عمان همکار خودرویی ایران میشود/ ایران خودرو درحال ساخت خط تولید در عمان
نائب رئیس اتاق
بازرگانی عمان ادامه داد: تجار عمان علاقه شدیدی برای همکاری با تجار ایرانی دارند
و در مواد اولیه و صنعت گردشگری ایران میتواند یکی از مهرههای مهم در منطقه باشد،
ایران دارای بازار بسیار بزرگی است.
وی در ارتباط با تسهیلات به تجار ایرانی در کشور عمان اظهار کرد: در عمان برای تجار ایرانی و خارجی در راستای سرمایه گذاری بهتر فرصتهایی ارائه میشود.
ایمن الحسنی افزود: پشتیبانی از تجار ایرانی که در عمان شرکت ثبت میکنند یکی از اولویتهای اصلی اتاق بازرگانی عمان به حساب میآید.
نائب رئیس اتاق بازرگانی عمان در ارتباط با تسهیلاتی که عمان به بازرگانان خارجی میدهد به معافیتهای مالی اشاره کرد و افزود: تجار میتوانند مواد خام را با تعرفههای بسیار پایین به عمان وارد کرده و تبدیل به محصولاتی برای صادرات کنند که برای صادرات آنها منابعی تخصیص داده میشود از طرفی برای تجاری که میخواهند واحد صنعتی در عمان تاسیس کنند تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده و یک فعال تجاری میتواند به صورت صد در صد از معافیتهای مالیاتی طی چند سال در عمان استفاده کند.
در ادامه عباس عبدالخانی رایزن ایران در عمان با اشاره به صادرات ایران به عمان افزود: مبادلات تجاری با عمان درحال حاضر یک میلیارد دلار است و در چهارماهه امسال صادرات ایران به عمان 161 درصد افزایش پیدا کرده و حدود 275 میلیون دلار به عمان صادرات صورت گرفته است.
وی افزود: ازمحصولات صادراتی ایران میتوان به آهن، فولاد، قیر و دام زنده اشاره کرد که در بخش دام زنده صادرات ایران به عمان به حدود 100میلیون دلار رسیده است که عمان به عنوان یکی از مشتریان اصلی دام زنده تبدیل شده است.
رایزن بازرگانی ایران در عمان در ارتباط با خط تولید خودرو در عمان، گفت: درحال حاضر شرکت ایران خودرو در منطقه آزاد دلم عمان خط تولیدی را در حال احداث دارد و حدود یکسال دیگر اولین خودروی عمانی- ایرانی با نام تجاری دنا برای بازارهای آفریقا و یمن عرضه خواهد شد.
وی ادامه داد: عمان در چابهار شهرک صنعتی بزرگی را تاسیس می کند که هدف آن بازار ایران وافغانستان است و همچنین یک مجتمع تجاری در کرمان در حال تاسیس است.
عبدالخانی افزود: اکثر واردات ایران از عمان خودروهای ژاپنی و کرهای هستند و یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه بین المللی در دو کشور آشنایی بیشتر با تکنولوژی داخلی کشورها است واین تکنولوژی می تواند سیاست برد-برد را برای دو کشور به همراه داشته باشد واز طرفی محصولات دو کشور را به کشورهای حوزه آسیا میانه معرفی و صادر کند.
در ادامه ایمن الحسنی به توافقنامه ترانزیتی که با نام ترانزیت عشق آباد معروف شده اشاره کرد و گفت: موافقتنامه ترانزیتی در دست تدوین است که اگر این توافقنامه امضا شود میتواند مناسبات کشورهای حوزه آسیای میانه را تقویت کند.