سهم 19 درصدی مواد غذایی از صادرات غیرنفتی

21:00 - 13 آذر 1395
کد خبر: ۲۵۱۳۶۱
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در سال 2014 صادرات مواد غذایی و کشاورزی 19 درصد از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، گفت: بخش کشاورزی در 10 ساله گذشته بیشترین حجم نیروی کار را به خود اختصاص داده است.
به گزارش گروه اقتصاد ، کاوه زرگران با اشاره به اینکه ایران توانایی‌های فراوانی در جهت توسعه تولید موادغذایی دارد، گفت: ایران از امکانات و منابع کشاورزی متعددی همانند زمین‌های قابل کشت فراوان، جنگل‌ها و مراتع طبیعی، آب و هوای چهار فصل، گونه‌های متنوع گیاهی و بهره‌مندی از آفتابی تابان و انرژی خورشیدی برخوردار است که امکان تولید انواع مختلف محصولات کشاورزی غذایی متناسب با آب و هوای گوناگون چون سردسیری، نیمه گرمسیری و گرمسیری را داراست.

وی افزود: این موقعیت و قابلیت کشور ما را به محل مناسبی برای تولید بهینه و سودآور انواع مختلف محصولات غذایی و کشاورزی مبدل کرده است.

زرگران با تاکید بر اینکه از میان 70 نوع محصول کشاورزی قابل کشت در جهان، ایران تولید کننده 30 نوع از آنهاست، اضافه کرد: کشور ما رتبه اول جهان را در تولید پسته و انواع گونه‌های توت داراست.

همچنین رتبه دوم تولید محصولاتی چون زردآلو، هندوانه، کره ارگانیک (تولید شده از شیر گوسفند)، گردو، خیار و طالبی متعلق به ایران است.

وی ادامه داد: ما سومین تولید کننده پنیر از شیر گاو، قارچ خشک شده، گیلاس، انجیر خشک، بادام، بادمجان و کشمش در دنیا هستیم و چهارمین تولید کننده پیاز، یونجه و علوفه، پنجمین تولید کننده کاهو، رب گوجه فرنگی، ماکارانی هستیم علاوه بر اینها ایران برسکوی سوم تنوع غذایی جهان ایستاده است که نشان از موقعیت ممتاز کشور ما دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در ادامه با اشاره به توانمندی‌های صنعت غذای کشورمان گفت: از سوی دیگر صنایع غذایی ایران با بیش از 11هزار واحد تولیدی، 400 هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده و با ظرفیت جذب بیش از 150 میلیون تن مواد اولیه خام نقش عمده‌ای در ایجاد ارزش افزوده و مشارکت میان صنعت و کشاورزی دارد.

زرگران با اشاره به توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: با صادرات محصولاتی نظیر پسته، گوجه فرنگی تازه و رب گوجه فرنگی، هندوانه، سیب تازه، ماست، پنیر، سیب‌زمینی، شیرینی‌ و شکلات و بیسکوئیت، زعفران و محصولات دامی و محصولات کنسروی و غیره، کشور ما در بازار غذایی حدود 100 کشور از جمله بازارهای همسایه و کشورهای خاورمیانه سهم بزرگی را به دست آورده است.
وی در خصوص اهمیت بخش غذا و کشاورزی در ایران گفت : طی 10 سال گذشته بخش کشاورزی و صنایع غذایی بیشترین حجم نیروی کار کشور را به خود اختصاص داده است.

همچنین بخش عمده‌ای از درآمدهای غیرنفتی از فروش محصولات غذایی بدست آمده است. در سال 2014 صادرات موادغذایی و کشاورزی ایران 6.8 میلیارد دلار بوده که 19 درصد از صادرات غیرنفتی را شامل شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران افزود: آنچه بیان شد تنها گوشه‌ای از پتانسیل‌ها و توانایی‌های کشاورزی و صنعت غذای ایران است که شرایط مناسبی را برای سرمایه‌‌گذاری خارجی در ایران و همکاری‌های دو جانبه و به خصوص صادرات این محصولات را فراهم آورده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *