روز گذشته این دستورالعمل پیشنهادی مطرح و نقطه نظرات مورد بررسی قرار گرفت و رفع نواقص انجام شد.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت: قرار شد این دستورالعمل ویراستاری مجدد انجام شود تا در جلسه بعدی بتوانیم آن را نهایی کنیم و زمینه حضور یک منتخب از دبیران کل احزاب ملی و یک منتخب از دبیران کل احزاب استانی نیز بدون حق رای داشته باشیم.

احمدی افزود: بخشی از آیین نامه قانون جدید احزاب نیز باید توسط وزارت کشور تهیه و باید به تصویب هیات دولت برسد.

وی تصریح کرد: قانونگذار ایجاد ردیف مستقل برای کمیسیون احزاب را تکلیف کرده است، لایحه بودجه سال آینده در حال حاضر در مجلس در حال بررسی است، پیگیری می کنیم تا مجلس یک ردیف مستقل بابت این موضوع پیش بینی کند که البته زمان می طلبد.

رییس کمیسیون ماده 10 احزاب یادآور شد: با رای اعضای کمیسیون رمضان رنجبر از قوه قضاییه به عنوان نایب رییس و محمدامین رضازاده مدیرکل سیاسی وزارت کشور به عنوان دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب انتخاب شدند که قطعی شدن این انتخاب نیاز به مکاتباتی دارد و مستلزم پاسخ نامه خواهد بود.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *