تعمیرات اساسی ٤ واحد عملیاتی پالایشگاه بندرعباس پایان یافت
تعمیرات اساسی چهار واحد عملیاتی پالایشگاه بندرعباس شامل واحدهای تقطیر در جو و خلا، گاز مایع و تصفیه آبهای ترش و مراکس با تلاش متخصصان داخلی با موفقیت به پایان رسید.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، تعمیرات چهار واحد عملیاتی پالایشگاه بندرعباس بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و با کسب مجوزهای لازم، برای یک بازه زمانی ٣٠ روزه برنامهریزی و از تاریخ ٢٣ مهرماه امسال آغاز شد.
با وجود تراکم و حجم سنگین کار و گستردگی عرصه پرمخاطره عملیات تعمیرات اساسی، شرکت پالایش نفت بندرعباس توانست با اتخاذ تمهیدات موثر، ایجاد ساختار، سازماندهی، ساز و کار مناسب بهرهگیری از نظام تعمیرات برنامهریزی شده، انجام اقدامات پیشگیرانه، پایش، تجزیه و تحلیل مستمر و منظم نتایج فعالیتهای انجام شده در هر روز، این عملیات مهم و حساس را در مدت ٢٨ روز و ٢ روز زودتر از برنامه تعیین شده با موفقیت و صحت و سلامت کامل و بدون هیچگونه حادثهای به انجام برساند.
هدف اصلی از انجام این تعمیرات اساسی، آمادهسازی واحدهای عملیاتی مورد نظر برای ادامه کارکرد مستمر و شبانهروزی برای یک دوره چهارساله دیگر و تولید و تامین فرآوردههای نفتی با کیفیت مناسب است، به گونهای که شایسته صنعت عظیم پالایش کشور و پاسخگوی اهداف متعالی نظام اسلامی با محوریت اقتصاد مقاومتی باشد.
در تعمیرات اساسی واحدهای تقطیر در جو و خلا، گاز مایع، تصفیه آبهای ترش و مراکس پالایشگاه بندرعباس، کلیه ظروف و برجها، مبدلها، فنهای هوایی، کولرهای آبی، خطوط لوله، پمپها و کمپرسورها، سیستمهای برقی و ابزار دقیق، ایستگاههای کنترل برق و سیستم فلر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند و تعمیرات مورد نیاز بر روی آنها انجام شد.
اجرای این تعمیرات اساسی از قبل برنامهریزی شده بود و در مدت چهارسال گذشته، جلسات متعدد و مستمر اجرای تعمیرات با حضور مدیران و مسئولان شرکت برگزار و نقشههای فرآیندی و اجرایی تهیه و کالاها، اجناس، تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز تعمیرات تامین شده بود.
در اجرای این تعمیرات اساسی از خدمات ٢ هزار نفر نیروی بیرون از شرکت و یک هزار نفر از نیروهای داخلی شرکت و در مجموع سه هزار نفر نیروی اجرایی استفاده شد.
ساز وکار مناسب، استفاده از اهرمهای نظارت و کنترل و اقدامات پیشگیرانه، تجزیه و تحلیل مستمر فعالیتهای انجام شده در مقایسه با برنامهریزیهای صورت گرفته در هر روز، توجه به رویکرد مدیریت تغییر در طول اجرای تعمیرات اساسی، تکیه بر اطلاعات قابل اطمینان، رصد کردن کامل و دقیق فعالیتها، تعامل مناسب و همکاری مطلوب و همه جانبه کارکنان واحدهای درگیر در تعمیرات اساسی و بهرهگیری موثر از خرد جمعی، زمانسنجی و انجام کار به صورت موازی و همزمان در دو شیفت به صورت شبانهروزی از جمله دلایل پایان موفقیتآمیز تعمیرات اساسی در مدت ٢٨ روز و دو روز زودتر از موعد معین بود.
یکی از مهمترین ویژگیهای این تعمیرات اساسی اجرای آن بدون هیچگونه حادثه بوده است که در این تعمیرات اساسی رعایت اصول، قوانین و الزامات اچاسیی در دستور کار قرار گرفت و به این منظور جلسههای ایمنی در ابتدای شروع هر شیفت کاری به منظور ارائه راهنماییهای انجام کار به روش ایمن و اصولی و تذکر جهت پیشگیری از بروز مخاطرات و کاهش و حذف آنها در حین کار و انجام پایش و کنترل فعالیتها و همچنین پیشگیری از بروز حوادث و ایجاد انگیزه از طریق تشویق نیروهای پیمانکاری شاغل در تعمیرات اساسی که وظایف خود را با کیفیت مطلوب انجام داده و با مراعات اصول، موازین و مقررات اچاسیی از بروز هرگونه حادثه پیشگیری کردهاند، برگزار شد.
اقدامهای از قبل پیشبینی شده از سوی اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات، کنترل همه جانبه و دقیق عملیات حساس تعمیرات اساسی به منظور پیشگیری از هرگونه خطای احتمالی و انجام نظارتها و مراقبتهای دائمی در حین کار، برگزاری منظم جلسات هماهنگی پیشرفت کار به صورت روزانه برای کنترل و پایش پیشرفت کار، بررسی شرایط واقعی پیشرفت تعمیرات اساسی در قیاس با برنامه پیشبینی شده، نظارت موثر و مستمر کارکنان ادارههای حراست و بهداشت، ایمنی و محیط زیست در همه بخشهای تعمیرات اساسی انجام شد.
با برنامهریزیهای دقیق صورت گرفته، همه اقدامات پیش بینی شده در حین انجام این عملیات مهم با کمال دقت و در صحت و سلامت کامل و با کیفیت مطلوب و سرعت مناسب به انجام رسیده و حتی برخی فعالیتهای پیشبینی نشده نیز که در ضمن انجام تعمیرات اساسی، ضرورت اجرای آنها محرز شد، به انجام رسید.
شرکت پالایش نفت بندرعباس یکی از ٩ شرکت پالایشی کشور است که در فضایی به وسعت تقریبی ٧٠٠ هکتار در کرانه شمالی آبهای خلیج فارس و مجاورت شهر بندرعباس احداث شد و در سال ١٣٧٦ مورد بهره برداری قرار گرفت.
این مجموعه به منظور تامین بخشی از فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور و امکان صدور فرآوردههای مازاد تاسیس شده است. ظرفیت اسمی پالایشگاه بندرعباس تا پایان تیرماه سال ١٣٨٧ به میزان ٢٣٢ هزار بشکه در روز بوده است که در مرداد ١٣٨٧ به ظرفیت ٣٢٠ هزار بشکه در روز رسید.
این شرکت در سال ١٣٩١ با اجرای موفق طرح مبتکرانه، بدون سرمایهگذاری ٣٠ هزار بشکه در روز خوراک پالایشگاه را افزایش داد و هماکنون با ظرفیت ٣٥٠ هزار بشکه در روز مشغول فعالیت است و خوراک آن شامل ٣٠٠ هزار بشکه نفت خام سنگین و ٣٠ هزار بشکه میعانات گازی استحصالی از منابع گازی سرخون و ٢٠ هزار بشکه نفت خام سبک جزیره هنگام است و بیشترین فرآوردههای میان تقطیر را تولید میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *