ناگفته‌های تشکیل «کتائب بابلیون» و حضور مسیحیان در حشد شعبی/ احتمال حضور بسیج مردمی عراق در سوریه

15:35 - 30 آذر 1395
کد خبر: ۲۵۸۰۴۳
فرمانده مسیحیان حشد شعبی عراق با اشاره به احتمال حضور این نیروها در سوریه برای کمک به دولت این کشور در نابودی تروریسم پس از پایان دادن به حضور داعش در عراق گفت که اگر حشد شعبی وجود نداشت،‌ اکنون داعش در بغداد جولان می‌‌داد.
ریان الکلدانی در گفت‌وگو با تسنیم در بغداد به سئوالات مختلف درباره نیروهای بسیج مردمی یا حشد شعبی و گروه‌های مختلف تشکیل دهنده آن از جمله مسیحیان و تأثیرات آن پاسخ داده است.

مهمترین جملات الکلدانی در مصاحبه با تسنیم:

- اگر حشد شعبی تشکیل نمی‌شد،‌ داعش در بغداد و ابوبکرالبغدادی در منطقه الخضراء بود.

- حشد شعبی در کنار ارتش و دیگر نیروها توانسته‌اند استان‌های متعددی را از لوث تروریست‌های داعشی پاکسازی کنند.

-مرجعیت یقین داشت که خطر داعش حتی تا استان‌های جنوبی عراق هم می‌رسد به همین سبب فتوای تشکیل حشد را صادر کرد.

- حشد شعبی می‌تواند به سوریه برای رهایی از شر تروریسم کمک کند.

-  کار عربستان در عراق جز تروریسم و ارسال خودروهای بمب‌گذاری شده و ویرانگری نبوده است، طرح حکومت سعودی، قطر با آمریکا و رژیم صهیونیستی مشترک است.

- علت شکل‌گیری و گسترش داعش، مساجد تکفیری در عربستان است که آل سعود از آن حمایت می‌کند.

- ایران در حالی با تمام امکانات خود از عراق در نبرد با تروریسم حمایت کرد که کشورهای دیگر تماشاچی بوده و کشورهایی مانند عربستان و قطر به صراحت از داعش حمایت می‌کردند.

چرا «حشدشعبی» تشکیل شد؟

ریان الکلدانی : حشد شعبی زمانی تشکیل شد که خطر به بغداد رسید و چندین استان عراق به اشغال گروه تروریستی داعش درآمد، فتوای مرجعیت عالی در نجف اشرف برای تشکیل این نیرو، فتوای مبارکی بود، چرا که مرجعیت یقین داشت که خطر داعش گسترش می‌یابد و حتی استان‌های نجف اشرف و کربلای معلی و استان‌های جنوبی را تهدید می‌کند، در فتوای مبارک مرجعیت، همه طیف‌های ملت عراق اعم از برادران شیعی و سنی،‌ مسیحی، ترکمن، شُبُک‌ها و  دیگر طیف‌ها به این ندا لبیک گفتند تا از عراق دفاع کنند.

    اگر حشد شعبی تشکیل نمی‌شد،‌داعش در بغداد و ابوبکرالبغدادی در منطقه الخضراء بود، حشد شعبی در کنار ارتش و دیگر نیروها توانسته‌اند استان‌های متعددی را از لوث تروریست‌های داعشی پاکسازی کنند

در ابتدا، حشد تحت عنوان حشد شعبی و با حمایت دولت گذشته به ریاست آقای نوری المالکی تشکیل شد که به سلاح‌های ساده‌ای که دولت در اختیار داشت، مجهز شد،‌ ما از شهر «التاجی» نبرد با داعش را شروع کردیم و پس از آن به مناطق دیگر از جمله سامراء، صلاح‌الدین و الانبار رفتیم، معتقدم اگر حشد شعبی نبود، داعش هم اکنون در خیابان‌های بغداد جولان می‌داد و ابوبکرالبغدادی سرکرده آن در منطقه الخضراء‌ بغداد بود، هیچ کس نباید حشد شعبی و خون‌ها و فداکاری‌های آن را نادیده بگیرد و آن را مورد حمله و انتقاد قرار دهد. حشد شعبی در کنار ارتش و دیگر نیروهای امنیتی عراق توانسته است استان‌های متعددی را از اشغال داعش آزاد کند.

مرجعیت عالی چه نقشی در تشکیل حشد شعبی ایفا کرد؟

الکدانی : مرجعیت دینی مؤسس واقعی و حامی حشد شعبی است، فتوای مرجعیت مختص یک گروه یا طایفه‌ مشخص نبود، بلکه فتوایی برای همه طیف‌های ملت عراق بود و این نیروها با امکانات ناچیزی که داشتند بسیاری از مناطق را آزاد کردند.

اگر حشد شعبی تشکیل نمی‌شد، چه اتفاقی می‌افتاد؟

الکلدانی : اگر حشد شعبی وجود نداشت،‌اکنون داعش در بغداد بود، زیرا در آن زمان ارتش عراق(در موصل) به دست داعش فروپاشید و نیروهای ارتش روحیه خود را از دست دادند و عقب‌نشینی کردند، نه تنها ارتش بلکه حتی نیروهای پیشمرگه (نیروهای منطقه کردستان عراق) هم از مناطق مورد اختلاف فرار کردند، در حقیقت اگر حشد شعبی وجود نداشت، معلوم نبود امروز چه بر سر عراق می‌آمد.

پس از آزادسازی عراق از اشغال تروریسم، حشد شعبی چه نقشی می‌تواند ایفا کند؟

الکلدانی : حشد شعبی بر اساس قانون مصوب عراق به یک نهاد نظامی همانند دیگر مؤسسات نظامی عراق تبدیل شد،‌ هنگامی که مناطق اشغال شده آزاد شود، آنگاه نیروهای حشد شعبی به عنوان نیروی حامی اراضی عراق و حاکمیت کشور در برابر هرگونه خطر و تهدید باقی خواهند ماند، حشد شعبی به همراه دیگر دستگاه‌های امنیتی در کمین(تروریست‌ها) خواهند ماند.

آیا حشد شعبی می‌تواند به سوری‌ها برای نجات از شر تروریست‌ها کمک کنند؟

الکلدانی: حشد شعبی بسیار به سوریه نزدیک است به ویژه از سمت «تلعفر»، ما راه‌های کمک‌رسانی به گروه داعش از سمت سوریه به موصل را قطع کردیم،‌ اگر دولت عراق با این مسئله موافق باشد و دولت سوریه هم در این زمینه درخواست ارائه کند، به آنها خواهیم گفت که آماده‌ایم، چرا که هر گونه خطر علیه سوریه را خطر علیه عراق می‌دانیم، زیرا اگر سوریه از اشغال تروریسم آزاد نشود، خطر همچنان عراق را تهدید خواهد کرد.

آمریکا قاره‌ها را می‌پیماید تا به خاطر حفظ منافع خود در کشورهای مختلف دخالت کند، در حالی که ما کشور همسایه سوریه هستیم، نمی‌خواهند برای دفاع از کشور همسایه عراق یعنی سوریه به آنجا برویم.

برخی دولت‌های عربی، اتهامات بی‌ اساسی علیه حشد شعبی مطرح و ادعا می‌کنند که حشد شعبی، طایفه‌ای و مزدور ایران است، شما چه پاسخی به این ادعاها دارید؟

الکلدانی: البته همه این کشورها را می‌شناسند که در رأس آنها حکومت سعودی و قطر قرار دارند، طرح آنها و طرح صهیونیستی آمریکایی یکی و مشابه هم  است، قطر و سعودی مجری این طرح هستند،‌ ما از عربستان سعودی جز ویران کردن عراق، تروریسم و ارسال خودروهای بمب‌گذاری شده چیز دیگری ندیدیم، علت شکل‌گیری و گسترش فعالیت داعش،‌ مساجد تکفیری در عربستان است که حکومت آل سعود از آن حمایت می‌کند.

البته ما مخالف مردم عربستان نیستیم،‌بلکه مخالف سیاست‌های حکومت آل سعود هستیم، اتهامات آنها تازگی ندارد، آنها حتی پیش از تشکیل حشد شعبی، اتهامات زیادی به ارتش عراق نسبت می‌دادند اتهاماتی همچون ارتش صفوی، ارتش ایرانی، ارتش مالکی و اتهامات فراوان دیگر.

ما از عربستان چیزی جز ویران کردن عراق، تروریسم و ارسال خودروهای مرگ ندیده‌ایم، علت شکل‌گیری داعش، مساجد تکفیری در عربستان است که حکومت سعودی از آن حمایت می‌کند، طرح سعودی، قطر، صهیونیستی و آمریکا یکی است.

البته تأکید می‌کنیم که اکثریت نیروهای حشد شعبی از شیعیان هستند،‌ چرا که اکثریت جمعیت عراق را تشکیل می‌دهند،اما شاهد مشارکت واقعی همه طیف‌های ملت عراق در حشد شعبی هستیم.

نقش ایران در کمک به عراقی‌ها و نقش حکومت‌های عربی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

الکلدانی : جمهوری اسلامی ایران، کمک‌های زیادی به ملت و دولت عراق ارائه کرده است، این کمک‌ها هم بنا به درخواست دولت عراق ارائه شد،‌ ایران در زمانی که همه کشورها تماشاگر بودند و کشورهایی مانند عربستان و قطر از گروه تروریستی داعش حمایت می‌کردند، در کنار عراق ایستاد و از آن حمایت کرد و علاوه بر اعزام مستشاران نظامی به طور کامل از نظر تسلیحاتی و تجهیزات از دولت عراق حمایت کرد که بنا به خواست دولت عراق صورت گرفت.

گروه تروریستی داعش چه زیان‌ها و آسیب‌هایی به مسیحیان عراق وارد کرد؟

الکلدانی : مسیحیان تاریخ طولانی در عراق دارند، مسیحیان از ساکنان اصلی بودند، پس از سقوط رژیم بعثی، حملات سختی از سوی برخی طرف‌های سیاسی صورت گرفت که منجر به رانده شدن مسیحیان از موصل و دیگر استان‌های عراق شد،‌بیشتر کشورها درهای خود را به روی مسیحیان گشودند تا عراق از وجود مسیحیان خالی شود، این در حالی است که مسیحیان به دوست داشتن و علاقه‌مندی به  عراق شناخته می‌شوند، امروز متاسفانه مسیحیان به یک اقلیت تبدیل شده‌اند.

ایران زمانی که همه کشورها تماشاگر بودند و کشورهایی مانند عربستان و قطر از داعش حمایت می‌کردند، در کنار عراق ایستاد و از آن حمایت کرد و این حمایت‌ها به درخواست دولت عراق صورت گرفت.

پیش از شکل‌گیری داعش،‌ شبکه  القاعده وجود داشت که بسیاری از مسیحیان را ربودند، امروز مسیحیان ‌که آنها را عاشق صلح می‌دانیم،‌در صورتی که منطقه‌ای  امن نبوده از آن مهاجرت کرده‌اند.

گروه القاعده به قتل و راندن و ربودن مسیحیان دست می‌زد و امروز گروه تروریستی داعش بسیاری از مسیحیان را به قتل رساند و مناطق آنها را به اشغال خود درآورد.

سرایا و کتائب بابلیون (مسیحیان عضو حشد شعبی) چگونه  تشکیل شد؟

الکلدانی : کتائب(گردان‌ها) بابلیون هنگامی شکل گرفت که استان نینوا به اشغال گروه تروریستی داعش درآمد و اسپایکر را هم خطر این گروه تهدید می‌کرد،‌ ما گردان‌های بابلیون را با همکاری برادرانی که با اشغالگران آمریکایی جنگیدند، تشکیل دادیم،‌ پس از صدور فتوای مرجعیت، گردان‌های بابلیون را با حضور مهاجران و کسانی که از ترکیه و اربیل رانده شده بودند، تشکیل دادیم و در بیشتر نبردهایی که حشد شعبی انجام داد، مشارکت کردیم، حتی در مناطقی از عراق که مسیحیان حضور نداشتند و کلیسایی هم وجود نداشت، شرکت کردیم، در مناطقی که بیشتر ساکنانش را برادران اهل سنت تشکیل می‌دادند، با داعش جنگیدیم.

پس از نابودی داعش، سرنوشت گردان‌های بابلیون چه خواهد شد؟

الکدانی : وضعیت کتائب بابلیون همانند دیگر گروه‌های حشد شعبی خواهد بود و ما با دستگاه‌های امنیتی و یا هر نهاد دیگر خواهیم بود.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


برچسب ها: نظامیان سوری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *