درهای باز الجزایر به روی شرکت های ایرانی/مردمسالاری بهترین راه مبارزه با تروریسم است
سفیر الجزایر از برگزاری نشست کمیته عالی مشترک ایران-الجزایر در آینده نزدیک و در تهران خبر داد و گفت: از فعالیت شرکت های ایرانی در الجزایر استقبال می کنیم و می گوییم که همه درها برای ورود آن ها به بازارهای الجزایر در جهت نقش آفرینی در ارتقای روابط دو کشور باز است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، الجزایر کشوری در شمال آفریقاست و جمعیتی حدود 35 میلیون نفر دارد، پایتخت
آن الجزیره است و دین رسمی آن اسلام. این کشور که در اتحادیه آفریقا،
اتحادیه عرب، جنبش غیر متعهدها و اوپک عضویت دارد، با انقلاب مردم در اول
نوامبر 1954 به خود مختاری رسید و در سال 1962 از سیطره استعمار فرانسه
خارج شد.
از این رو، به منظور گرمیداشت روز ملی این کشور، خبرگزاری جمهوری اسلامی-ایرنا- گفت و گویی با عبدالمنعم احریز سفیر جمهوری الجزایر در تهران انجام داده که در آن به موضوعاتی درباره روابط دوجانبه، همکاری های اقتصادی، مبارزه با تروریسم و مشکلات منطقه پرداخته شد.
وی که در 31 فروردین 1394 استوارنامه خود را به حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی تقدیم کرد، می گوید: بازرگانان و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران با حمایت و تشویق مقام های سیاسی در هر دو کشور٬ طی سال های اخیر بر تماس ها و تلاش های خود جهت یافتن فرصت های همکاری جدید در همه زمینه ها افزوده اند .
سفیر الجزایر در تهران به تصمیم دو کشور در تشکیل کمیته عالی مشترک همکاری در سطح معاون اول رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر الجزایر اشاره کرده و می افزاید: دور بعدی نشست این کمیته طی ماه های آینده در تهران برگزار خواهد شد.
احریز درباره موقعیت ژئوپولتیک ایران و الجزایر و نقش روابط دو جانبه آن ها در ارتباط آسیا-آفریقا اظهار می کند: با توجه به امکانات و بسترهای موجود و امنیت و ثباتی که در دو کشور وجود دارد و همچنین با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و الجزایر٬دو کشور در وضعیت و شرایط مناسبی هستند و می توانند همانند لوکوموتیوی برای قطار ارتقای مبادلات دو منطقه باشند و روابط آن ها الگویی برای همکاری جنوب-جنوب باشد.
احزیر همچنین به مشکلات منطقه اشاره می کند و درباره سیاست های کشورش در قبال آن ها می گوید: الجزایر پیوسته از مردم سوریه و یمن حمایت و با آن ها اعلام همبستگی می کند و به راه حل سیاسی برای مشکلات موجود در این دو کشور اعتقاد دارد.
مشروح این گفت و گو را در زیر بخوانید
طی سال های اخیر به ویژه پس از امضای برجام٬ روابط ایران و الجزایر مستحکم تر شده است٬ جناب سفیر به نظر شما چه زمینه ها و امکاناتی برای تقویت همکاری های دو کشور وجود دارد ؟
احریز:ابتدا باید گفت که روابط دو کشور پیش از امضای برجام نیز خوب و گسترده بود اما دو کشور تقریبا از 10 سال پیش تاکنون توانسته اند به صورت تدریجی زمینه ها وساز و کارهایی برای تقویت روابط دوجانبه فراهم آورند.
بدیهی است که بسترها و فرصت های زیادی در همه بخش ها به ویژه در زمینه های اقتصادی برای تقویت روابط الجزایر –ایران وجود دارد .علاوه بر بعد سیاسی که یک گزینه راهبردی برای رهبران دو کشور محسوب می شود٬ روابط بر اساس بسترها، زمینه ها و پتانسیل های واقعی و گسترش همکاری ها در دو زمینه اقتصادی و فرهنگی شکل می گیرد.
در سطح اقتصادی نیز بسترها و فرصت های خوبی برای طرح های سرمایه گذاری و شراکت در زمینه های مهمی مانند صنایع غذایی ٬ صنعت خودروسازی و مونتاژ آن ٬ فناوری های حساس و حیاتی٬ مصالح ساختمانی ٬ تولیدات دارویی ٬پتروشیمی و گردشگری وجود دارد.
تاکنون چند نشست در زمینه های مختلف و از جمله مهندسی٬فناوری های مختلف٬داروسازی٬تجهیزات پزشکی٬نفت و پتروشیمی میان بازرگانان دو کشور برگزار شده است٬ پیشرفت روابط دو کشور را در این زمینه ها چگونه ارزیابی می کنید؟
احریز:بازرگانان و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران با حمایت و تشویق مقام های سیاسی در هر دو کشور٬ طی سال های اخیر بر تماس ها و تلاش های خود جهت یافتن فرصت های همکاری جدید در همه زمینه ها افزوده اند .در این خصوص طی دو سال گذشته دست کم سه نشست اقتصادی مهم در الجزایر و ایران سازماندهی و برگزار شده است . تصور می کنم می توان گفت که تلاش های زیادی از سوی فعالان اقتصادی دولتی و بخش خصوصی دو کشور برای گسترش همکاری های اقتصادی ایران و الجزایر انجام شده است.از نظر میدانی نیز باید گفت که این تلاش ها تاکنون نتایج خوب و مثبتی در برداشته است و رشد پیوسته تراز تجاری دو کشور نیز شاهد این مساله است .
ایرنا: حجم مبادلات تجاری کنونی میان دو کشور به چه اندازه است و چه چشم اندازی برای این روابط متصور می شود؟
احریز:به نظر من حجم مبادلات تجاری دو کشور در حال حاضر کم است اما طی دو سال گذشته شاهد رشد خوبی بوده است .من مطمئن هستم اهتمام، توجه و پویایی ای که سرمایه گذاران و سرمایه داران در دو کشور دارند٬ بدون شک باعث می شود سطح مبادلات تجاری دو کشور بالا رود و این با برطرف شدن تدریجی تحریم بانک های ایرانی افزایش می یابد.
یک کمیته اقتصادی مشترک میان دو کشور تشکیل شده است ٬ نشست بعدی این کمیته چه زمانی خواهد بود؟
احریز:دو کشور از حدود 10 سال پیش تصمیم گرفتند با تشکیل هیاتی مهم برای همکاری به نام ' کمیته عالی مشترک همکاری های الجزایر-ایران ' به ریاست معاون اول رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر الجزایر ٬همکاری ها ی فیمابین را تقویت کنند .این کمیته به تناوب در الجزایر و ایران برگزار می شود تا سیاست همکاری های همه جانبه را ترسیم کند و همچنین توصیه ها و راهکارهای دقیقی که از سوی بخش های مختلف اقتصادی هر دو طرف ارائه می شود را اجرا کند . دور اخیر این کمیته روزهای 16 و 17 دسامبر 2015میلادی (26 و 27 شهریور 1394)در الجزایر برگزار شد و دور بعدی نشست این کمیته طی ماه های آینده در تهران برگزار خواهد شد و البته پیش از آن نشست، کمیته پیگیری در تهران برگزار خواهد شد و این کمیته اقدام به ارزیابی انجام تصمیم های اتخاذ شده در الجزایر و بیان ملاحظات در خصوص آن می کند .
توانایی های فعالان اقتصادی ایران در الجزایر را چگونه ارزیابی می کنید؟
احریز:ابتدا باید بگویم که ما از همه شرکت های ایرانی فعال در الجزایر استقبال می کنیم و می گوییم که همه درها برای ورود آن ها به بازارهای الجزایر جهت نقش آفرینی در ارتقای سطح روابط الجزایر و ایران باز است.در حال حاضر برخی شرکت ها ی ایرانی در الجزایر فعال هستند و در انجام برخی طرح ها سهیم هستند به ویژه در طرح های انرژی و سازندگی و ساخت و ساز.
به طور کلی تصور می کنم نوع روابط همکاری الجزایر-ایران و بهبود ملموس فضای کاری در الجزایر و هم افزایی اقتصادی دو کشور و همچنین تخصص شرکت های بزرگ ایرانی٬ همه دست به دست هم داده و باعث تشویق روابط اقتصادی دو کشور و توجه بیشتر به بازار الجزایر و جستجو برای شراکت با شرکت های الجزایری بر اساس اصل برد-برد می شود.
با توجه به اینکه الجزایر کشور مهمی در آفریقا است و جمهوری اسلامی ایران هم یک قدرت بزرگ در منطقه و آسیا است٬ ظرفیت دو کشور برای ایجاد پل ارتباطی قوی بین دو قاره چیست؟
احریز:با توجه به امکانات و بسترهای موجود و امنیت و ثباتی که در دو کشور وجود دارد و همچنین با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و الجزایر٬دو کشور در وضعیت و شرایط مناسبی هستند و می توانند همانند لوکوموتیوی برای قطار ارتقای مبادلات دو منطقه باشند و روابط آن ها الگویی برای همکاری جنوب-جنوب باشد.مقام های عالی رتبه دو کشور با درک این حقیقت با اراده و اطمینان اقدام به تقویت گفت و گوی سیاسی دوجانبه در عالی ترین سطوح و ایجاد سازوکارهایی در این خصوص کرده اند که این خود می تواند باعث تقویت روابط اقتصادی و بازرگانی دوجانبه شود.
باید رشد سطح همکاری های اقتصادی به سطح خوب روابط سیاسی ایران و الجزایر برسد که این روزها اولویت نخست فعالیت ها و تماس های دوجانبه است .
در اینجا باید به یک نکته اشاره کنم و آن این است که علاوه بر گشوده شدن بازارهای دو کشور به روی هم ٬الجزایر درگاه بسیار خوب و مناسبی برای ورود به بازار قاره آفریقا است و از سوی دیگر ایران نیز گذرگاه اصلی خاورمیانه٬ آسیای مرکزی ٬ قفقاز و شبه قاره هند است.
مبارزه ضد تروریسم یکی از موضوع های مشترکی است که دو کشور بر آن تاکید دارند٬به نظر شما برای نابود کردن تروریسم چه باید کرد؟
احریز:در حال حاضر الجزایر نیز مانند ایران اهمیت خاصی برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی و منبع آن یعنی تندروی خشونت آمیز قائل است.این پدیده ها امروزه خطری رو به رشد برای امنیت و ثبات بسیاری از کشورها و همچنین برای امنیت و آرامش ایران و الجزایر هستند.
الجزایر که درس های زیادی از درد و رنج خود در دهه 90 قرن گذشته گرفته است٬ در خصوص جنگ ضد تروریسم تجربه بسیار خوبی دارد .این جنگ محدود به بعد امنیتی نمی شود ٬جناب آقای عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر با سیاست آشتی ملی ٬ بعد سیاسی٬ را با ابعاد اجتماعی٬اقتصادی و تربیتی در آمیخته است.
امروزه الجزایر با توجه به امکانات خود٬ از هیچ تلاشی برای نقش آفرینی در مقابله بین المللی ضد تروریسم، خشونت و تندروی که نه دین می شناسد و نه مرز و وطنی خاص٬ فروگذار نکرده است.
الجزایر در این خصوص در ماه جولای سال 2015 و در ماه آوریل سال 2016 دو کنفرانس بین المللی برگزار کرد ٬ کنفرانس نخست در مورد طرد تندروی و دوم در مورد نقش شبکه های اجتماعی و اینترنت در مبارزه با تروریسم بود. الجزایر به تازگی نیز در تاریخ هفتم و هشتم سپتامبر 2016 میزبان کارگاهی در خصوص نقش مردم سالاری در پیشگیری از تروریسم و جنگ با آن بود.
در حال حاضر کشور من بر این باور است که مردم سالاری بهترین تضمین برای مبارزه با این آفت است٬ایران نیز همین باور را دارد .جناب آقای حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در 22 سپتامبر 2016به صراحت به جایگاه مردم سالاری و مشارکت مردمی در جنگ ضد تروریسم اشاره کردند و گفتند: ما بدون دموکراسی واقعی و بدون مشارکت ملی و شراکت منطقه ای نمی توانیم با شبکه های تروریستی و جنایتکار مبارزه کنیم .
الجزایر با دادن کرسی سوریه به مخالفان در اتحادیه عرب مخالفت کرد ٬همچنین الجزایر وارد ائتلاف سعودی در یمن نشد٬این به چه دلیل بود؟
احریز:دلیل آن اصول قانون اساسی الجزایر است که چارچوب فعالیت های الجزایر را در خارج از مرزهای خود مشخص می کند و از جمله این اصول٬دخالت نکردن در امور داخلی کشورهای دیگر٬ دخالت نظامی نکردن در کشورهای دیگر و همچنین ترجیح دادن راه حل های سیاسی و مسالمت آمیز برای درگیری ها و جنگ ها است.
یکی دیگر از اصول دیپلماسی ما این است که الجزایر کشورها را به رسمیت می شناسد نه سازمان ها و دولت ها را .
اینجا باید بگویم که الجزایر پیوسته از مردم سوریه و یمن حمایت می کند و با آن ها اعلام همبستگی کامل می نماید و به راه حل سیاسی برای مشکلات موجود در این دو کشور اعتقاد دارد. این راه حل سیاسی است که یکپارچگی این دو ملت دوست و برادر را تضمین می کند.
پس از دیدار مقام های ایرانی از الجزایر٬ مقام های عربستانی تلاش زیادی کردند تا چرخ روابط الجزایر و ایران را متوقف کنند و موانعی در راه تقویت این روابط ایجاد کنند٬به نظر شما چرا عربستان دست به چنین اقدام هایی می زند؟
احریز:ابتدا باید بگویم که الجزایر پس از به هم خوردن روابط عربستان و ایران که دو کشور برادر محسوب می شوند٬ ابراز تاسف کرد.الجزایر پیوسته از دو کشور خواسته است برای بدتر نشدن اوضاع که باعث ایجاد زیان های خطرناکی در سطح روابط دوجانبه دو کشور و همچنین در منطقه و در وضعیت ژئوپولتیک و امنیتی بسیار حساس آن می شود٬ خویشتنداری کنند.
الجزایر روابط عمیقی با ایران و عربستان دارد و دلیل آن تاریخ مشترک و وابستگی هر دو به امت اسلامی و محیط جغرافیایی واحد است. همچنین باید گفت که الجزایر بهای سنگینی به خاطر به دست آوردن استقلالش پرداخته است ٬الجزایر با تمام قدرت از استقلال تصمیم گیری ملی اش دفاع می کند و روابط دیپلماتیک خود را با دیگر کشورهای جهان بر اساس اصل برابری و منافع مشترک و دخالت نکردن در امور داخلی دیگران بنیان می نهد.
الجزایر همچنین اعتقاد دارد که افزایش چالش هایی که ما در منطقه شاهد آن هستیم٬اقتضای این را دارد که همه به ارزش های پایدار و آموزه های دین اسلام و به ویژه قداست جان بشری پایبند باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم.
از این رو، به منظور گرمیداشت روز ملی این کشور، خبرگزاری جمهوری اسلامی-ایرنا- گفت و گویی با عبدالمنعم احریز سفیر جمهوری الجزایر در تهران انجام داده که در آن به موضوعاتی درباره روابط دوجانبه، همکاری های اقتصادی، مبارزه با تروریسم و مشکلات منطقه پرداخته شد.
وی که در 31 فروردین 1394 استوارنامه خود را به حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی تقدیم کرد، می گوید: بازرگانان و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران با حمایت و تشویق مقام های سیاسی در هر دو کشور٬ طی سال های اخیر بر تماس ها و تلاش های خود جهت یافتن فرصت های همکاری جدید در همه زمینه ها افزوده اند .
سفیر الجزایر در تهران به تصمیم دو کشور در تشکیل کمیته عالی مشترک همکاری در سطح معاون اول رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر الجزایر اشاره کرده و می افزاید: دور بعدی نشست این کمیته طی ماه های آینده در تهران برگزار خواهد شد.
احریز درباره موقعیت ژئوپولتیک ایران و الجزایر و نقش روابط دو جانبه آن ها در ارتباط آسیا-آفریقا اظهار می کند: با توجه به امکانات و بسترهای موجود و امنیت و ثباتی که در دو کشور وجود دارد و همچنین با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و الجزایر٬دو کشور در وضعیت و شرایط مناسبی هستند و می توانند همانند لوکوموتیوی برای قطار ارتقای مبادلات دو منطقه باشند و روابط آن ها الگویی برای همکاری جنوب-جنوب باشد.
احزیر همچنین به مشکلات منطقه اشاره می کند و درباره سیاست های کشورش در قبال آن ها می گوید: الجزایر پیوسته از مردم سوریه و یمن حمایت و با آن ها اعلام همبستگی می کند و به راه حل سیاسی برای مشکلات موجود در این دو کشور اعتقاد دارد.
مشروح این گفت و گو را در زیر بخوانید
طی سال های اخیر به ویژه پس از امضای برجام٬ روابط ایران و الجزایر مستحکم تر شده است٬ جناب سفیر به نظر شما چه زمینه ها و امکاناتی برای تقویت همکاری های دو کشور وجود دارد ؟
احریز:ابتدا باید گفت که روابط دو کشور پیش از امضای برجام نیز خوب و گسترده بود اما دو کشور تقریبا از 10 سال پیش تاکنون توانسته اند به صورت تدریجی زمینه ها وساز و کارهایی برای تقویت روابط دوجانبه فراهم آورند.
بدیهی است که بسترها و فرصت های زیادی در همه بخش ها به ویژه در زمینه های اقتصادی برای تقویت روابط الجزایر –ایران وجود دارد .علاوه بر بعد سیاسی که یک گزینه راهبردی برای رهبران دو کشور محسوب می شود٬ روابط بر اساس بسترها، زمینه ها و پتانسیل های واقعی و گسترش همکاری ها در دو زمینه اقتصادی و فرهنگی شکل می گیرد.
در سطح اقتصادی نیز بسترها و فرصت های خوبی برای طرح های سرمایه گذاری و شراکت در زمینه های مهمی مانند صنایع غذایی ٬ صنعت خودروسازی و مونتاژ آن ٬ فناوری های حساس و حیاتی٬ مصالح ساختمانی ٬ تولیدات دارویی ٬پتروشیمی و گردشگری وجود دارد.
تاکنون چند نشست در زمینه های مختلف و از جمله مهندسی٬فناوری های مختلف٬داروسازی٬تجهیزات پزشکی٬نفت و پتروشیمی میان بازرگانان دو کشور برگزار شده است٬ پیشرفت روابط دو کشور را در این زمینه ها چگونه ارزیابی می کنید؟
احریز:بازرگانان و فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران با حمایت و تشویق مقام های سیاسی در هر دو کشور٬ طی سال های اخیر بر تماس ها و تلاش های خود جهت یافتن فرصت های همکاری جدید در همه زمینه ها افزوده اند .در این خصوص طی دو سال گذشته دست کم سه نشست اقتصادی مهم در الجزایر و ایران سازماندهی و برگزار شده است . تصور می کنم می توان گفت که تلاش های زیادی از سوی فعالان اقتصادی دولتی و بخش خصوصی دو کشور برای گسترش همکاری های اقتصادی ایران و الجزایر انجام شده است.از نظر میدانی نیز باید گفت که این تلاش ها تاکنون نتایج خوب و مثبتی در برداشته است و رشد پیوسته تراز تجاری دو کشور نیز شاهد این مساله است .
ایرنا: حجم مبادلات تجاری کنونی میان دو کشور به چه اندازه است و چه چشم اندازی برای این روابط متصور می شود؟
احریز:به نظر من حجم مبادلات تجاری دو کشور در حال حاضر کم است اما طی دو سال گذشته شاهد رشد خوبی بوده است .من مطمئن هستم اهتمام، توجه و پویایی ای که سرمایه گذاران و سرمایه داران در دو کشور دارند٬ بدون شک باعث می شود سطح مبادلات تجاری دو کشور بالا رود و این با برطرف شدن تدریجی تحریم بانک های ایرانی افزایش می یابد.
یک کمیته اقتصادی مشترک میان دو کشور تشکیل شده است ٬ نشست بعدی این کمیته چه زمانی خواهد بود؟
احریز:دو کشور از حدود 10 سال پیش تصمیم گرفتند با تشکیل هیاتی مهم برای همکاری به نام ' کمیته عالی مشترک همکاری های الجزایر-ایران ' به ریاست معاون اول رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر الجزایر ٬همکاری ها ی فیمابین را تقویت کنند .این کمیته به تناوب در الجزایر و ایران برگزار می شود تا سیاست همکاری های همه جانبه را ترسیم کند و همچنین توصیه ها و راهکارهای دقیقی که از سوی بخش های مختلف اقتصادی هر دو طرف ارائه می شود را اجرا کند . دور اخیر این کمیته روزهای 16 و 17 دسامبر 2015میلادی (26 و 27 شهریور 1394)در الجزایر برگزار شد و دور بعدی نشست این کمیته طی ماه های آینده در تهران برگزار خواهد شد و البته پیش از آن نشست، کمیته پیگیری در تهران برگزار خواهد شد و این کمیته اقدام به ارزیابی انجام تصمیم های اتخاذ شده در الجزایر و بیان ملاحظات در خصوص آن می کند .
توانایی های فعالان اقتصادی ایران در الجزایر را چگونه ارزیابی می کنید؟
احریز:ابتدا باید بگویم که ما از همه شرکت های ایرانی فعال در الجزایر استقبال می کنیم و می گوییم که همه درها برای ورود آن ها به بازارهای الجزایر جهت نقش آفرینی در ارتقای سطح روابط الجزایر و ایران باز است.در حال حاضر برخی شرکت ها ی ایرانی در الجزایر فعال هستند و در انجام برخی طرح ها سهیم هستند به ویژه در طرح های انرژی و سازندگی و ساخت و ساز.
به طور کلی تصور می کنم نوع روابط همکاری الجزایر-ایران و بهبود ملموس فضای کاری در الجزایر و هم افزایی اقتصادی دو کشور و همچنین تخصص شرکت های بزرگ ایرانی٬ همه دست به دست هم داده و باعث تشویق روابط اقتصادی دو کشور و توجه بیشتر به بازار الجزایر و جستجو برای شراکت با شرکت های الجزایری بر اساس اصل برد-برد می شود.
با توجه به اینکه الجزایر کشور مهمی در آفریقا است و جمهوری اسلامی ایران هم یک قدرت بزرگ در منطقه و آسیا است٬ ظرفیت دو کشور برای ایجاد پل ارتباطی قوی بین دو قاره چیست؟
احریز:با توجه به امکانات و بسترهای موجود و امنیت و ثباتی که در دو کشور وجود دارد و همچنین با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و الجزایر٬دو کشور در وضعیت و شرایط مناسبی هستند و می توانند همانند لوکوموتیوی برای قطار ارتقای مبادلات دو منطقه باشند و روابط آن ها الگویی برای همکاری جنوب-جنوب باشد.مقام های عالی رتبه دو کشور با درک این حقیقت با اراده و اطمینان اقدام به تقویت گفت و گوی سیاسی دوجانبه در عالی ترین سطوح و ایجاد سازوکارهایی در این خصوص کرده اند که این خود می تواند باعث تقویت روابط اقتصادی و بازرگانی دوجانبه شود.
باید رشد سطح همکاری های اقتصادی به سطح خوب روابط سیاسی ایران و الجزایر برسد که این روزها اولویت نخست فعالیت ها و تماس های دوجانبه است .
در اینجا باید به یک نکته اشاره کنم و آن این است که علاوه بر گشوده شدن بازارهای دو کشور به روی هم ٬الجزایر درگاه بسیار خوب و مناسبی برای ورود به بازار قاره آفریقا است و از سوی دیگر ایران نیز گذرگاه اصلی خاورمیانه٬ آسیای مرکزی ٬ قفقاز و شبه قاره هند است.
مبارزه ضد تروریسم یکی از موضوع های مشترکی است که دو کشور بر آن تاکید دارند٬به نظر شما برای نابود کردن تروریسم چه باید کرد؟
احریز:در حال حاضر الجزایر نیز مانند ایران اهمیت خاصی برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی و منبع آن یعنی تندروی خشونت آمیز قائل است.این پدیده ها امروزه خطری رو به رشد برای امنیت و ثبات بسیاری از کشورها و همچنین برای امنیت و آرامش ایران و الجزایر هستند.
الجزایر که درس های زیادی از درد و رنج خود در دهه 90 قرن گذشته گرفته است٬ در خصوص جنگ ضد تروریسم تجربه بسیار خوبی دارد .این جنگ محدود به بعد امنیتی نمی شود ٬جناب آقای عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر با سیاست آشتی ملی ٬ بعد سیاسی٬ را با ابعاد اجتماعی٬اقتصادی و تربیتی در آمیخته است.
امروزه الجزایر با توجه به امکانات خود٬ از هیچ تلاشی برای نقش آفرینی در مقابله بین المللی ضد تروریسم، خشونت و تندروی که نه دین می شناسد و نه مرز و وطنی خاص٬ فروگذار نکرده است.
الجزایر در این خصوص در ماه جولای سال 2015 و در ماه آوریل سال 2016 دو کنفرانس بین المللی برگزار کرد ٬ کنفرانس نخست در مورد طرد تندروی و دوم در مورد نقش شبکه های اجتماعی و اینترنت در مبارزه با تروریسم بود. الجزایر به تازگی نیز در تاریخ هفتم و هشتم سپتامبر 2016 میزبان کارگاهی در خصوص نقش مردم سالاری در پیشگیری از تروریسم و جنگ با آن بود.
در حال حاضر کشور من بر این باور است که مردم سالاری بهترین تضمین برای مبارزه با این آفت است٬ایران نیز همین باور را دارد .جناب آقای حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در 22 سپتامبر 2016به صراحت به جایگاه مردم سالاری و مشارکت مردمی در جنگ ضد تروریسم اشاره کردند و گفتند: ما بدون دموکراسی واقعی و بدون مشارکت ملی و شراکت منطقه ای نمی توانیم با شبکه های تروریستی و جنایتکار مبارزه کنیم .
الجزایر با دادن کرسی سوریه به مخالفان در اتحادیه عرب مخالفت کرد ٬همچنین الجزایر وارد ائتلاف سعودی در یمن نشد٬این به چه دلیل بود؟
احریز:دلیل آن اصول قانون اساسی الجزایر است که چارچوب فعالیت های الجزایر را در خارج از مرزهای خود مشخص می کند و از جمله این اصول٬دخالت نکردن در امور داخلی کشورهای دیگر٬ دخالت نظامی نکردن در کشورهای دیگر و همچنین ترجیح دادن راه حل های سیاسی و مسالمت آمیز برای درگیری ها و جنگ ها است.
یکی دیگر از اصول دیپلماسی ما این است که الجزایر کشورها را به رسمیت می شناسد نه سازمان ها و دولت ها را .
اینجا باید بگویم که الجزایر پیوسته از مردم سوریه و یمن حمایت می کند و با آن ها اعلام همبستگی کامل می نماید و به راه حل سیاسی برای مشکلات موجود در این دو کشور اعتقاد دارد. این راه حل سیاسی است که یکپارچگی این دو ملت دوست و برادر را تضمین می کند.
پس از دیدار مقام های ایرانی از الجزایر٬ مقام های عربستانی تلاش زیادی کردند تا چرخ روابط الجزایر و ایران را متوقف کنند و موانعی در راه تقویت این روابط ایجاد کنند٬به نظر شما چرا عربستان دست به چنین اقدام هایی می زند؟
احریز:ابتدا باید بگویم که الجزایر پس از به هم خوردن روابط عربستان و ایران که دو کشور برادر محسوب می شوند٬ ابراز تاسف کرد.الجزایر پیوسته از دو کشور خواسته است برای بدتر نشدن اوضاع که باعث ایجاد زیان های خطرناکی در سطح روابط دوجانبه دو کشور و همچنین در منطقه و در وضعیت ژئوپولتیک و امنیتی بسیار حساس آن می شود٬ خویشتنداری کنند.
الجزایر روابط عمیقی با ایران و عربستان دارد و دلیل آن تاریخ مشترک و وابستگی هر دو به امت اسلامی و محیط جغرافیایی واحد است. همچنین باید گفت که الجزایر بهای سنگینی به خاطر به دست آوردن استقلالش پرداخته است ٬الجزایر با تمام قدرت از استقلال تصمیم گیری ملی اش دفاع می کند و روابط دیپلماتیک خود را با دیگر کشورهای جهان بر اساس اصل برابری و منافع مشترک و دخالت نکردن در امور داخلی دیگران بنیان می نهد.
الجزایر همچنین اعتقاد دارد که افزایش چالش هایی که ما در منطقه شاهد آن هستیم٬اقتضای این را دارد که همه به ارزش های پایدار و آموزه های دین اسلام و به ویژه قداست جان بشری پایبند باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *