آزادسازی سوسنگرد آثار تعیین کننده ای در روند دفاع مقدس داشت
کارشناس نظامی و از فرمانده هان دوران دفاع مقدس گفت: آزادسازی سوسنگرد یکی از وقایع حماسی است که با ویژگی خاص خود در روند جنگ تحمیلی و دفاع مقدس آثار و برکات تعیین کننده ای داشت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، امیر سرتیپ حسین محمدی، دوشنبه در جمع خبرنگاران در شیراز، در آستانه بیست و ششم آبان سالروز عملیات غرورآفرین شکست حصر و آزادسازی سوسنگرد افزود: حماسه سرنوشت ساز سوسنگرد از ابتدی شکل گیری، ایده و طرح عملیاتی تا زمان اجرا و سپس شکست دشمن و دفع خطر سقوط اهواز، مرهون اراده و باور عمیق فرمانده کل قوا، حماسه آفرینی دلاور مردان تیپ 2 لشکر 92 زرهی ارتش، رزمندگان سلحشور سپاه و نیروهای جنگ های نامنظم بود.
وی ادامه داد: آزادسازی سوسنگرد، موجب تقویت و ایجاد روحیه دوچندان در بین رزمندگان اسلام شد و خون تازه ای را در رگ های مجموعه دفاع به جریان انداخت به گونه ای که پیروزی های عظیم فتح المبین، طریق القدس و بیت المقدس نیز مرهون حماسه عظیم سوسنگرد است.
امیر سرتیپ محمدی افزود: حماسه آزاد سازی سوسنگرد، اهواز را حفظ کرد و گلوی دشمن را فشرد اما با وجود تمام این تاثیرات، این حماسه و این عملیات مهم مورد غفلت واقع شده است.
وی گفت: با نفوذ دشمن به خاک ایران اسلامی و اشغال و تصرف بخش هایی از کشور، اهواز مرکز استان خوزستان نیز در معرض سقوط قرار داشت، شهری که تصرف آن از اهداف حیاتی و اساسی دشمن به شمار می رفت و راه این کار با اشغال سوسنگرد هموار می شد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس بیان کرد: سرانجام پس از سه مرتبه حمله از سوی دشمن، در حالی که رزمندگان اسلام مقاومت جانانه و سلحشورانه ای از خود نشان دادند، دشمن توانست شهر سوسنگرد را تنها برای مدت سه روز به محاصره خود درآورد اما با فرمان امام (ره) و دلاورمردی های رزمندگان اسلام، این شهر از چنگال دشمن بعثی خارج شد.
وی افزود: ارتش عراق پس از این شکست از حالت تهاجمی به حالت تدافعی تغییر روش داد و در تمام مناطق اقدام به ایجاد مواضع مستحکم پدافندی کرد و اینگونه بود که پرونده بلند پروازی های اشغال خوزستان به طور کامل بسته شد و حتی شهر هویزه نیز که در تصرف نیروهای عراقی قرار داشت آزاد شد.
امیر سرتیپ محمدی ادامه داد: دفاع مقدس مرهون ایثار، از خودگذشتگی، فداکاری و جانفشانی عزیزانی است که حماسه ها آفریدند و حقیقتی برجای گذاشتند که یاد و خاطره آن تا ابد در قلب ها خواهد ماند.
شکست حصر و آزادسازی سوسنگرد، بیست و ششم آبان سال 1359 و کمتر از 2 ماه از آغاز جنگ تحمیلی (31 شهریور 59) انجام شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *