آیا خراش گربه، سرآغاز مرگ است؟
بیماری "خراش گربه" که تنها دو در صد از گربههای خیابانی به آن آلوده هستند، کشنده نیست و تنها افرادی با سیستم ایمنی ضعیف را درگیر میکند که در این صورت به جز تبی دو تا سه روزه همراه با التهاب گرههای لنفاوی، عارضه دیگری به دنبال نخواهد داشت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، سیدجاوید آل داود، عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از حیوانات در گفتوگو با خبرگزاری تسینم گفت: عامل "بیماری خراش گربه" یا Cat Scratch Disease یک باکتری به نام Bartonella Henselae است که نمونه ایرانی آن برای نخستین بار در سال 85 طی گزارشی که در پایان نامه یکی از دانشجویان ارائه کردیم شناخته شد و در بانک جهانی میکروب به ثبت رسید.
وی افزود: در این پروژه، یک تیم تحقییاتی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، بیش از یک هزار نمونه برداشت شده از پنجه و دهان گربههای خیابانی و خانگی را مورد آزمایش قرار دادند و با بررسی سرمی گربههای مذکور پی بردند که این باکتری در حیوانات خانگی وجود نداشته و تنها دو درصد از گربههای خیابانی به آن آلوده هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از حیوانات ادامه داد: این باکتری همانطور که از نامش پیداست تنها از طریق خراشِ ایجاد شده توسط ناخن گربه قابل انتقال است نه از راه نوازش کردن.
آل داود در پاسخ به این سوال که آیا بیماری خراش گربه جزو بیماریهای کشنده محسوب میشود یا خیر، گفت: این بیماری به هیچ وجه کشنده نیست و تنها انسانهایی را که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردارند درگیر میکند که در این صورت به جز تبی دو تا سه روزه همراه با التهاب گرههای لنفاوی، عارضه دیگری به دنبال نخواهد داشت.
وی در پایان، با تکذیب شایعات منتشر شده در رسانه ها مبنی بر اینکه خراش گربه می تواند مرگبار باشد از رسانه ها خواست با توجه به افزایش حیوان آزاری در سطح جامعه خصوصا در رابطه با حیوانات شهری، پیش از انتشار، از صحت مطالبی که بی شک در افزایش خشونت نسبت به حیوانات موثر خواهند بود، اطمینان حاصل کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *