پیمان امنیتی "کابل - واشنگتن" تاثیری بر امنیت افغانستان نداشته است

9:18 - 16 آبان 1395
کد خبر: ۲۴۱۰۲۵
رئیس جنبش مدنی عدالت اجتماعی با بیان اینکه ناکامی دولت کابل، ناکامی آمریکا و غربی‌ها است، اظهار داشت: پیمان امنیتی کابل – واشنگتن هیچ تأثیری بر وضعیت امنیتی این کشور نداشته است.
پیمان امنیتی به گزارش سرویس بین الملل احمد ذکی رئیس جنبش مدنی عدالت اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، امضای پیمان امنیتی افغانستان با آمریکا را بی‌اثر خواند و گفت: در متن پیمان امنیتی بین افغانستان و آمریکا به صراحت تصریح شده که نیرو‌های امنیتی این کشور در بخش‌های تجهیزات، مشورت، آموزش نظامی و در صورت نیاز در میدان‌های نبرد با نیرو‌های امنیتی افغانستانی همکاری می‌کنند.
 
پیمان امنیتی کابل - واشنگتن تغییری در وضعیت امنیتی افغانستان نداشته است
 
وی تصریح کرد: اکنون پارلمان افغانستان فاقد مشروعیت است و زمانیکه انتخابات برگزار شده و پارلمان مشروعیت پیدا کند، می‌تواند در مورد توافقنامه امنیتی آمریکا با افغانستان که از نگاه مردم اثری ندارد، تجدید نظر کند.
 
رئیس جنبش مدنی عدالت اجتماعی با بیان اینکه دولت کنونی از سوی آمریکا حمایت می‌شود، گفت: ناکامی دولت وحدت ملی ناکامی آمریکا و جامعه‌جهانی است.
 
احمد ذکی افزود: دولت وحدت ملی در امر حکمرانی ناکام بوده و این ناکامی بر تعهدات و کمک‌های جهانی اثر منفی گذاشته و آنها را نیز ناکام ساخته است.
 
 
ذکی با تأکید بر اینکه دولت وحدت ملی و جامعه‌جهانی بویژه آمریکا در افغانستان ناکام بوده، تصریح کرد: جنگ در افغانستان، جنگ اطلاعاتی بوده که دارای چند بُعد مختلف است، اما دولت وحدت ملی و نظامیان آمریکا با توجه به امضای پیمان امنیتی و تأمین امنیت موفق نبوده‌اند.
 
وی دولت وحدت ملی را مسئول این ناکامی‌ها خواند و اظهار داشت: شایعات مبنی بر انتقال پایگاه نظامی گروه «داعش» به شمال افغانستان ریشه در اهداف و منافع شخصی آمریکا دارد که واشنگتن به دنبال آن است.
 
رئیس جنبش مدنی عدالت اجتماعی با بیان اینکه داعش در خاورمیانه شکست خورده و جایگاهی ندارد، گفت: اکنون امن‌ترین کشور برای داعش افغانستان است و حامیان اصلی این گروه عربستان و قطر است.
 
احمد ذکی با بیان اینکه برای انتقال پایگاه داعش به شمال کشور توطئه بزرگی در راه است، افزود: حضور داعش در شمال افغانستان به معنای تأمین اهداف حامیان این گروه پنداشته می‌شود.
 
ذکی تصریح کرد: کشور‌های بزرگ جهان بویژه آمریکا با حضور گروهای داعش و طالبان در افغانستان اهداف خود را دنبال کرده و زمینه حضور خود را در این کشور بیشتر فراهم می‌کند.
 
وی اظهار داشت: حضور داعش در شمال کشور می‌تواند منافع آمریکا را تأمین کند، زیرا داعش در شمال، تهدیدی برای «روسیه» و «چین» است که رقبای بزرگ آمریکا به شمار می‌رود.
 
رئیس جنبش مدنی عدالت اجتماعی در پایان سخنان خود آمریکا را یک کشور سودجو خواند و گفت: مردم افغانستان برای رهایی از سلطه بیگانگان باید تلاش کرده و وحدت خود را حفظ کنند.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *