آمریکا، جهنم زندانیان سیاسی

10:57 - 27 شهريور 1395
کد خبر: ۲۲۱۸۴۲
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
به گزارش راشاتودی تاکنون میلیون‌ها زندانی سیاسی گرفتار نظام قضایی آمریکا شده‌اند و دولت این کشور به هیچ وجه این دسته از زندانی‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حقوق بشر یکی از موضوعاتی که در چند سال اخیر به ابزاری برای وارد کردن فشار از سوی  کشورهای غربی به ایران تبدیل شده است.

موضوعی که صرفا بهانه ای است برای اعمال فشارهای سیاسی به ایران تا شاید به خیال خود از این طریق بتوانند قدری از محبوبیت ایران در منطقه بکاهند و از گسترش ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران در بین دولت‌ها و ملت‌ها جلوگیری کنند.

حقوق بشر، بنیادی ترین حقوقی است که هر انسانی به طور ذاتی، فطری و به صرف انسان بودن از آن بهره مند است و این حق از دیرباز مورد توجه ملت ها و اندیشمندان بوده است. امروزه نیز این مفهوم اهمیت و برجستگی فوق العاده و به مراتب گسترده تری در سطح بین المللی یافته است و تاکنون اسناد بین المللی متعددی برای تدوین و حمایت از حقوق بشر تدوین شده است.

متاسفانه ساختارهای بین المللی حمایت از حقوق بشر و برخی کشورهای غربی که همواره خود را جزء پاسداران و مدافعان انحصاری حقوق بشر در جهان معرفی می‌کنند، در عرصه حقوق بشر رویکردی تبعیض آمیز، دوگانه، غیر مستقل و غیرمنصفانه در پیش گرفته و با عملکردی متناقض، سابقه سیاه و تلخی از خود برجای گذاشته اند.

با توجه به وجود حقوق و قوانین مدون در حوزه حقوق بشر، این پرسش شکل می‌گیرد که چگونه شاهد وضعیت خلاف انتظار باشیم؟

با توجه به جنایت‌های فراوان و اقدامات ضد حقوق بشری توسط رژیم صهیونستی، گروهک تروریستی داعش و حمایت کشورهای غربی و چند کشور دیگر از جمله عربستان درصدد هستیم تا با رویکردی واقعگرایانه و بی‌طرفانه نسبت به موضوع حقوق بشر در آمریکا، بخشی از واقعیات را از دریچه اخبار و گزارشات مستند رسمی سازمان ها و نهادهای مدنی فعال در حوزه حقوق بشر منعکس کنیم.

از این رو وضعیت حقوق بشر و میزان پایبندی به موازین و تعهدات حقوق بشری در آمریکا در حوزه‌های مشخصی در بخشی از سال 2014 و همچنین 2015 مورد بررسی قرار می‌گیرد.

گفتنی است این گزارش قسمت کوچکی از مهمترین موارد موضوعی نقض حقوق بشر در این کشور است. مطالبی که در این گزارش منعکس می‌شود برگرفته از کتاب وضعیت حقوق بشر در آمریکا است که توسط مرکز پایش معاونت امور بین‌الملل ستاد حقوق بشر تهیه و تدوین شده است.

 آمریکا جهنم زندانیان سیاسی

به گزارش راشاتودی (تیرماه 94) تاکنون میلیون ها زندانی سیاسی گرفتار نظام قضایی آمریکا شده‌اند و دولت این کشور به هیچ وجه این دسته از زندانی‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد.

"آدام گاپنیک" نویسنده کانادایی،‌ طنز‌نویس، خبرنگار و منتقد سیاسی در سال 2012 در مجله نیویورک نوشت: یکی از واقعیت انکار نشدنی امروز در کشور ما (آمریکا) حبس‌های دسته جمعی است که در تاریخ بشریت سابقه نداشته است. در مجموع 6 میلیون نفر در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند که این تعداد از زندانی‌های شوروی سابق در زمان استالین هم بیشتر است.

آمار فراوان زندانیان سیاسی در آمریکا

در ایالات متحده آمریکا به ازای هر 100 هزار شهروند،‌760 زندانی وجود دارد. این تعداد 4 تا 10 برابر بیشتر از زندانیان محبوس در سایر کشور‌های صنعتی غربی است: ژاپن 63 نفر به ازای هر نفر 100 هزار شهروند،‌آلمان 90 نفر، فرانسه 96 نفر و انگلیس 153 نفر.

در سال 2003 بیش از 2.4 درصد از جمعیت ایالات متحده یا در زندان (2.3 میلیون) بوده اند، یا در بازداشت(4.3میلیون) و یا تحت شرایط آزادی به قید التزام (0.828) وزارت دادگستری آمریکا در مجموع 7.4 میلیون نفر را زیر نظر دارد.

به 2.4 میلیون نفر زندانی که در زندان‌های آمریکا سرشماری شده‌اند صدها هزار زندانی در کشورهایی که آمریکا در آنها جنگ راه اندازی کرده است را هم باید اضافه کرد، ‌مانند زندان نظامی بگرام (افغانستان) زندان ابوغریب (عراق) زندان گوانتانامو(کوبا) و ... در سوم سپتامبر 2015 رئیس دادگاه عالی ایرلند در اعلام نظری رسمی، زندان‌های آمریکا را جایی به مراتب مخوف‌تر از زیر چوبه اعدام دانست.

زندان، عاقبت فعالین حقوق بشر در آمریکا

به گزارش "San Francisco Bay View" سلول‌های زندان‌های آمریکا فقط گانگسترها و دزد و قاتل را در خود جای نداده بلکه زندانی سیاسی،‌ عاقبت زندگی بسیاری از فعالین حقوق بشر، وکلا و هر نویسنده و خبرنگاری است که نخواسته است منفعلانه یک نقش دولتی دیکته شده را در جامعه بازی کند.

در مورد زندانیان سیاسی این نکته حائز اهمیت است که واشنگتن به اسم "مبارزه با ترور"، می‌تواند هر فرد مظنونی را بدون رسیدگی قضایی و تنها به صرف کوچکترین شک پلیس امنیتی بازداشت کرده و سال‌ها در زندان نگه دارد در ذیل به برخی زندانیان سیاسی در آمریکا اشاره می شود.

"مومیا ابوجمال" به عنوان خبرنگار،‌تحلیلگر رادیوWHYY و نویسنده درحوزه حقوق شهروندی فعالیت داشت. وی عضو جنبش سیاه پوشان آمریکا بود و مدت ها به خاطر تهیه و انتشار خبرهای جنجالی و تکان دهنده درباره وحشی‌گری پلیس نژاد‌پرست آمریکا به شجاعت شهرت یافته بود.

صدای بی صدایان همچنان در زندان

طرفداران وی لقب "صدای بی صدایان" را به او داده بودند. ابوجمال در 9 دسامبر 1981 طی حضور در یک راهپیمایی اعتراضی به اتهام ساختگی مشارکت در قتل یک پلیس دستگیر و محکوم به اعدام شد. متعاقبا در مرحله تجدید نظر حکم وی به حبس ابد تقلیل یافت. ابوجمال همچنان به جرم سیاسی در زندان به سر می برد.

"لئونارد پلتیر" عضو فعال جنبش سرخ‌پوستان آمریکا نیز همانند سایر مخالفان سیاسی به اتهام مشارکت در قتل دستگیر و به حبس ابد محکوم شد عفو بین الملل در اولین گزارش بعد از دستگیری او را یک "زندانی سیاسی" خواند و نوشت:"این فعال 58 ساله همیشه علیه سیاست‌های اشتباه آمریکا مبارزه کرده است. او نویسنده و فعال سیاسی- اجتماعی در حوزه احیای حقوق شهروندان بومی ایالات متحده است.

لئونارد شدیدا مخالف سیاست کوچ‌های اجباری مردم بومی آمریکا بود."اکنون بیش از سه دهه است که پلتیردر زندان‌های آمریکا به سر می برد و تاریخ آزادی وی، 11 اکتبر2040 معین شده است!

یکی از موارد عجیب و البته کاملا جدید در بین زندانیان سیاسی در ایالات متحده خانم "کیم داویس" است. شغل او محضردار اداره ثبت اسناد در شهر کنتاکی آمریکا بود. به موجب مصوبه قانونی از تاریخ 26ژوئن 2015 همجنسگرایان این شهر حق دارند رسما ازدواج کنند.

از آنجایی که خانم داویس خود را مسیحی معتقدی می‌دانست مخالفت خود را با این قانون علنا بیان کرد. به گزارش نیویورک تایمز، خانم داویس پس از مدتی به جرم عدم حمایت از ازدواج همجنسگراها فورا دستگیر دادگاهی و راهی زندانی شد.

وضعیت حقوق بشر در آمریکا (1): وضعیت بیماران ذهنی در زندان‌های آمریکا چگونه است؟





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *