درهای قدیمیترین کتابخانه جهان به روی مردم باز میشود+تصاویر
قدیمیترین کتابخانه جهان که در سال 859 میلادی افتتاح شد در کشور مراکش واقع شده و قرار است درهای آن سال 2017 میلادی به روی عموم مردم باز شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از فارس، کتابخانه کاراوین که در فِز در کشور مراکش واقع شده است، قدیمیترین کتابخانه جهان محسوب میشود و در طول تاریخ یکی از مهمترین منابع علمی جهان بوده است.
این مرکز در سال 859 میلادی افتتاح شد و دانشمندان با اطمینان کامل از آن به عنوان قدیمیترین کتابخانه جهان یاد میکنند. برای سالهای طولانی اتاقهای تو در تو این کتابخانه بسته بود و با این وجود برخی محققان و دانشجویان به صورت محدود اجازه حضور در آن را پیدا کردند.
«عزیز چائونی» یکی از اهالی شهر فِز که وارد این کتابخانه شده است میگوید: «زمانی که وارد آن شدیم تصور نمیکردیم اینجا یک کتابخانه است. فضای مربوط و اتاقهای تو در تو باعث شده بود این مکان با وجود هزاران کتابی که در خود جا داده است، شباهتی به کتابخانههای امروزی نداشته باشد».
سال 2012 میلادی یکی از اعضای وزارت فرهنگ مراکش از چائونی خواست برای مرمت این کتابخانه به آنها کمک کند. ولی هماکنون شرایط تغییر کرده است قدیمیترین کتابخانه جهان به گونه دیگر مدرنسازی میشود.
هماکنون وزارت فرهنگ مراکش سرمایهگذاریهای گستردهای را انجام داده است تا کتابخانه قرن نهم را با امکانات قرن بیستویکم سازگار کند و ضمن تهیه نسخه الکترونیکی از تمام کتابهای موجود در این مرکز، امکان استفاده از کاراوین را فراهم آورد.
وزارت فرهنگ مراکش پیشبینی کرده است که با فعالیتهای گسترده خود تلاش میکند در سال 2017 میلادی درهای قدیمیترین کتابخانه جهان را به صورت عمومی به روی مردم باز کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *