بحران استفاده نکردن از صابون در غرب

14:25 - 07 مهر 1395
کد خبر: ۲۲۶۳۴۲
چند سالی می‌شود که مقامات بهداشتی کشورهای گوناگون غربی از مردم این کشور تقاضا می‌کنند دستان خود را پس از دستشویی رفتن بشویند با این حال همه این تلاش‌ها نتوانست به خوبی به ثمر بنشیند و مطابق با نظرسنجی ها بسیاری از افراد از انجام این کار ساده سر باز می‌زنند.
به نقل از راه دانا، حالا دیگر چند سالی می‌شود که مقامات بهداشتی کشورهای گوناگون غربی از مردم این کشور تقاضا می‌کنند برای سلامت خودشان هم که شده، دستان خود را پس از دستشویی رفتن بشویند با این حال همه این تلاش‌ها نتوانست به خوبی به ثمر بنشیند و مطابق با نظرسنجی سال 2011 درباره این موضوع همچنان بسیاری از افراد از انجام این کار ساده نیز سر باز می‌زنند. در این نظرسنجی به‌رغم اینکه ۹۵ درصد مردم ادعا کرده بودند دستان خود را با صابون می‌شویند انتشار جزئیات این تحقیق نشان داد که در واقع فقط ده درصد از آنها واقعاً این کار را می‌کردند.
 
به همین خاطر بود که مقامات بهداشتی کشور انگلیس تصمیم گرفتند با طراحی پوسترها و هشدارهایی نسبت به عواقب خطرناک نشستن دستان پس از دستشویی مردم را به این کار ترغیب کنند.

این کمپین‌ها البته فقط در انگلیس اتفاق نیفتاده است و همزمان با روز جهانی شستن دستان بسیاری از سازمان و نهادها تلاش می‌کنند تا به مردم بفهمانند شستن دست با صابون می‌تواند خطر آلودگی میکربی را به شدت برای آنها کاهش دهد و ابتلا به بیماری‌هایی چون سرماخوردگی را کم کند.

آمارها نشان می‌دهند که چهار نفر از هر پنج نفر در جهان پس از خروج از دستشویی دستانشان را نمی‌شورند. نکته جالب این است که این مسأله صرفاً در کشورهای عقب افتاده وجود ندارد بلکه در کشورهایی که دارای آب لوله کشی، وسایل بهداشتی و فرهنگ بالا نیز وجود دارد هم اتفاق می‌افتد. آمارها نشان می‌دهد که در نود درصد خانه‌ها در هندوستان و ۹۴ درصد خانه‌ها در کنیا، صابون یافت می‌شود. حتی در کشورهایی مانند اتیوپی که صابون به کمترین میزان وجود دارد، رقم ۵۰ درصدی را شاهد هستیم. با این حال هم چنان جهان از استفاده نکردن از صابون رنج می‌برد.

در نظر سنجی دیگری که مؤسسه گالوپ انجام داده است، 65 درصد اعلام کرده‌اند که خود به خود دستانشان را با آب و صابون می‌شویند. در حالی که 8 درصد هیچ گاه این کار را نمی‌کنند.

البته این مسأله در نقاط مختلف جهان فرق دارد و در مناطقی مانند چین و ژاپن فقط 23 و 30 درصد آب را با صابون استفاده می‌کنند. کشور یونان در این مسأله با 85 درصد از دیگر کشورها پیشتاز است در حالی که این آمار در آلمان زیر 50 درصد است. در مکزیک نیز فقط 32 درصد این کار را انجام می‌دهند. بهداشتی‌ترین کشور اروپایی در این زمینه بوسنی است که مطابق با نظر سنجی گالوپ ۹۶ درصد مردم آن دستان خود را با آب و صابون می‌شویند. بیش از ۶۲ هزار نفر در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند و بر همین اساس فقط ۵۷ درصد مردم ایتالیا اعلام کردند که دستان خود را با آب و صابون می‌شویند. کشورهای فرانسه و اسپانیا نیز در این زمینه آمار ۶۰ درصدی داشته‌اند.

این مشکل به حدی فراگیر است که چندی پیش یکی از متخصصان بهداشتی در یک سخنرانی گفته بود: یکی از قدیمی‌ترین ابداعات جهان است: یک قالب صابون، شستن دست‌ها با صابون، عادتی چنان بدیهی که می‌تواند اسهال خونی را تا نصف کاهش دهد، عفونت‌های تنفسی را تا یک سوم پایین بیاورد.
 
دست شستن با صابون می‌تواند بر کاستن از آنفولانزا، تراخم، سارس و اخیراً در مورد وبا و شیوع ابولا تأثیر بگذارد، یکی از مداخله‌های کلیدی شستن دست‌ها با صابون است. شستن دست با صابون، کودکان را مدرسه نگه می‌دارد.
 
مرگشان را متوقف می‌کند. شستن دست با صابون یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌ها در نجات زندگی کودکان است. می‌تواند جان بیش از شش میلیون کودک را سالانه نجات دهد که برابر با متوقف کردن با سقوط روزانه ده جامبوجت پر از نوزاد و کودک است. فکر کنم با من متفق‌القول باشید که ابزار مداخله‌گرانه نسبتاً مفید در سلامت عمومی است. فقط یک دقیقه طول می‌کشد. فکر می‌کنم لازم است که شخص بغل دستی‌تان را بشناسید تا با آنها دست ندهید. لطفاً دست بدهید. بسیار خوب، همدیگر را بشناسید. واقعاً زیبا به نظر می‌رسند.
 
بسیار خوب. چطور می‌شد اگر به شما می‌گفتم شخصی که با او دست دادید، راستش وقتی از توالت آمد بیرون دستش را نشسته بود؟ صابون. فکر کنم شاید از معدود زنانی در کشورم که در زمینه بهداشت مدرک عالیه دارد، و تنها فرد دارای دکترا در شستن دست با صابون. امروز ما ارائه‌کننده بزرگ‌ترین برنامه دست شستن در جهان از طریق استانداردهای بهداشت عمومی هستیم.
 
به بالای ۱۸۳ میلیون نفر در ۱۶ کشور دست یافتیم. تیم من و خودم این جاه‌طلبی را داریم که تا سال ۲۰۲۰ به بالای یک میلیارد برسیم. طی چهار سال گذشته، تجارت رشد دو رقمی داشته، در حالی‌که مرگ و میر کودکان در جاهایی که مصرف صابون افزایش داشته کمتر شده است.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *