ضرورت انتقال آب از خلیجفارس یا منابع دیگر به منطقه مرکزی کشور
معاون اول رئیس جمهوری گفت: طرح های انتقال آب «بهشت آباد» و «کوهرنگ 3 » در حوضه آبریز مرکزی کشور به طور حتم اجرا و با برداشت های بی رویه در حوضه آبریز زاینده رود برخورد می شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در استانداری اصفهان برگزار شد، پس از شنیدن سخنان دو نماینده کشاورزان شرق اصفهان در باره بروز مشکلات خشکسالی و کمبود آب در این منطقه افزود:تصمیم های لازم برای رفع مشکلات آب و دغدغه مردم استان اصفهان بویژه شرق اصفهان نسبت به آینده ، گرفته شده است.
وی با بیان اینکه لازم است آب از خلیج فارس یا منابع دیگر به منطقه مرکزی کشور منتقل شود، اظهار کرد: موضوع آب برای کشاورزان این منطقه با حساسیت پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: بر این اساس از ابتدا تا انتهای حوضه آبریز زاینده رود نظارت یکپارچه می شود و مقرر شده که مدیریت واحد بر زاینده رود 2 روز درهفته درمنطقه مستقر شود.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه هماهنگی های لازم دراین زمینه با استاندار چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است، گفت: سامانه های هوشمند کنترل نیز در مکان های برداشت آب نصب خواهد شد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه طرح 9 ماده ای احیای زاینده رود نیز باید بصورت جدی اجرا شود، افزود: در اجرای این طرح ضعف هایی بوده است که به ما منتقل شده و ما آنها را کنترل می کنیم.
وی تصریح کرد: قبول داریم که آب مورد نیاز زمین های کشاورزی تعدادی از کشاورزان که دارای حقابه از زاینده رود بودند به جاهای دیگر داده شده است اما ما اجازه نمی دهیم که این کشاورزان خسارت ببینند و برای همه آنها تصمیم های لازم گرفته خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه در طرح توسعه اصفهان در بخش های صنعتی و غیر صنعتی باید اتکا به آب کاهش یابد، گفت: مقرر شده طرح جامع کشاورزی استان اصفهان با روش های جدید و حداقل مصرف آب توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه شود.
وی اضافه کرد: در این رابطه تا 85 درصد هزینه های آبیاری نوین بصورت بلاعوض پرداخت و وام های با شرایط آسان برای طرح های گلخانه ای که تا 90 درصد در مصرف آب صرفه جویی دارد، اعطا شده است.
وی همچنین با اشاره به جلسه هایی که شب گذشته و صبح امروز با وزیران و هیات دولت درباره مساله آب اصفهان برگزار شده است، گفت: این استان در دوره طولانی خشکسالی قرار گرفته و ورودی آب سد زاینده رود از یک میلیارد و 800 میلیون به یک میلیارد و یکصد میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا «طرح بهشت آباد به منظور انتقال آب از منطقه چهار محال و بختیاری به منطقه مرکزی کشور طراحی و ارائه شده است ؛ حجم آب انتقالی این طرح ، در مجموع 580 میلیون متر مکعب خواهد بود که 250 میلیون مترمکعب آن برای اصفهان، 180 میلیون متر مکعب برای کرمان و 150 میلیون متر مکعب برای یزد اختصاص خواهد یافت و این ارقام بصورت مصوبه قانونی ابلاغ شده است.»
«تونل کوهرنگ نیز برای انتقال آب رود ماربر (آب کوهرنگ) به زاینده رود در نزدیک شهر چلگرد یا کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری ساخته شده است. نخستین تونل کوهرنگ در سال 1332 بهره برداری شد و در سال 1364 تونل دوم آن به بهره برداری رسید.»
«عملیات اجرایی تونل'کوهرنگ سه' در سال 1377 با هدف تامین آب به میزان حدود 255 میلیون مترمکعب در سال برای رفع بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز شد.»
معاون اول رئیس جمهوری همچنین در این جلسه با بیان اینکه بخش خصوصی کشور با نشاط در حال کار کردن است، گفت: پارسال و شش ماه نخست امسال صادرات غیر نفتی کشور از واردات بیشتر شده است و این موضوع نشان می دهد که ما بدون صادرات نفت نیز می توانیم کشورمان را اداره کنیم.
جهانگیری با اشاره به موضوع گندم افزود: سال 92 ما 6.5 میلیون تن گندم وارد کردیم اما امسال بیش از 11.5 میلیون تن گندم از کشاورزان خریدیم و دو تا سه میلیون تن گندم مازاد داریم.
وی تصریح کرد: اکنون سیلوهای کشور پر از گندم شده است و تا یک سال ذخیره داریم.
وی همچنین با بیان اینکه شبکه بانکی کشور شش ماه نخست امسال 233 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است، گفت: این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال 40 درصد رشد داشته است.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز همه استان های کشورمان با چالش ها و محدودیت هایی مواجه هستند، افزود: این محدودیت ها با تکیه بر ظرفیت های موجود و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی قابل رفع شدن است.
وی ادامه داد: مهم این است که با دقت به چالش ها نگاه و برای آنها برنامه ریزی کنیم و کشور را در مسیر توسعه قرار دهیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه در سیاست خارجی به نقطه خوبی رسیده ایم، تصریح کرد: ما اکنون به تعامل جدی، سازنده و مثبت با دنیا رسیده ایم و می توانیم از فناوری، بازار و ظرفیت های دنیا استفاده کنیم.
وی همچنین با اشاره به موضوع اشتغال برای جوانان تحصیلکرده گفت: باید میلیاردها دلار در کشور برای ایجاد فرصت شغلی برای میلیون ها جوان سرمایه گذاری شود در حالیکه در دولت با محدودیت های جدی مواجهیم.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه پس از برجام فروش نفت به بالای دو میلیون بشکه در روز رسید و بودجه درآمدی از محل مالیات رشد قابل توجهی داشت، افزود: با وجود این رشدها هنوز با محدودیت های بودجه ای مواجهیم و حجم منابع بودجه امسال دولت فقط برای امور جاری کافیست.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با تاکید براینکه در پیشرفت طرح های اقتصاد مقاومتی با هیچکس تعارف نداریم، گفت: تعدادی طرح در زمینه اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده و ما آنها را برای اجرا ساماندهی کردیم.
جهانگیری افزود: اینکه تعدادی از مدیران در استان تشخیص دهند که نباید تسهیلات به واحدهای صنعتی پرداخت شود ، قابل قبول نیست.
جهانگیری درباره پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط در استان اصفهان اظهار کرد: از یکهزار و 415 واحد معرفی به بانک ها فقط حدود 400 واحد تسهیلات دریافت کرده اند که این موضوع نشان می دهند که بانک های این استان در این زمینه عقب هستند و این موضوع از نظر من قابل قبول نیست.
وی تاکید کرد: حساسیت اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در اصفهان بیشتر است و این استان در ردیف استان های نخست در این زمینه قرار دارد لذا انتظار دارم گزارش های خوبی از اصفهان دریافت کنم.
معاون اول رییس جمهوری و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر چهارشنبه به منظور افتتاح چند طرح عمرانی و صنعتی وارد اصفهان شد.
وزیران ورزش و جوانان، کار و رفاه اجتماعی، نیرو، کشاورزی ، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و رئیس سازمان محیط زیست در این سفر دو روزه معاون اول رئیس جمهوری را همراهی می کنند.
نظرات بینندگان
یا سلام به نظر من با این وضعیت بحرانی آب اگر گندم یا سایر محصولات کشاورزی که نیاز به آبیاری فراوان دارد از خارج وارد شود بهتر خواهد بود .
کشور ایران یعنی مناطق کویری و مرکزی بقیه مناطق پروژه اجرا شه برا کشور هزینه ساز هستش و نباید اجرا شه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *