اجرای طرح تنفس، تنها راه احیای جنگلهای کشور
نمایندگان مردم در مجلس با تاکید برضرورت درنظر گرفتن دوره تنفس برای جنگلهای کشور، اجرای طرح تنفس را نوعی سرمایهگذاری مجدد قلمداد کردند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خانه ملت، جنگلخواری، نابودی درختان و قاچاق چوب از معضلاتی است که در طول سالهای اخیر بر جان جنگل ها به عنوان ذخایر زیستمحیطی افتاده، تا جایی که به مرز نابودی سالانه یک صدهزار هکتار از جنگلهای کشور رسیده است.
در پی آسیب هایی که طی سال های اخیر متوجه جنگل ها شده، مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست از اجرای طرح تنفس جنگل به عنوان تنها راهکار باقی مانده جهت احیای جنگلها خبر دادهاند، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه کمیسیون کشاورزی بر پیگیری این طرح از کانال مجلس تاکید کردند، بر این اساس نمایندگان نیز ضمن ایراد نکات مثبت دوره تنفس، اجرای آن را به دلیل کاهش مساحت جنگلهای جنگل به 14 هزار هکتار ضروری دانستند.
نمایندگان مردم در مجلس دهم معتقدند که ایجاد دوره تنفس جنگل نوعی سرمایهگذاری مجدد است اما با این حال باید به برنامهریزی دقیق برای دوران پس از تنفس جنگل توجه خاص شود چراکه افزایش بهرهبرداری پس از دوران تنفس جنگل، مشکلات فعلی را دو چندان خواهد کرد.
پاپیزاده: نابودیسالانه 100هزار هکتار از جنگلهایکشور/ ضرورتاجرای طرحتنفس برای جلوگیری از برداشتهای قانونی و غیرقانونی
عباس پاپیزاده در گفت وگو با خبرگزاری خانهملت در خصوص وضعیت جنگلهای کشور و ضرورت اجرای دوره تنفس، گفت: در دو دهه گذشته به طور متوسط سالانه 100 هزار هکتار از وسعت جنگلهای کشور کاسته شده است، هماکنون نیز جنگلهای محدودی در کشور باقی مانده که باید به طور جدی مورد حفاظت قرار گیرد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بسیاری از مناطق به بهانه برداشت چوب، حرس درختان پیر و خشک و قطع درختان آفتزده به جنگل آسیب وارد میشود، تصریح کرد: متاسفانه به بهانههای مذکور از قانون سوءاستفاده شده و به صورت قانونی جنگل را نابود کردهاند، در حقیقت در کنار نابودی غیرقانونی درختان جنگل، ماجرای قانونی نیز وجود دارد که به سبب آن درصد بالایی از درختان قطع میشود.
وی با تاکید بر وضعیت بحرانی جنگلهای کشور و ضرورت اجرای دوره تنفس جنگل، افزود: در طرح تنفس جنگل برای مدتی اجازه برداشت قانونی از جنگل داده نخواهد شد، بنابراین جنگلها به وضعیت مناسب و مطلوبی خواهند رسید، در حین اجرای این طرح تنها میتوان اجازه قطع درختان خشک و آفت زده را داد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی برای تهیه طرح مجزای تنفس جنگل پیشنهاداتی مطرح شده اما هنوز طرحی آماده نشده است، با این حال باید توجه داشت که ایجاد دوره تنفس برای جنگل به معنی جلوگیری از هر نوع برداشت قانونی و غیرقانونی ضروری است.
شاعری: کاهش مساحت جنگلهایکشور به 14 میلیون هکتار
علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرگزاری خانهملت در خصوص وضعیت جنگلهای کشور و ضرورت اجرای دوره تنفس، گفت: جنگلهای شمال کشور طی دهههای گذشته با بهرهبرداریهای بیرویه مواجه بوده که این رویه موجب تخریب جنگلها شده به گونهای که مساحت جنگلهای شمال کشور از 3 میلیون و 200هزار هکتار به یک میلیون و 900 هزار هکتار کاهش پیدا کرده است، تمامی جنگلهای کشور هم طی پنجاه سال گذشته از 18 میلیون هکتار به 14 میلون هکتار کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم نکا، گلوگاه و بهشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه روند بهرهبرداری مذکور موجب نابودی تمامی جنگلها در آینده نزدیک خواهد شد، تصریح کرد: جنگل مهمترین عامل و تضمینکننده و نگهدارنده حیات و پایداری محیطزیست و حفظ آب، خاک و هواست، در حقیقت هیچ عاملی به اندازه درختان در حفظ محیطزیست تاثیر ندارد چراکه درختان خیر محض هستند.
وی حفظ درختان برای حفظ زندگی انسانها را ضروری خواند وافزود: کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی بر اساس ضرورتهای مذکور به این نتیجه رسیده که بهرهبرداری صنعتی از جنگلهای شمال در گام نخست را کاهش دهد چراکه بهرهبرداری صنعتی صرفا از جنگلهای شمال کشور صورت میگیرد، پیشنهاد مذکور به عنوان بندی به لایحه برنامه ششم توسعه افزوده شده است.
ارائه پیشنهاد کاهش سالانه 20درصد بهرهبرداری از جنگلهای شمال
شاعری تصریح کرد: بنابر پیشنهاد مذکور باید بهرهبرداری از جنگلهای شمال کشور سالانه 20 درصد کاهش پیدا کند و طی پنج سال بهرهبرداری به صفر برسد، امید است این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق برنامه ششم نیز مورد موافقت نمایندگان واقع شود، هرچند شنیدهها حاکی از آن است که با این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق موافقت نکردند.
وی با بیان اینکه نمایندگان در کمیسیون تلفیق برنامه ششم باید به وضعیت جنگلهای کشور و ضرورت ایجاد دوره تنفس حساسیت داشته باشند، گفت: این موضوع به جهت تاثیر بسیار در وضعیت محیطزیست، آب، خاک و پایداری هوای کشور، مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها و صادرات محصولات کشاورزی و به حرکت در آوردن چرخه اقتصادی کشور باید در اولویت قرار گیرد.
انتقاد از قاچاق سالانه حداقل دو هزار و 500 تا سه هزار مترمکعب چوب از جنگلهای شمال کشور
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: برای پرداختن به طور اختصاصی به موضوع ایجاد دوره تنفس برای جنگلها دولت نیز میتواند لایحهای را تهیه و به مجلس ارائه کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با یادآوری وضعیت قاچاق چوب، تصریح کرد: قاچاق چوب هم سالانه حداقل بین 2هزار و 500 تا 3 هزار متر مکعب در کشور از جنگلهای شمال صورت میگیرد، برای این موضوع نیز نیروی جنگلبان، محیطبان و یگان حفاظت باید تجهیز و تقویت شوند، همچنین سرانه مناطق تحت حفاظت هر محیطبان، جنگلبان و گارد یگان حفاظت نیز باید کاهش داده شود.
حسینزاده: اجرای دورهتنفس جنگل نوعی سرمایهگذاریمجدد است/لزوم برنامهریزی برای بهرهبرداری ازجنگل پساز دوران تنفس
عبدالکریم حسینزاده در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت در خصوص ضرورت اجرای دوره تنفس جنگل، گفت: استفاده بیش از حد، بیرحمانه و بیرویه از ذخایر طبیعی نسلهای آتی را با مشکل روبهرو میسازد، ذخایری از طبیعت مانند آب، خاک، درختان، چوب و ... که برای پایداری حیات و اکولوژی ضروری هستند اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرند نه تنها نسل های آینده بلکه نسل کنونی را نیز دچار مشکلات عدیدهای خواهند شد.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رفع برخی از معضلات زیستمحیطی نیازمند مدیریت است، تصریح کرد: برای حفظ ذخایر طبیعی چون چوب شرایط نباید به گونهای تغییر کند که برای همیشه مجبور به واردات شویم، بنابراین قبل از واردات در ساخت و ساز و نوع سوخت مصرفی باید تغییراتی ایجاد کنیم، کما اینکه الگوهای مصرف نیز باید تغییر کند.
وی افزود: پس از ارزیابی و تغییرات الگو طی سنواتی باید دوره تنفس جنگل ایجاد شد و به واردات چوب پرداخته شود، این اقدام نه تنها صرف هزینه نیست بلکه نوعی سرمایهگذاری مجدد است، اکوسیستم در این دوره خود را باز زندهسازی کرده و رشد و نمو درخت را هم به دنبال خواهد داشت.
حسینزاده تاکید کرد: آنچه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ برنامهریزی برای بهرهبرداری از جنگل در دوران پس از تنفس است، در واقع باید درصد مصرف چوب از درختان مشخص شود، چراکه هجوم مجدد به چوب درختان پس از دوران تنفس مشکلات را چند برابر خواهد کرد.
نایب رئیس فراکسیون محیطزیست و توسعه پایدار در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در حقیقت جریان بهرهبرداری از جنگلها باید سالمسازی شود تا بعد از اتمام دوران تنفس، بهرهبرداری از چوب طبق روال متعادل و نرمال دنبال شود.
پایان پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *