کاربرد هیپنوتیزم در درمانهای روانپزشکی/ چه افرادی مجاز به انجام هیپنوتیزم هستند؟
رییس هیأت مدیره انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی گفت: هیپنوتیزم در درمانهای روانپزشکی در اختلالات اضطرابی و بیماریهای روان تنی کابرد دارد که البته نباید توسط افراد فاقد صلاحیت انجام شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، علی شریفی در گفتگو با خبرگزاری سلامت بیان داشت: هیپنوتیزم در افسردگیهای خفیف، انواع اضطرابها و بیماریهای غیرروانپزشکی اما مرتبط به روانپزشکی نظیر مشکلات گوارشی و سندرم روده تحریک پذیر موثر است.
وی ادامه داد: استفاده از هیپنوتیزم در بسیاری از بیماریهای روانپزشکی نظیر جنون، اختلالات دوقطبی و افسردگیهای شدید موثر نیست.
متخصص اعصاب و روان تأکید کرد: هیپنوتیزم کردن افراد فقط توسط درمانگران مجاز است. وزارت بهداشت و انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی تأیید کرده که تمامی پزشکان،دندانپزشکان و افراد دارای نظام مانند نظام پرستاری، مامائی و فیزیوتراپی و همچنین روانشناسان بالینی حق دارند که هیپنوتیزم را آموزش ببینند و برای بیماران خود استفاده نمایند.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم آن که دخالت افراد غیر درمانگر در انجام هیپنوتیزم خلاف قانون است، اما در راستای جلوگیری از فعالیتهای غیرمجاز ابزار قانونی و اجرایی چندانی وجود ندارد و تنها راه آموزش به مردم برای مراجعه به درمانگران است.
شریفی ناآگاهی مردم را عامل مراجعه به افراد فاقد صلاحیت دانست و هشدار داد: در واقع دخالت افراد غیردرمانگر در انجام هیپنوتیزم موجب اتلاف وقت و هزینه مراجعین میشود، زیرا فردی که در این زمینه آموزشهای لازم را کسب نکرده به طور قطع نمیتواند به بیمار کمک کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *