حقایق جالب در مورد بمبئی+عکس
۱. بمبئی نام خود را از یک معبد به نام «Mumba Devi Mandir» گرفته شده است که در «Bori Bunde» در بمبئی قرار دارد.
۲. بمبئی بهترین تامینکنندگان مواد غذایی را در جهان دارد! پخشکنندگان مواد غذایی، با دوچرخههایی که آنها را «thela» مینامند، غذا را از آشپزخانه یا خانهی خود به محل کار مشتریان خود میبرند. آنها این کار را از سال ۱۸۹۰ هر روز انجام میدهند. هر روز حدود ۲۰۰ هزار غذا توسط ۵ هزار نفر در شهر پخش میشود. جالبتر از همه این است که هیچ پخشکنندهای کارمند نیست، صاحب کار است! همه سهم یکسانی دارند. نحوهی کار آنها توسط دانشجویان ارشد مدیریت بازرگانی مورد مطالعه قرار گرفت تا ببینند آنها چگونه این گونه موثر کار میکنند.
۳. در ۱۶ آوریل سال ۱۸۵۳ برای اولین بار در هند، قطار بمبئی شروع به کار کرد. قطار این شهر برای اولین بار با ۱۴ واگن و ۴۰۰ مسافر Bori Bunder را به مقصد «تانه» در ماهاراشترا ترک کرد. همچنین اولین پل راهآهن هند هم در بمبئی ساخته شد.
۴. بمبئی قبلا یک جزیره بود. بمبئی قبلا از ۷ جزیره تشکیل شده بود. ۶۰ سال طول کشید تا این جزایر باهم ترکیب شده و به یک شهر ساحلی تبدیل شود.
۵. بمبئی را قطب صنعت فیلمسازی مینامند. این شهر به بالیوود نیز شهرت دارد.
۶. گرانترین خانههای جهان در بمبئی قرار دارند. آنتیلیا ساختمان عجیب ۲۷ طبقهای است که متعلق به سرمایهدار و ثروتمندترین فرد هندی است. قیمت آن در حال حاضر حدود ۱ میلیارد دلار است.
۷. اولین کسی که در هند اتومبیل خرید، اهل بمبئی بود و در این شهر زندگی میکرد. او اولین شخصی بود که در سال ۱۹۰۱ در هند ماشین خرید.
۸. معمولا پارکهای ملی و حیات وحش در حومهی شهرها ساخته میشود اما پارک ملی گاندی در قلب بمبئی قرار دارد. این پارک مرکز و غرب شهر را از هم جدا میکند و مساحتی حدود ۱۰۴ کیلومتر مربع را دربر گرفته است.
۹. بمبئی کشندهترین شبکهی راهآهن را دارد! این شهر با جمعیت زیادی که دارد، در ساعتهای شلوغ و نبود امکانات حملونقل عمومی کافی، افراد زیادی در شبکهی راهآهن این شهر جان خود را از دست میدهند. سالانه حدود ۳۵۰۰ نفر در قطار جان خود را از دست میدهند.
۱۰. بزرگترین جشنوارهی خیابانی در بمبئی برگزار میشود. «Ganesh Chaturthi» جشنوارهای است که ۱۰ روز به طول میانجامد و در این روزها همهی مردم شهر برای برگزاری مراسم به خیابانها میآیند.
۱۱. شهردار بمبئی تقریبا هیچ قدرتی ندارد! اگرچه شهردار به عنوان نگهبان و مسئول شهر در نظر گرفته میشود، اما بمبئی این چنین نیست. این شهر تماما تحت فرمان ایالت ماهاراشترا است.
۱۲. در مورد بمبئی یک واقعیت کثیف وجود دارد و آن هم این است که بمبئی با کمبود توالت مواجه است! از این بابت نه تنها مردم اذیت میشوند، بلکه شرایط غیربهداشتی در سطح شهر به وجود آورده است.
۱۳. هر ساله در زمستان فلامینگوها به این شهر مهاجرت میکنند.
۱۴. گیلبرت هیل حدود ۶۶ میلیون سال پیش، از سنگ بازالت سیاه و سفید ساخته شده است. این تپه منحصر به فرد است چون فقط در آمریکا تپهای از جنس مشابه وجود دارد.
۱۵. نویسندهی کتابهای پرفروش «کتاب جنگل» که برندهی جایزهی نوبل هم شد (رودیارد کیپلینگ) در سال ۱۸۶۵ در بمبئی به دنیا آمده است.
۱۶. اولین ادارهی پست در بمبئی در سال ۱۸۳۲ در خانه ی یک قاضی افتتاح شد.
۱۷. بمبئی بزرگترین شهر هند است. محققان پیشبینی کردهاند که تا سال ۲۰۲۰ جمعیت آن به ۲۸ میلیون نفر برسد و این شهر را به پرجمعیتترین شهر جهان تبدیل کند.
۱۸. قطارهای بینشهری بمبئی روزانه حدود ۶ میلیون نفر را جا به جا میکند!
۱۹. بمبئی بیش از ۱۴۹ خط ساحلی دارد.
۲۰. بسیاری از امکانات هند برای اولین بار در بمبئی ایجاد شده است؛ اولین فرودگاه، اولین هتل ۵ ستاره و اولین ایستگاه راهآهن.
۲۱. بزرگترین و تنها پارک تفریحی بینالمللی استاندارد هند، «Adlabs Imagica» در بمبئی قرار دارد.
۲۲. بمبئی در حال حاضر بزرگترین منطقهی زاغهنشیندر آسیا را دارد؛ با این حال یکی از گرانترین شهرهای هند است.
۲۳. حرف «ب» در کلمهی بالیوود، از اول حرف «بمبئی» گرفته شده است.