عواملی که سبب تشدید علائم پسوریازیس می شود
پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که دو تا سه درصد افراد سفید پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و عود علایم این عارضه در فصل سرما بیشتر دیده می شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، ایرنا به نقل از مدیکال ساینس نوشت: این بیماری خود ایمنی از نظر ژنتیکی با چاقی، دیابت و دیگر حالت های سندرم متابولیک مرتبط است.
مهمترین علایم پسوریازیس شامل ایجاد تکه های ضخیم قرمز رنگ پوستی و فلس های نقره ای رنگ است که بسیار دردناک بوده و سبب خارش می شود. این عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، کف دست و پا و کمر را تحت تاثیر قرار می دهد؛ همچنین در اطراف ناخن، ناخن پا و داخل دهان نیز دیده شده است.
عواملی وجود دارند که سبب تحریک و عود علایم پسوریازیس می شوند؛ بنابراین به بیماران توصیه می شود که از این موارد اجتناب کنند.
رژیم غذایی
رژیم غذایی یکی از مهمترین موارد تحریک پسوریازیس است. به گزارش انجمن ملی پسوریازیس، این افراد معمولا نسبت به مرکبات، شیر کامل، گلوتن و غذاهای چرب واکنش نشان می دهند و توصیه می شود در مصرف این مواد غذایی محتاط باشند. غذای کنسروی و آماده، فست فود، گوشت قرمز و ادویه برخی از مواد غذایی ممنوعه برای بیماران مبتلا به پسوریازیس هستند.
نوشیدنی های الکلی
نوشیدنی های الکلی یکی از مهمترین دلایل عود علایم بیماریست.
نور خورشید
نور مستقیم خورشید یکی از دلایل عود پسوریازیس است؛ در حالی که نور ملایم خورشید، علایم بیماری را بهبود می بخشد.
هوای سرد و خشک
هوای سرد و خشک سبب تحریک پوست شده و علایم بیماری را تشدید می کند؛ بنابراین به بیمار توصیه می شود در فصل سرما از مرطوب کننده استفاده کنند.
استرس
استرس یکی از مهمترین دلایل عود علایم بیماریست. یوگا و مدیتیشن دو روش موثر برای کاهش استرس است.
اضافه وزن
پژوهش های منتشر شده در نشریه JAMA نشان می دهد ارتباط مستقیمی بین رژیم غذایی پر کالری و اضافه وزن و تشدید علایم پسوریازیس وجود دارد.
سیگار
تنباکوی موجود در سیگار یکی از مهمترین عوامل تحریک کننده پسوریازیس است.
عوامل دارویی
برخی از داروها مانند داروهای مسدود کننده بتا برای کاهش فشار خون و داروهای استروییدی، سبب حمله پسوریازیس می شوند؛ بنابراین باید قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کرد.
عفونت
عفونت های رایجی مانند گلودرد استرپتوکوکی، برفک و عفونت های تنفسی می تواند محرکی برای شروع پسوریازیس باشد. اگر سابقه عفونت دارید، دراوایل فصل سرما به پزشک مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *