دانشگاه امام صادق(ع) در راستای پاسخ به نیاز جامعه در زمینه علوم انسانی ایجاد شد
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) گفت: علوم انسانی رایج پاسخگوی نیاز جامعه اسلامی امروز نبود، از همین رو مرحوم آیتالله مهدویکنی دانشگاه امام صادق(ع) را در راستای پاسخ به نیاز جامعه در زمینه علوم انسانی ایجاد کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، حجتالاسلام محمد سعید مهدوی کنی در همایش فقه حکومتی و تجلیل از سه دهه تلاشهای علمی مرحوم آیتالله مهدویکنی که در سالن همایشهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه آیتالله مهدوی کنی عمر خود را در مسیر خدمت به اسلام، مسلمین، تعلیم و تعلم گذراند اظهار داشت: ایشان بهخلاف سایر علما وارد صحنههای علمی روز شدند که حاصل آن تأثیری است که این ورود در صحنههای عملی و پذیرش مسئولیتهای اجتماعی آثاری است که در اندیشه فقهی ایشان روشن بود.
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه اقدامات و دیدگاههای آیتالله مهدویکنی تجمعی از اندیشه مجموعه اندیشمندان است، افزود: دفتر نشر آثار آیتالله مهدویکنی بهدنبال نشر آثار و بیاناتی از ایشان است که کمتر ثبت و مکتوب شده، در این راستا حجم زیای از آثار در بیانات و تدریس ایشان تجمیع و عرضه خواهد شد.
وی راجع به جایگاه فقه حکومتی در تولید علوم انسانی ــ اجتماعی اسلامی بیان کرد: از دستاوردهای انقلاب اسلامی این است که معنی سعادت انسانی را به مؤلفهای اجتماعی گستراند، به آن جایگاهی شایسته بخشید و علوم انسانی را به ساحت نیاز واقعی امت کشاند.
مهدویکنی با تأکید بر اینکه علوم انسانی رایج پاسخگوی نیاز جامعه اسلامی امروز نبود از همین رو مرحوم آیتالله مهدویکنی علاوه بر نظریه تولید علوم انسانی، اجتماعی، انسانی و اسلامی را ایجاد کرد، افزود: با توجه به محدودیت منابع برداشتهایی از آثار این عالم، علوم انسانی، اجتماعی و اسلامی عبارت است از نظامات منسجم، توصیفات، تجمیعها، بایدها و نبایدها با محوریت فعل ارادی انسان.
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: سه کارکرد برای دانش فقه و توابع آن در تولید علوم انسانی اسلامی متصور است که کارکرد روش شناختی، محتوایی و ساختاری از مهمترین کارکردهای دانش فقه است.
وی با ابراز اینکه این اصول در اندیشه بهمثابه قواعد فقهی که نگهبان اندیشه دینی قلمداد میشود و میتوان آن را مجموع قواعد زیربنایی دانست، گفت: از مجموع این اصول با عنوان فقه حکومتی یاد میشود که برای نیل به ساختاری کارا است.
مهدویکنی گفت: علم فقه مرسوم در عین شایستگیها برای رسیدن به این هدف نیازمند توسعه و بازنگری است که در این راستا نیازمند طراحی نوین علم فقه هستیم که باید بهکمک دانشهای علوم انسانی ــ اجتماعی ــ اسلامی بیاید.
نظرات بینندگان
بنده از ارادتمندان مرحوم آیة الله کنی هستم و دانشگاه امام صادق(ع) هم نیاز جامعه می دانم اما باید روی فارغ التحصیلان آن ارزیابی صورت بگیرد به فارغ التحصیلان متناسب با توانشان مسئولیت بدهند وگرنه آنها را ضایع می کنند مثلا فردی را استاندار یک استان بزرگ و استراتژیک کردند که توانش را نداشت هم خودش ضایع شد هم به استان لطمات غیر قابل جبران زد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *