تحلیل سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از پیشنهاد نفتی عربستان به ایران
اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان درباره پیشنهاد عربستان سعودی مبنی بر اینکه در صورتی که ایران موافقت کند تولید نفت خود را تا پایان سال 2016 افزایش ندهد این کشور نیز تولیدات نفت خود را کاهش خواهد داد اظهار کرد: در رابطه با این موضوع باید به طور صریح گفت اگر این پیشنهاد از سوی کشور دیگری مطرح می شد شاید قابل بررسی بود اما با توجه به اقداماتی که عربستان در طی یکسال اخیر نسبت به ایران اتخاذ کرده است این موضوع قابل تامل است.
وی افزود: رفتار خصومت آمیز عربستان در طی سالهای اخیر به خصوص یکسال گذشته باعث شده است که نتوانیم به مقامات این کشور اعتمادکنیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: عربستان طی چند سال گذشته سابقه خوبی را در اوپک نداشته است و تصمیمات نفتی را به مرحله اجرا گذاشته است که با منافع جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه مطابقت نداشته است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس تاکید کرد: اتخاذ تصمیمات نابجا از سوی مقامات آل سعود در طی چند سال اخیر در موضوعات نفتی نه تنها به این کشور بلکه به اعضای اوپک نیز آسیب زده است از این رو نمی توان باور کرد که اظهارات مقامات عربستانی پیرامون کاهش ظرفیت تولید نفت مشروط به قبول ایران برای عدم افزایش تولیدات نفتی و اتخاذ راهبرد فریز نفتی درست از آب در آید.
قره خانی تصریح کرد: ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آیا پیشنهاد عربستان پیرامون کاهش ظرفیت تولید نفت به دلیل نزدیک بودن فصل زمستان است و آیا این موضوع در فصل گرما نیز لحاظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: توجه به این موضوع نیز حائز اهمیت است که کاهش تولید نفت و مقدار آن از سوی عربستان به چه میزان است آیا مقامات این کشور سقف یک میلیون بشکه را برای کاهش ظرفیت تولید نفت در نظر خواهند گرفت و این تصمیم در دراز مدت از سوی مقامات عربستانی اجرایی می شود و یا اهداف دیگری در پی آن وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه مقامات کشور ما نباید در مقابله با پیشنهاد مقامات عربستانی احساسی برخورد کنند گفت: ما باید با تامل بیشتری این موضوع را پیگیری کنیم زیرا تصمیماتی که تا به امروز در حوزه نفت اتخاذ کرده ایم معقول ومنطقی بوده است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس با بیان اینکه ما نمی توانیم به راحتی پیشنهاد عربستان را قبول کنیم اظهار کرد: ایران باید به یک نقطه اطمینانی در ارتباط با این موضوع دست پیدا کند و بعد از آن منافع و مصالح کشور و سایر اعضای اوپک وحتی کشورهای خریدار نفت را نیز در نظر گیرد زیرا ممکن است این تصمیم به ضرر اعضای اوپک و یا کشورهای خریدار نفت ایران تمام شود.
قره خانی تاکید کرد: عربستان تا به امروز با تصمیمات نابخردانه خود ضررهای بسیاری را به کشورهای عضو اوپک وارد کرده است از این رو جمهوری اسلامی ایران باید در این مسیر با تامل به جلو حرکت کند.