19 درصد بستریهای بیمارستانی،ناشی از اختلالات اسکلتی عضلانی است
هزینههای بالای ناشی از اختلالات اسکلتی عضلانی زنگ خطری برای سیاستگذاران بهداشت و درمان کشور محسوب میشود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ،محمدعلی محسنی بندپی رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در افتتاحیه سمینار تخصصی فیزیوتراپی در اختلالات اسکلتی عضلانی که در هتل المپیک تهران برگزار شد گفت: 40 درصد ویزیت پزشکان در دنیا به اختلالات اسکلتی عضلانی بر میگردد.
وی اظهارداشت: 19 درصد علل بستری در دنیا و هزینه ای معادل 5 برابر درمان ایدز، 3 برابر درمان آلزایمر صرف هزینه های ناشی از اختلالات اسکلتی عصلانی است.
محسنی بندپی گفت: سیاستگذاران بهداشت و درمان با بررسی هزینه های درمان عوارض اختلالات اسکلتی عضلانی باید امروز چاره اندیشی کنند چرا که فردا پاسخگویی سخت تر و پرهزینه تر خواهد بود.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در ادامه بیان کرد: همان گونه که نگران درمان سرطان، بیماریهای قلبی، معاینه و سایر بیماریها هستیم باید بدانیم که فقر حرکتی، تغذیه نامناسب و سونامی سالمندی تهدیدی برای بهداشت و درمان کشور و سلامت جامعه است.
محسنی بندپی افزود: ساز و کار بهداشت و درمان باید برای پدیده سالمندی برنامه داشته باشد زیرا 25 درصد جمعیت ایران درسالهای آتی سالمند خواهد بود.
وی گفت: اختلالات اسکلتی و عضلانی در جامعه امروز سن و سال نمیشناسد و آمارها نشان میدهد پنج هزار کودک در کشور از کمردرد رنج میبرند که اگر این فشار عصبی اسکلتی تعدیل نشود جامعه جوانان، افراد سالمند، کودکان و سایر اقشار جامعه در سنین مختلف با آن عوارض دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در ادامه اظهار داشت: ایران در زمینه ریشهکنی فلج اطفال، سکته و سایر بیماریها پیشینه خوبی داشته است که ریشهکنی این بیماریها و موفقیت آن به پیشگیری در گام اول بازمیگردد.
وی افزود: اگر به فکر پیشگیری اختلالات اسکلتی عضلانی نباشیم بهداشت و درمان کشور به زودی باید هزینههای بالایی را متحمل شود و پیشنهاد جامعه فیزیوتراپی این است که با بکارگیری فیزیوتراپیستها در پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی از هم اکنون به فکر این نیاز جامعه باشند.
محسنی گفت: فیزیوتراپیستها باید پا را فراتر نهند و با حمایت وزارت بهداشت در کلینیکهای بهداشت و درمان در کنار پزشک عمومی و در گام اول به بررسی تعادل فرد، اختلالات اسکلتی عضلانی، استعداد بروز آرتروز پیشرفته و سایر موارد بپردازند تا با هزینه اندک در گام نخست شاهد ارتقا سلامت جامعه باشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *