تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات
یکی از مراجع عظام تقلید با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای راهاندازی شبکه ملی در بستر اینترنت گفت: مسئولان میتوانند پهنای باندی که به تلگرام دادهاند را به شبکه ملی بدهند تا مراجعه به شبکه ملی آسان باشد و طبیعتاً مردم به این شبکه ملی سوق مییابند.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت الله ناصر مکارمشیرازی در سی و ششمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی و دومین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد با گرامیداشت یاد و نام علامه طباطبایی و تقدیر از خدماتی که این مفسر قرآن کریم داشته است اظهار کرد: قرآن کریم مربوط به زمان و مکان خاصی نیست و برای همه دورانها دارای برنامه است.
وی با اشاره به اینکه عمل صالح دارای مفهوم وسیعی است و هر کار نیک مادی و معنوی در عمل صالح جمع میشود، اضافه کرد: دامنه کلمه معروف و منکر به قدری وسیع است که همه مسائل را دربر میگیرد و معروف به معنای امر شناخته شده نزد شرع است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه یکی از نشانههای اعجاز قرآن این است مفاهیمی را که انتخاب میکند منحصر به مکان و زمان نیست، افزود: در آیات مختلف قرآن کریم نظیر آیه تبلیغ، عمومیت موج میزند.
وی با اشاره به اینکه قرآن کریم این ظرفیت را دارد که با هر وسیلهای قابل ابلاغ است، ادامه داد: در عصر کنونی به روشهای مختلف از جمله با استفاده از فضای مجازی نیز ابلاغ قرآن امکان پذیر است.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: تبلیغ از نظر اسلام به ویژه طبق تعریف آیه 39 سوره احزاب دارای مفهوم گستردهای است که همه فضاها را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه در خصوص مسائل تبلیغاتی و حوزوی دارای سه مشکل مهم هستیم، اظهار کرد: امروز معمول شده است که از فضاهای مجازی استفاده کنیم، در فضاهای مجازی گاهی میتوان دهها میلیون نفر را پوشش داد ولی در برابر مفاسد آن چه کردهایم؟ اگر 10 درصد بتوانیم استفاده کنیم 90 درصد مفاسد را پخش میکنند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: گروهی را تعیین کردیم که در خصوص فضاهای مجازی تحقیق کردهاند و مجموعهای از مفاسد فضاهای مجازی تهیه شده است. اهانتهای صریح به مقدسات دینی، تبلیغ مفاسد جنسی، تبلیغات ضد قرآنی، ضد اخلاقی، ایجاد عداوت و دشمنی بین گروهها از جمله این مفاسد است.
وی گفت: برنامهریزی شده است که شبکهای به نام شبکه ملی به وجود آمده و آنچه مورد نیاز بوده و خوب است در آن گردآوری شود به طوری که مراجعان را اشباع کند. بعد میتوانند پهنای باندی که مثلاً به تلگرام دادهاند را به شبکه ملی بدهند و به گونهای باشد که مراجعه به شبکه ملی آسان باشد و طبیعتاً مردم به این شبکه ملی سوق مییابند.
آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: دولت علاقه به این مسئله دارد ولی دلسوزی قوی که ما میخواهیم نمیبینیم، قبل از اینکه جوانان فاسد شده و به همه مقدسات اهانت شود باید این مسئله در رأس امور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کسانی که آشنا به مفاسد شبکهها هستند میدانند که بنده چه میگویم گفت: تجمع در مقابل قبر کورش با استفاده از همین شبکههای اجتماعی ساماندهی شد. با استفاده از همین شبکههای اجتماعی میتوانند در انتخابات و دیگر مسائل دستاندازی کنند؛ باید از ظرفیتهای فضای مجازی استفاده کرد ولی باید جلوی خطرات آن را گرفت.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه تمرکز طلاب در قم و خالی شدن شهرستانها مناسب نیست افزود: اگر شهرها از طلاب و روحانیون خالی شود شاهد ورود عمال فساد، وهابیها، فرقههای مذهبی و... هستیم.
وی با بیان اینکه با حضور علما در شهرستانها جلوی تبلیغات سوء دشمنان گرفته میشود و مردم راهنمایی و هدایت میشوند، خاطرنشان کرد: خطبای امروز خودجوش عمل کرده و آموزشهای لازم را ندیدهاند. باید خطبا به صورت ویژه پرورش یابند و حوزههای علمیه باید در این زمینه وارد شوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *