ایران موفق ترین حامی عراق بوده است/ حضورمان همچنان "مستشاری" است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ایران نقش مستشاری خود را در کشورهای عراق و سوریه حفظ خواهد کرد.
خبرگزاری میزان -
حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره اصرار ترکیه بر شرکت بر آزاد سازی موصل اظهار کرد: ترکیه بیشتر از همه چیز دو موضوع مهم را در موصل دنبال می کند یکی در سطح کلان و ملی است که می خواهد خود را به عنوان یک بازیگر در عرصه تحولات بین المللی اثبات کند. به همین دلیل در قبال قضایای موصل می خواهد حضور پیدا کند.
وی با اشاره به نقشی که ترکیه در شکل گیری، توسعه و حمایت از داعش در ابتدا داشت اظهار کرد: ترکیه با حضور در عملیات موصل درصدد است تا اقداماتی را در قبال حمایت از داعش انجام داده بود لاپوشانی کند لذا تمام سعی و همت خود را به کار گرفته است که به صورت فرمایشی در آزادسازی موصل دخالت کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: ترکیه در بخش عملی هم در صدد است از طریق کانال های نفوذ خود در عراق و حضور نظامی در این کشور منافع خود را حفظ کند.
فلاحت پیشه تصریح کرد: اقدامات ترکیه در حمایت از داعش در گذشته و حضور نظامی این کشور در عراق مورد اعتراض شدید دولتمردان عراق نیز است از این رو ما شاهدیم که امروز نیروهای ترکیه به محاصره نیروهای حشد الشعبی در آمده اند و دولت ترکیه با مشاهده این وضعیت درخواست کرده است که معبری برای فرار آنها ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات ترکیه سبب افزایش انتقادات علیه این کشور شده است افزود: ترکیه با رویه ای که در عراق در پیش گرفته است بدون شک با مشکلات متعددی روبرو خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره نقش ایران در موصل اظهار کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در عراق بدون شک به مانند گذشته بصورت مستشاری باقی خواهند ماند و حتی در موضوع موصل نیز این رویه ادامه خواهد داشت.
فلاحت پیشه افزود: حضور مستشاری ایران در عراق دارای دو وجه بارز است اول اینکه دولت عراق خود رسما از ایران برای حضور در این کشور دعوت کرده است و دوم اینکه جنبه های عملی و عینی حضور ایران در عراق برای دولتمردان این کشور مشخص است.
وی با اشاره به اینکه موفق ترین حمایت خارجی از عراق در طی سال های اخیر و به خصوص در آزادسازی موصل توسط جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است تاکید کرد: ایران در پی یکی دوسال اخیر به خصوص از زمان حضور داعش در عراق نقش مستشاری پررنگی در حل بحران این کشور داشته است که نمی توان آن را کتمان کرد.
وی همچنین درباره اعلام آتش بس 8 ساعته از سوی روسیه در سوریه پس از نشست لوزان گفت: بنده بر این باورم یک رویکرد جدیدی در قبال مسائل سوریه شکل گرفته است و اجماع بین المللی علیه داعش در حال شکل گیری است و این جنبه خوبی است که نباید از آن غافل شد.
عضو کمیسسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: بنده بر این باورم که اجماع بین المللی برای عراق و سوریه بعد از نابودی داعش هم باید وجود داشته باشد که ساختار با ثبات سیاسی در این دو کشور شکل بگیرد.
فلاحت پیشه خاطرنشان کرد: نگرانی هایی در این حیطه وجود دارد که کشورهایی که حامی داعش هستند و در حال حاضر از این گروه اعلام برائت می کند در آینده در حمایت از گروه های داخلی و تروریستی بخصوص در سوریه وارد عمل شوند از این رو حمایت از دو کشور سوریه و عراق در طی چند سال آینده امری واجب و ضروری است.
وی با بیان اینکه دولت عراق از توان سیاسی بالایی برخوردار است افزود: عراق بعد از داعش بدون شک می تواند زمام عبور کشورش را به دست بگیرد ولی این خلاء وجود دارد که برخی بحران ها در عراق بوجود بیاید. از این رو انتظار است که کشورهایی مثل روسیه که در راستای مبارزه با داعش جدی هستند در راستای حمایت از عراق و سوریه بعد از داعش نیز وارد عمل شوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *