محرومیت کودکان مبتلا به اوتیسم از حمایت بیمهها
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از محرومیت کودکان مبتلا به اوتیسم از حمایت بیمهها، گفت: هم اکنون ۲۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در 60 مرکز سازمان بهزیستی کشور تحت آموزش مربیان متخصص در این زمینه هستند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، حسین نحوینژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری آنا در مورد بیماری اوتیسم در کشور اظهار داشت: هم اکنون ۲۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در 60 مرکز سازمان بهزیستی کشور تحت آموزش مربیان متخصص در این زمینه هستند اما متاسفانه سازمان بهزیستی کشور به همه کودکان مبتلا به اوتیسم دسترسی ندارد.
وی با انتقاد از پوشش ندادن بیماران مبتلا به اوتیسم از سوی سازمانهای بیمهگر گفت: علی رغم اینکه یک درصد جامعه دچار اختلال اوتیسم هستند اما این بیماران از حمایت هیچ بیمهای برخوردار نیستند و بیمهها فقط فیزیوتراپی بیماران مبتلا به اوتیسم را تحت پوشش قرار میدهند در صورتی که هزینههای حضور در دورههای گفتاردرمانی و کار درمانی برای مبتلایان بسیار بالا است و برخی از خانوادهها توانایی پرداخت چنین هزینههایی را ندارد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: اوتیسم یک اختلال در رشد عصبی در سیستم اعصاب مرکزی و مغز است که باعث ایجاد اختلال در نحوه تعاملات شخص و ارتباط او با جامعه و منجر به یک نوع در خودماندگی و ایجاد حرکات تکراری میشود و با ایجاد آسیب در توانایی یادگیری و هیجانات افراد اثرات منفی باقی میگذارد.
وی با اشاره به آزمون 10 گزینهای سازمان بهزیستی برای شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم گفت: خانوادهها میتوانند با مراجعه به سایت سازمان بهزیستی نسبت به تکمیل پرسشنامه تشخیص ابتلا به اوتیسم اقدام کنند. برهمین اساس در صورتی که ابتلا کودک به اوتیسم تایید شود از سوی یک گروه از پزشکان، روانپزشکان، مددکاران مورد درمان قرار میگیرند و شنوایی سنجی و گفتار درمانی از سوی این گروه برای کودک مبتلا اجرا میشود.
نحوینژاد ادامه داد: در صورت تایید بیماری اوتیسم، کودکان میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی در برنامههای مداخلات مرکز محور شرکت کنند که در این مداخلات کانالهای ارتباطی کودک شناسایی، تعامل همه جانبه و آماده سازی محیط صورت میگیرد تا به این ترتیب به مرور زمان از رفتارهای نامناسب در کودکان کاسته شده و رفتارهای مطلوب و مناسب جایگزین شود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: بستهای درمانی به نام «روزنه» برای درمان کودکان مبتلا به اوتیسم طراحی و تنظیم شده و به همراه سه گروه اسباببازی و کتابچه در اختیار کودکان قرار میگیرد تا نحوه برقراری ارتباط و استفاده از آنها از سوی خانواده به کودک آموزش داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که پیشگیری از بروز اوتیسم قبل از تولد تا چه اندازه موثر است، گفت: موضوع پیشگیری در رابطه با بیماری اوتیسم کاربردی ندارد اما شناسایی و تشخیص به موقع اوتیسم در کودکان میتواند در کاهش اثرات این بیماری نقش مثبتی داشته باشد برهمین اساس طرح غربالگری اوتیسم از اهمیت ویژهای برای سازمان بهزیستی کشور برخوردار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *