"روسیه و پاکستان" در سال 2017 رزمایش مشترک برگزار می‌کنند

11:11 - 14 مهر 1395
کد خبر: ۲۲۸۵۱۰
فرمانده ارتش روسیه با اعلام این مطلب که در سال 2017 نیز رزمایش مشترک نظامی با پاکستان برگزار می‌شود از ادامه مانورهای نظامی بین مسکو و اسلام‌آباد خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل  روسیه با اعلام این مطلب که در سال 2017 نیز رزمایش مشترک نظامی با پاکستان برگزار می‌کند از ادامه مانورهای نظامی بین مسکو و اسلام‌آباد خبر داد.
 
به گزارش دیلی اکسپرس، بعد از حمله افراد مسلح به پایگاه نظامی هند در مرکز کشمیر،دهلی‌نو اعلام کرده بود که رزمایش مشترک روسیه با پاکستان انجام نمی‌شود و از ادامه چنین مانورهای نظامی جلوگیری به عمل خواهد آورد.
 
با وجود تمام تلاش‌های هند رزمایش مشترک روسیه و پاکستان نزدیک مرزهای این کشور انجام شد و وزارت دفاع روسیه اعلام کرد این مانورهای نظامی در سال‌های بعد هم ادامه خواهد داشت.
 
فرمانده ارتش روسیه در یک کنفرانس خبری گفت: برگزاری رزمایش مشترک با پاکستان در سال 2017 قطعی است و چنین مانورهایی ادامه خواهد داشت.
 
وی افزود: در آینده رزمایش‌های گسترده‌تری بین پاکستان و روسیه برگزار می‌شود و برای فروش انواع جنگنده و سلاح نیز با این کشور به توافق رسیده‌ایم.
 
رزمایش مشترک پاکستان و روسیه از 24 سپتامبر الی 10 اکتبر ادامه داشت که نیروی زمینی ارتش روسیه در آن شرکت کرد.
 
روسیه و پاکستان در سال های گذشته همواره روابط دوستانه و مبتنی بر همکاری سازنده در سطوح دوجانبه، منطقه ای و بین المللی داشته اند، اما تحولات اخیر در مناسبات دو کشور که در سال گذشته به شکل لغو تحریم تسلیحاتی پاکستان توسط روسیه همراه بود؛ حکایت از گام های رو به جلوی پاکستان و روسیه در مسیر گسترش همکاری های دو طرف از جمله در بخش دفاعی و نظامی دارد.
 
تلاش برای ایجاد زمینه های جهش در مناسبات دفاعی مسکو و اسلام آباد از ماه‌های گذشته و به دنبال نهایی شدن پیش نویس قرارداد تحویل بالگردهای ام آی 35 همچنین جنگنده‌های سوخو میان پاکستان و روسیه و علاقه مندی «کرملین» برای مشارکت در بازارهای اقتصادی و انرژی پاکستانی ها آغاز شد و پس از آن، مقام های عالی دو کشور از تمایل برای احداث خط لوله و اجرای طرح های مشترک اقتصادی خبر دادند.
 
اسلام‌آباد در گذشته یکی از متحدان استراتژیک واشنگتن بود اما در پی نارضایتی آمریکا از نحوه همکاری پاکستان در افغانستان و همچنین انتقادات دولت اسلام آباد از نگرش واشنگتن به جایگاه منطقه‌ای پاکستان باعث شد تا این کشور به سمت روسیه و چین گرایش پیدا کند.
 
سفر پی در پی و متقابل مقامات پاکستان به روسیه نشان داد که اسلام آباد درصدد است برای تقویت موقعیت نظامی و سیاسی خود در منطقه به ویژه در برابر دهلی‌نو روابط خود را با مسکو گسترش دهد.
 
به هر حال، رویکرد پاکستان به سمت توسعه همکاری با روسیه و در مقابل تلاش کشورهای غربی به ویژه آمریکا برای توسعه همکاری با هند باعث شکل‌گیری معادله جدیدی از قدرت در منطقه جنوب آسیا شده که افزایش رقابت‌‌های تسلیحاتی بین دو قدرت هسته‌ای این منطقه یعنی هند و پاکستان را به دنبال دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *