منابع انسانی باید تبدیل به سرمایه شود/ ضرورت برنامه ریزی برای ارتقای تجربه قضایی قضات
پروینی گفت: از 10 هزار قاضی جذب شده در دستگاه قضایی 4 هزار قاضی جوان هستند که باید در جهت ارتقای تجربه قضایی قضات برنامه ریزی شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، پروینی، مدیر کل بهبود روش های قوه قضائیه در پنجمین نشست آینده پژوهی و آینده نگاری قضایی در چشم انداز ده ساله ایران که در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار کرد: برنامه ریزی در زمینه حقوق به صورت کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت است و از این نظر مسئله آینده پژوهی در حقوق اهمیت دارد. بسیار مهم است که از دستاوردهای دانش مدیریت در حوزه حقوق استفاده کنیم.
وی ادامه داد: از زمانی که آیت الله آملی لاریجانی، مدیریت قوه قضائیه را برعهده گرفتند مباحث مهی از جمله آینده پژوهی وارد حوزه حقوق شد. امیدواریم ایده هایی که مطرح می شود فتح بابی برای ایده های برتر و مهمتر شود. چرا که سابقه پژوهشی در این بخش خصوصا پژوهش بومی بسیار اندک است.
مدیر کل بهبود روشهای قوه قضائیه ادامه داد: ما به دنبال آینده شناسی برای آینده سازی هستیم، هر چند این ادبیات جدیدا وارد حوزه حقوق شده، اما از گذشته های دور انسان ها به دنبال این بودند که آینده را تخمین بزنند و این موضوع، از این منظر با طبیعت بشر آمیخته شده است.
وی گفت: موضوع بحث، بررسی راهبرد آینده بهبود کارآمدی نظام قضایی در افق ده ساله است که در حوزه درون سازمانی به نقاط ضعف و قوت آن پرداخته می شود و در محیط بیرونی سامان قضایی به فرصت ها و تهدیدها پرداخته می شود. در نتیجه با شناخت نقاط ضعف و قوت از یک سو و از تهدیدها و فرصت ها از سوی دیگر می توانیم برنامه ریزی های درستی داشته باشیم.
پروینی با طرح این سوال که نیروی انسانی سازمان قضایی ایران در افق ده ساله با چه نقاط قدرت و ضعفی روبرو است، گفت: از 10 هزار قاضی جذب شده 4 هزار قاضی جوان هستند و این نشان می دهد که دستگاه قضایی به سمت جوانگرایی در حرکت است و باید منابع انسانی را تبدیل به سرمایه کنیم. این مسئله از یک طرف نقطه قوت محسوب می شود اما از طرفی با خلاء تجربه قضایی مواجه هستیم که باید در این زمینه برنامه ریزی کنیم.
مدیر کل بهبود روش های قوه قضائیه ادامه داد: در 5 سال اخیر تشکیلات قضایی را توسعه دادیم، مهمترین چالش ما، بحث مربوط به تمایل مدیران به توسعه تشکیلات است که باید تشکیلات را وظیفه محور کنیم.
پروینی افزود: روش ها و فرآیند ما به سمت خصوصی سازی حرکت می کند که شروع آنها از دانشگاه ها بوده است و در این زمینه، خصوصی سازی دادرسی مطرح شد اما متاسفانه گاهی به سمت پلیسی کردن عدالت کیفری می رویم.
مدیر کل بهبود روش های قوه قضائیه گفت: استراتژی کنترل جرم و الکترونیکی کردن آن اهمیت بسیاری دارد و باید در این زمینه کار شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 77 میلیون نفر جمعیت داریم و حدود 8 میلیون آمار پرونده های ما است که با رشد 1.5 درصدی آن در سال 1404 با وجود جمعیت 85 میلیونی 9 میلیون 500 هزار پرونده وجود خواهد داشت و این حجم پرونده تهدیدی است که با آن مواجه هستیم.
پروینی در پایان گفت: پدیده شهر نشینی، مهاجرت، جرایم زیست محیطی، کمبود آب و جوامع مجازی از جمله تهدیدهایی است که چالش هایی را برای دستگاه قضا فراهم آورده و باید روی آن کار شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *