شیرینیهای یزد، ضد دیابت می شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه افراد ۳۰ سال به بالا در استان، از هر ۴ نفر یک نفر مبتلا به دیابت هستند، از راهکارهای انجام شده برای کاهش قند شیرینی های یزدی خبر داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، محمدرضا میرجلیلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت و گو با سلامت آنلاین درباره اقدامات انجام شده در استان یزد برای مبارزه با دیابت گفت: در هفته سلامت با حضور وزیر بهداشت و مقامات استان، سند مبارزه با دیابت را تصویب و کار را با آن شروع کردیم. در این سند آمده است که دانشگاه علوم پزشکی باید بتواند طی چند سال شیوع دیابت و عوارض آن را کمتر کند.
وی افزود: دانشگاه همچنین با مرکز تحقیقات دیابت یزد در ارتباط است. این مرکز ۲ سال است به مراکز تحقیقاتی بهتری مجهز شده تا بیماران دیابتی بهتر شناخته شوند و تمام بیماران دیابتی ۶ سال به بالا را در این مرکز به شکل رایگان غربالگری می شوند .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه در زمینه پیشگیری از دیابت تنها دانشگاهی هستیم که پوشش جمعیتی برنامه های بهداشتی آن کامل است و بیشتر جمعیت استان وارد سامانه سیب شده اند، تصریح کرد: یکی از این برنامه های بهداشتی غربالگری و پیشگیری از دیابت است که آموزش های لازم در این باره داده می شود و مبتلایان به کارشناسان تغذیه معرفی می شوند.
میر جلیلی در باره اقدامات این دانشگاه برا ی آینده اظهار داشت: آموزش هایی را در مدارس شروع کردیم و مدارس حامی طرح دیابت در این استان داریم. حدود ۱۰۰ مدرسه در استان به وسیله کارشناسان آموزش دیده اند و به این ترتیب هم کودکان یاد می گیرند که برای جلوگیری از ابتلا به دیابت باید چه کاری انجام دهند و هم اگر خانواده دیابتی باشند این موضوع را پی گیری می کنند.
وی در باره مذاکره دانشگاه با مراکز صنعتی و تولیدی برای کاهش شکر در فرآورده ها و تولیدات خود گفت: معاونت غذا و دارو با مراکز مختلف از جمله شیرینی پزی های یزد وارد مذاکره شده است و شیرینی های جایگزین قند که کالری کمتری را دارد به این مراکز معرفی کرده ایم. در حال حاضر در معروف ترین شیرینی های یزد که همان شیرینی سنتی یزد است ، شیرینی های دیابتی تولید می شود که بدون شکر است و جایگزین های گیاهی شیرین کننده در آنها استفاده می شود .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در عین حال تمام واحدهای تولید کننده محصولات غذایی را ملزم کرده ایم که برچسب تغذیه و میزان کالری را به محصولات خود بچسبانند و همچنین میزان شکر را در محصولات غذایی خود کاهش دهند .
وی با اشاره به اینکه جایگزین شکر در این فرآورده های غذایی معمولاً مالتو دکستر است، تصریح کرد: قبلا با گیاه استویا این محصولات شیرین می شد که مالتو دکستر جایگزین آن شده است و سازمان غذا و دارو این محصول را به عنوان جایگزین بهتر شکر تشخیص داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *