آیت الله اعرافی : باید پایه علوم اسلامی را تقویت کرد

21:34 - 03 مهر 1395
کد خبر: ۲۲۴۶۷۰
مدیر حوزه های علمیه گفت : اگر بخواهیم درعلوم انسانی به نگاه های دقیق و صحیح اسلامی دست یابیم، باید پایه علوم اسلامی را تقویت کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایرنا؛ آیت الله علیرضا اعرافی عصر شنبه در آیین شروع سال تحصیلی جدید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم در سالن همایش این موسسه افزود : بخش مهم آن علم اصول است؛ معتقد هستم مسائل جدیدی لازم است که درعلم اصول به آنها توجه بشود و این علم نیازمند بازسازی ساختاری است.

وی گفت : امروز باید وارد قلمروهای جدیدی شویم، علوم انسانی نرم افزار تمدن غرب است و با این نرم افزاری که در مغز انسان ها می گذارند، جهان را اداره می کنند؛ نمی شود به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم، بدون آن که این نرم افزار را بشناسیم و اصلاح کنیم و در تراز اسلام تنظیم کنیم. 

استاد بر جسته حوزه علمیه قم اضافه کرد : هر کسی که حوزه را به دور شدن از شناخت علوم انسانی و اجتماعی و بازسازی این علوم دعوت کند، در واقع به رسالت تمدنی حوزه و انقلاب اسلامی اعتقاد ندارد و یا درک لازم از این مساله را ندارد. 

وی با بیان این که تفسیر از دوره علامه طباطبایی وارد مرحله جدیدی شد، اظهار کرد : کتاب «المیزان» نقطه عطفی با فاصله زیادی از تاریخ گذشته تفسیر است؛ امروز نیز نیازمند تولید تفسیر تخصصی ناظر به علوم انسانی و اجتماعی هستیم و دستیابی به نظریه های کلان درعلوم انسانی و اجتماعی نیازمند این مساله است که تفسیر ما نیز مراحل جدیدی را تجربه کند. 

مدیر حوزه های علمیه هم چنین بر لزوم توجه به مقوله نظام سازی تاکید و خاطرنشان کرد : حوزه پس از شهید صدر، در منطق نظام سازی گام جدیدی بر نداشته است و باید در این زمینه ورود کرد.

وی با تاکید بر این که اجتهاد را باید به سطح نظام سازی برسانیم، گفت : این که بتوانیم از لایه گزاره های فقهی و به مدد گزاره های معارفی عبور کنیم و این ها را به یکدیگر مرتبط کنیم و به سطح عمیق دست یابیم، نیازعلوم انسانی ما می باشد. 

وی در بخش دیگر سخنان خود، خاطرنشان کرد: اخلاق، معنویت و معرفت مهم ترین شاخصه حوزوی بودن است. 

آیت الله اعرافی با اشاره به شاخص های طلبگی اظهار کرد: طلبه باید در مسائل اخلاقی و اصلاح نفس تامل داشته باشد و بزرگان به ما آموخته اند که همیشه باید از خود مراقبت کنیم تا در دام شیطان ها قرار نگیریم. 

وی گفت : حوزه باید پایگاه فرهنگ نورانی و مترقی تزکیه نفس باشد، طلبه نباید یک روز از تهذیب نفس غفلت کند؛ امروز براساس وظیفه باید افکار جهانی را بشناسیم و کسی که به این افکار نزدیک می شود، باید هوشیار باشد تا تحت تاثیر این افکار قرار نگیرد.

وی افزود: حوزه ای در تراز انقلاب اسلامی خواهد بود که در تمام قلمروهای مورد نیاز جامعه ورود کند و نهراسد؛ ولی به شدت بیدار باشد که تحت تاثیر آنان قرار نگیرد و این مساله نیازمند تزکیه و پالایش درون است تا به این شائبه ها آلوده نشود. 

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *