عفونت لثه در چه بیمارانی خطرناک است؟
يك جراح لثه گفت: عفونتهای لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماریهای عمومی شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماریهای روحی روانی و افسردگی به حساب میآید.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، بهزاد هوشمند در گفتوگو با خبرگزاري سلامت سلامت اظهارداشت: در عفونت لثه سه عامل که هرکدام یک ضلع مثلث را تشکیل میدهند، نقش دارد. مهمترین عامل اصلی، بیماریهای نسوج نگهدارنده دندان و لثه، پلاک میکروبی یا مجموعهای از میکروارگانیسمهایی است که در محل اتصال لثه به دندان تشکیل میشوند و آهسته آهسته به شیار لثه نفوذ میکنند و محصول ناشی از سوخت و ساز میکروارگانیسمها باعث میشود کیسه تشکیل شود و مهمترین جزء این قضیه، پلاک میکروبی است.
وي در ادامه تاكيد كرد: پس رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان عامل کلیدی اصلی است و میکروارگانیسمهایی که در محیط عفونی قرار دارند. عامل دوم، میزبان مستعد است. عامل سوم، مواد غذایی است. اگر فرد مسواک نزند، تغذیه مناسب هم نداشته باشد و عادات موضعی مضر نیز داشته باشد، مستعد بیماری لثه میشود.
جراح لثه در ادامه گفت: عفونتهای لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماریهای عمومی به حساب میآید. این بیماریها شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماریهای روحی ـ روانی و افسردگی است.
وی در پايان با اشاره به اينكه شیار لثه یعنی محل اتصال دندان به لثه ۱ تا ۸/۱میلی متر عمق دارد، خاطرنشان كرد: از طریق شیار لثه مایعی ترشح میشود که این مایع مشتق شده از جریان خون است. این مایع به بزاق وصل شده و ما هنگام غذاخوردن آن را به دستگاه گوارشمان وارد میکنیم. بخش اول هضم و جذب بهواسطه اینها صورت میگیرد. بنابراین مهمترین جزء کمک به پیشگیری از بیماریهای لثه، رعایت مناسب بهداشت دهان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *