اموال بیتالمال، حقوقهای نجومی و استفادههای نامطلوب حقالناس است
وی شفافیت را یکی از درسهای عاشورا خواند، متذکر شد: این شفافیت همان سیره پیامبر(ص) است. زمانی که تلاش مشرکان برای متوقف کردن فعالیتهای پیامبر(ص)به نتیجه نرسید، دست به معامله در پرستش بردند که پیامبر فرمودند به هیچ وجه معامله در پرستش نکرده و با کفر و شرک سازش نمیکنیم.
حجت الاسلام تقوی امر و به معروف و نهی از منکر را یکی دیگر از درسهای عاشورا دانست و خاطرنشان کرد: دهه اول محرم را به نام دهه امربه معروف و نهی از منکر نامگذاری کردهاند. این امر همانند نماز یکی از احکام ضروری دین است. برخی زمانی که نمازشان قضا میشود ناراحت میشوند اما در خیابان اصلاً امر به معروف و نهی از منکر نمیکنند.
وی تصریح کرد: اگر در خیابان با بیاعتنایی عبور کردیم گناه مرتکب شدهایم. امربهمعروف و نهی از منکر به معنی احساس مسئولیت نسبت به مسائل اجتماعی است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: باید در جامعه نسبت به جریانهای اجتماعی عکسالعمل داشته باشیم. برخی میگویند در جامعه آزاد هستیم و دلمان میخواهد هرگونه که میخواهیم در خیابان بگردیم که باید گفت اینگونه نیست اینجا یک مکان عمومی و جامعه متعلق به همه است.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر در راستای همین موضوع است که در درجه اول کسانی که رعایت میکنند را تشویق کنیم تا خوبی و تقوا رعایت شود و جلوی کسانی را هم که هنجارشکن هستند، بگیریم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر یعنی احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت جامعه و خوبیها و در عین حال اظهار تنفر نسبت به بدیها بنابراین باید با بیان تذکر داده شود. فلسفه قیام عاشورا چیزی جز امر به معروف و نهی از منکر نیست.
وی تاکید کرد: پس باید فضای کسب و کار را متناسب با قوانین شرعی کنیم. هیئتیها هم بدانند که مولایشان امام حسین(ع) به خاطر امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد بنابراین نباید این موضوع فراموش شود.
حجت الاسلام تقوی سومین درس عاشورا را عدم سازش حق با باطل خواند و تصریح کرد: حق هیچگاه با باطل سازش ندارد این در واقع همان درس کربلاست و باید به آن توجه داشته باشیم.
وی احترام به حقالناس را هم از دیگر درسهای عاشورا نامید و بیان داشت: اموال بیتالمال، حقوقهای نجومی و استفادههای نامطلوب، حقالناس است که باید به آن توجه کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه حمایت از ولایت و رهبری جامعه اسلامی را از درسهای مهم عاشورا دانست و تاکید کرد: عاشوراییها ولایتمدارند و از ولی و رهبرشان با تمام قوت حمایت میکنند. این درس عاشورایی تا به امروز در جامعه ما دنبال شده است. باید همگان پشت سر رهبری باشند.