نمایش فیلمهای تجربی با معیارسنجی ارزشی
: گروه سینمایی هنر و تجربه در نخستین اقدام خود فراخوانی برای حضور فیلمهایی که در شرایط عادی امکان نمایش در سالنها و سانسهای معمولی اکران را ندارند، شرایط اکران ویژه را اعلام کرد. بنا به این فراخوان این اتفاق متعلق به فیلمهای باارزش و غیرتجاری است که اکرانشان مسبب ارتقای دانش سنیمایی میشود.
به گزارش ، شورای سیاستگذاری سینمای «هنر و تجربه» سازمان سینمایی، فراخوان «گروه سینماهای هنر و تجربه» را با هدف ایجاد فضایی مناسب برای نمایش فیلمهای هنری و تجربی و بستر مناسب برای رشد و بالندگی اندیشههای خلاق جوانان علاقمند به هنر هفتم منتشر کرد . متن فراخوان «گروه سینماهای هنر و تجربه» به شرح زیر است.
گروه سینماهای «هنر و تجربه» تلاشی برای نمایش آن دسته از فیلمهای باارزشی در میان فیلمهای غیرتجاری است که اکرانشان میتواند جایگاه شایسته و درخور سازندگان آنها را در جامعه سینمایی روشن کند و به ارتقای دانش سینمایی تماشاگران و ارتقای کیفیت هنری سینمای ایران کمک کند.
در این طرح «فیلم هنری» به اثری سینمایی – در هر قالب زمانی کوتاه و بلند و داستانی و مستند و انیمیشن و... - گفته میشود که فرم و محتوای آن تمایلات و حساسیتها و کنجکاویهای زیباییشناسانه تماشاگران را برانگیزد و ذوق و سلیقه بصری آنان را ارتقا دهد. «فیلم تجربی» نیز به فیلمی اطلاق میشود که شیوههای تازهای در بیان و روایت سینمایی در آن تجربه شده باشد که سینمای تجاری و عامهپسند به سوی آن نمیرود. البته برخی از فیلمهای متفاوت و برتر سینمای بدنه هم که حاوی جنبههای هنری و تجربی هستند و به دلیلی امکان این را دارند که جایی در اکران سینمای بدنه پیدا کنند، میتوانند در چارچوب این طرح نیز به نمایش درآیند.
به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، گروه سینماهای هنر و تجربه از سازندگان این گونه فیلمها که تاکنون امکان اکران آنها را نیافتهاند و یا اصولا مایلند که فیلمشان در این گروه سینمایی نمایش داده شود دعوت میکند آثار خود را به دبیرخانه این گروه ارائه دهند. شرایط ارائه، پذیرش و اکران فیلمها در این گروه از این قرار است:
1. هر شخص حقیقی یا حقوقی میتواند فیلم خود را متقاضی نمایش در اکران گروه سینماهای هنر و تجربه نماید.
2. دریافت پروانه نمایش فیلم از سازمان سینمایی کشور از ضروریات نمایش فیلم در این گروه سینمایی است.
3. درخواست برای نمایش فیلم در این اکران توسط مالک یا نماینده رسمی ایشان عملی است.
4. موافقت با نمایش فیلمها در این طرح براساس نظر اعضای شورای سیاستگذاری طرح امکانپذیر است.
5. رعایت استانداردهای فنی فیلمها (کیفیت صدا و تصویر) برای احترام به حقوق مخاطبان از الزامات پذیرش نهایی فیلمها است.
6. هزینه کمک مالی به هر فیلم بلند سینمایی برای تبلیغات و اطلاعرسانی از محل بودجه این طرح پیشبینی شده و شورای سیاستگذاری براساس پیشنهاد مدیریت اجرایی میزان این کمک مالی را به فیلمها تعیین خواهد کرد. مبلغ تعیینشده توسط واحد تبلیغات طرح هزینه خواهد شد.
7. هزینه کمک مالی به هر فیلم مستند برای آمادهسازی 20 میلیون ریال است.
8. هزینه کمک به هر فیلم کوتاه برای آمادهسازی 5 میلیون ریال است.
9. مدیریت اجرایی طرح از هرگونه مشارکت سینماگران و مالکان فیلمها در تبلیغات و اطلاع رسانی فیلمشان استقبال میکند.
10. ارائه نسخه دیجیتال استاندارد فیلمها برای نمایش در سینماها توسط مالکان فیلمها ضروری است و بودجهای در این زمینه در طرح پیشبینی نشده است.
11. فروش بلیت به هر میزان در سالنهای سینمای طرح جزو حقالسهم مالک فیلم است و سهم سینماها از بودجه این طرح پرداخت خواهد شد.
12. نحوه چینش، آغاز، ادامه و پایان اکران فیلمها در آییننامه جداگانهای اعلام میشود.
13. فرآیند آمادهسازی، تبلیغات و پخش فیلمها توسط مدیریت اجرایی طرح و طی قراردادی با مالک یا نماینده رسمی ایشان انجام خواهد شد.
14. زمان آغاز اکران فیلمهای هنر و تجربه پس از مشخص شدن سالنهای سینمای گروه در تهران و هماهنگیهای لازم با شورای صنفی نمایش متعاقبا اعلام خواهد شد. بدیهی است در صورت اعلام آمادگی سالنهای نمایش فیلم در هر نقطه از سراسر کشور مدیریت اجرایی نسبت به نمایش فیلمهای طرح در آن سینماها اقدام خواهد کرد.
متقاضیان می توانند فیلم خود را به نشانی : تهران. خیابان ایرانشهر. خیابان برفروشان. روبروی خانه هنرمندان ایران .جنب بیمه دی. پلاک 22. طبقه 5 تحویل و یا به صندوق پستی 1415/15815 ارسال کنند.