آیا انتخاب اسم یاسین اشکال شرعی دارد؟

0:15 - 26 آذر 1395
کد خبر: ۲۵۶۲۲۲
درباره نام گذاری یاسین در بعضی از روایت مطالبی آمده که حاکی از عدم رضایت ائمه (ع) از استفاده این نام برای افراد است؛ امام صادق (ع) فرمود به مردم اجازه داده شده که نام محمد را روی افراد بگذارند اما چه کسی به آنان اجازه داده که نام "یاسین" را روی افراد بگذارند.
به نقل از مشرق، آیا گذاردن نام "محمد موعود" یا "محمد یاسین" برای فرزندان اشکال دارد؟ چون در باب چهارم از فصل هشتم کتاب حلیه المتقین اشاره شده که "یاسین" مخصوص پیامبر است و همچنین موعود لقب حضرت مهدی است؟ پاسخ این سوال چیست و چه باید کرد؟

درباره نام گذاری "یاسین" در بعضی از روایت مطالبی آمده که حاکی از عدم رضایت ائمه (ع) از استفاده این نام برای افراد است؛ از جمله می توان به این روایتی اشاره کرد که امام صادق (ع) فرمود به مردم اجازه داده شده که نام محمد را روی افراد بگذارند اما چه کسی به آنان اجازه داده که نام "یاسین" را روی افراد بگذارند؛ در حالی که اسم پیامبر اسلام (ص) است. [1]

این روایت گرچه از نظر سند مرفوعه است و به همین دلیل فقیهان آن را معتبر نمی دانند؛ اما عقل انسان حکم می کند در چنین مواردی که محدویت و تنگنایی وجود ندارد، با استفاده از اسامی زیبا و با معنای بسیاری که وجود دارد و بکارگیری آنها هم هیچ منعی ندارد، جانب احتیاط را رعایت کرده و از این اسم استفاده نکنیم.

در همین راستا، مراجع تقلید نیز در این زمینه می‌گویند، گذاردن این نوع اسامی روی فرزندان به خودی خود اشکال ندارد؛ اما بهتر است از اسامی دیگر استفاده شود.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فى نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بدون کلمه موعود مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد، ولی بهتر است که از اسامی دیگر استفاده کنند.

[1]. الکلینی، أبو جعفر محمد بن یعقوب الکافی، ج‏6، ص: 20، حدیث13 ،عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَى عَنْ صَفْوَانَ رَفَعَهُ إِلَى أَبِی جَعْفَرٍ أَوْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ هَذَا مُحَمَّدٌ أُذِنَ لَهُمْ فِی التَّسْمِیَةِ بِهِ فَمَنْ أَذِنَ لَهُمْ فِی یس یَعْنِی التَّسْمِیَةَ وَ هُوَ اسْمُ النَّبِیِّ (ص)، نشر دار الکتب الإسلامیة ‏،چاپ چهارم 1407 ه ق ، 8 جلدی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست؛ استفتا با کد سؤال 72695.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *