سلام "ابوجهلها" به برزخ اقتصادی!
علایم و نشانههایی دال بر سقوط و فروپاشی رژيم سعودی در حوزه داخلی و خارجی روز به روز بیشتر نمود میکند.
خبرگزاری میزان -
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا در سالگرد روزی که سلمان بن عبدالعزیز بهعنوان پادشاه سعودی سکان اداره کشور عربستان را در دست گرفت، از عمارت میلیونی خود در شهر کن فرانسه که با هزار خدمه اداره میشود، بیرون آمد و به سمت مراکش رفت تا ادامه تعطیلات خود را دریکی دیگر از عمارت های میلیون دلاری خود در این کشور بگذراند. این در شرایطی است که خاندان سعودی هیچ پولی برای پرداخت حقوق دهها هزار نفر از مهاجرانی که در کارگاههای ساختمانی بزرگ عربستان کار میکنند، ندارد.
این مسئله که تقریبا در بیرون از پادشاهی سعودی در هیچ کجای دنیا منتشرنشده است، نشان میدهد که روسای شرکتهای بزرگ ساختوساز در عربستان و ازجمله گروه ساختوساز بنلادن، که پروژههای بزرگ ساختمانی در این کشور را انجام میدهند، ماههاست که حقوق کارگران سریلانکایی، پاکستانی و هندی خود را پرداخت نکردهاند و برخی از این کارگران7 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
سفارتخانههای هند و پاکستان وارد گفتوگو با دولت سعودی شدهاند و اعلام کردهاند که حقوق کارگران آنها باید پرداخته شود. اقتصاددانان با توجه به کاهش قیمت نفت اعلام کردهاند که مقامات سعودی درنهایت در بحران سقوط قیمت نفت غرق خواهند شد.
مقامات سعودی بااینحال در توضیح میزان کسری بودجه خود ترجیح میدهند به مسئلهای که هنوز برای بسیاری در سایر نقاط جهان مبهم باقیمانده است اشارهای نکنند و آن جنگ بیفایده و ناامیدکننده وزیر دفاع سعودی محمد بن سلمان در یمن است.
از سال پیش که پسر مورد علاقه پادشاه سعودی اقدام نظامی مضحک خود را در برابر حوثیها در یمن به راه انداخته است و از رییسجمهور مستعفی و فراری یمن در برابر گروه شیعه انصار الله حمایت میکند، هواپیماهای جنگی با خلبانان اجارهای اماراتی (همچنین دستیاران و کارشناسان هواپیمای بریتانیایی) به بمباران بیمارستانها، کلینیکهای درمانی، انبارهای پزشکی و دارو در یمن روی آوردهاند و در این کار تا حدی پیش رفتهاند که میزان این بمباران از هر آنچه آمریکا در صربستان و افغانستان از سال ۱۹۹۹ تاکنون از بین برده است، بیشتر است!
این اقدامات غیر انسانی و ضد حقوق بشری آل سعود در حالی ادامه مییابد که، مطابق با حقوق بینالملل و نیز قوانین آمره لاهه، مناطقی که عمدا مورد هدف جنگندههای عربستان سعودی قرار میگیرد، جز جغرافیای ممنوعه نبرد محسوب میشود.
یک سوال بزرگ پیش روی حکام سعود: نتیجه این اقدامات چه بوده است؟
شبه جزیره عربستان سعودی با 16 درصد از ذخایر اثباتشده نفتی کل جهان که شرکت نفتی آرامکوی آن در حدود یک میلیارد دلار در روز درآمد دارد، رکورد جدید 100 میلیارد دلار کسری بودجه را رقم زده و نمیتواند بدهیهای خود را پرداخت کند.
در ابتدا، عملیات منحوس ائتلاف سعودی –غربی -عبری در یمن که به شکستی مفتضحانه رسیده است، به نام «طوفان قاطعیت» نامگذاری شد که قرار بود بزرگترین و تعیینکنندهترین عملیات نظامی اعراب در تاریخ خاورمیانه باشد.
این عملیات بعدها در یک عقب نشینی آشکار به عملیات «بازسازی امید» تغییر نام داد. اما با اینحال بمباران زیرساختهای یمن با کمک حمایتهای نظامی انگلیسی و آمریکایی ادامه یافت. با این اوصاف جای تعجب نیست که ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان امسال اعلام کرد که هزینههای دولت باید کاهش پیدا کند.
در پاکستان که اتباعش بخش عمدهای از ارتش و کارگران سعودی را تشکیل میدهند، در پی عدم پرداخت حقوق کارگران پاکستانی بدلیل کمبود منابع مالی و خشم گستردهای ایجاد شده است.
نمایندگان مجلس پاکستان میپرسند که چرا سه شرکت عمده سعودی حقوق کارگران خود را برای 8 ماه است که پرداخت نکرده و حتی از تهیه غذا برای کارگرانی که در این مدت پولی دریافت نکردهاند، خودداری میکنند. در برخی موارد، پاکستان خودش به اتباعش در عربستان غذا میرساند.
اما به نظر میرسد در خاندان سعودی توان مدیریت این بحران وجود ندارد. سایت خبری «عربنیوز» دراینباره اعلام کرده است که در حدود 31هزار کارگر سعودی و کارگر خارجی به وزارت کار در خصوص پرداخت نشدن حقوقشان اعتراض کردهاند. در یک مورد نیز مشاهده شد که کنسولگری هند نیز مشغول غذارسانی به کارگران بیکار شد تا آنها جان خود را بخاطر گرسنگی در عربستان از دست ندهند. به نظر میرسد مبلغی که رژیم ریاض با آن دستوپنجه نرم میکند در حدود میلیاردها دلار است که بهشدت عربستان را در مضیقه گذاشته است.
فرار سعودیها از بحران خود ساخته
نشریات و مقالاتی که آشکارا ترویج بیگانهستیزی میکنند نیز این روزها بهشدت در مطبوعات سعودی دیده میشود. برای مثال عبدالرحمن سعد العربی در مجله سعودی گزت نوشته بود: «بسیاری از اتباع خارجی از ما متنفر هستند چراکه فکر میکنند دولت ثروتمند سعودی بااینهمه نعمت و پول چرا دستمزد ما را نمیپردازد.
برخی دیگر از اتباع خارجی نیز از ما به دلیل اینکه کشور ثروتمندی هستیم بیزارند و برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و معتقدند ما لیاقت داشتن اینهمه ثروت و نعمت را نداریم. به همین دلیل است که زمانی که حقوق این افراد پرداخت نمیشود دست به خشونت میزنند.»
البته این مسئله را نیز نباید نادیده گرفت که در اوج دوران بیپولی عربستان سعودی، بسیاری از افراد در داخل این کشور در حال پرداخت میلیونها دلار پول نقد به جبهه النصره (که اخیرا نام خود را به جیش الفتح تغییر داده است) و یا القاعده و داعش هستند تا جنگ در سوریه را به پیش ببرند.
همه این موارد نشان میدهد که سناریوی خطرناکی در حال شکلگیری برای متحد عزیز و دیکتاتور آمریکا در منطقه که جنگ علیه شیعیان در سراسر دنیا را به راه انداخته است، در حال شکلگیری است.
جهان اسلام در انتظار فروپاشی آل سعود
یک سال از فاجعه تلخ منا گذشت، باز هم قلب مردم آزاده جهان به موجب رخداد خونبار و تراژدی غمانگیز منا به تپش افتاد. اتفاقی غریب و دردناک که بیشک گرگهای تنشه به خون و کودک کش سعودی بانی آن هستند. کمترين شک و شبههای وجود ندارد که خون به ناحق ريخته شده شهدای منا اعم از ایرانی و غیر ایرانی ، دامان رژيم آل سعود و شاهزادگان دژخیم عرب مرتجع را خواهد گرفت.
امسال مراسم عيد قربان در حالی برگزار شد که سرزمين وحی در غم و التهاب ناشی از فاجعه سال گذشته منا قرار داشت. عيد قربان هر ساله ياد آور غم و اندوهی بزرگ برای جهان اسلام است. فاجعه منا هيچ گاه از ذهن پيروان آخرين دين آسمانی پاک نخواهد شد.
مستقل از اینکه ناجوانمردان ریاض نشین در محشر منا چه بر سر میهمانان بارگاه الهی آوردند، رد پای نجس حکام نابخرد سعودی در تمامی بحرانهای جاری در جهان اسلام قابل مشاهده است. در کشور سوريه، حمايت آل سعود از داعش و النصره و ديگر گروههای متوحش تروريستی و تکفيری هر روزه مسلمانان بیگناه را به کام مرگ میفرستد. مسلمانانی که تنها گناه آنها مخالفت با دخالت عربستان و عمال آن در امور داخلی کشورشان است.
در کشور عراق نيز اين مسئله قابل مشاهده است. حمايت رژيم سعودی از القاعده،پسماندههای حزب بعث و داعش و ديگر گروههای تروريستی موضوعی نيست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد. ايجاد و استمرار بحران امنيت در کشور عراق، اصلیترين استراتژی آل سعود در اين کشور محسوب می شود.
پس از فروپاشی رژيم ديکتاتوری صدام، آل سعود ضمن حمايت از گروههای تروريستی، بسياری از شهروندان عراقی را در جريان عملياتهای انتحاری به خاک و خون کشيد. درحال حاضر نيز آل سعود اصلیترين حامی داعش در عراق می باشد. سفير عربستان سعودی در عراق، بانی و هدايتگر اکثر عملياتهای تروريستی در عراق محسوب می شود.
در خصوص آنچه در يمن میگذرد ، زبان از توجيه جنايات و ددمنشی آل سعود قاصر است! جناياتی که به عنوان توحشی تاريخی در ذهن افکار عمومی ثبت و ضبط گرديده است. از یکسال گذشته تاکنون، لحظهای پرواز کرکسهای مزدور آل سعود بر فراز خاک قهرمان يمن متوقف نشده است. طبق آمارهای رسمی منابع خبری تا به امروز قریب به 10 هزار شهروند مقاوم یمنی شامل هزاران زن و کودک قربانی مطامع انتلاف عربی - صهیونیستی شدهاند.
حمله به مدارس، بيمارستانها و اماکن عمومی نشان دهنده اوج رذالت ملک سلمان و اولاد ناخلف و بی منطق وی محمد بن سلمان است. فرزندی برخی کارشناسان پیش بینی میکنند کلید سقوط سلطنت شبه جزیره در دستان اوست. هم اکنون مجرمان سعودی در باتلاق يمن به غایت گرفتار شدهاند. مقاومت جانانه ملت نستوه يمن در مقابل حملات نوکران آمريکايی و صهيونيستی رياض را نسبت به تسلط عربستان بر يمن نااميد و ناکام ساخته است.
هم اکنون واشنگتن و تلآويو نهايت تلاش خود را در خصوص رهايی عربستان از ميدان تحولات يمن صورت میدهند اما در اين مسير کمترين موفقيتی به دست نياورده و نخواهند آورد.جنايات آل سعود عليه ملت بحرين نيز جناياتی تمام عيار محسوب می شود. کشتار و شکنجه ملت بحرين به جرم آزادی خواهی و حق طلبی هر روز بيشتر می شود. در اين ميان، رژيم آل خليفه به عنوان مار دست آموز دربار سعودی نيز خود را در چند قدمی سقوط میبيند.
عربستان سعودی مرد بیمار عرب مرتجع منطقه؛ حکایت نفسی که به شماره افتاده است
با توجه به آنچه که گفته شد، جدای از نقش فوق مخرب عمّال سعودی در منطقه بحران خیز خاورمیانه، نظر به هدر رفتن دلارهای نفتی در جنگهای نافرجام و غیر ضروری ریاض در سوریه و عراق و البته یمن، جهان اسلام در انتظار سقوط آل سعود و اضمحلال اين رژيم منفور و خودکامه هستند. هم اکنون کمترين نشانهای در خصوص تغيير رفتار و رويکرد آل سعود وجود ندارد. از آنجا که ماهيت اين رژيم با جنگ و ترور و توحش گره خورده است، تنها با پاک شدن اين لکه ننگ از جهان اسلام است که میتوان نسبت به ايجاد آرامش و ثبات در منطقه اطمينان حاصل کرد.
تا زمانی که حيات آل سعود ، اين شجره خبيثه و ملعونه ادامه داشته باشد، بحرانها و خونريزی ها در منطقه و جهان اسلام به قوت خود باقی خواهد ماند. سقوط آل سعود و فروپاشی اين رژيم ، که نشانه های آن روز به روز بيشتر در داخل و خارج از عربستان مشاهده میشود، حيات دوبارهای به جهان اسلام خواهد بخشيد. لحظه ای که ملتهای مسلمان بیصبرانه در انتظار تحقق آن هستند.
بدون شک در کل جهان معاصر نمیتوان سرزمینی را پیدا کرد که به سیاق رژیم عربستان کشور و مردمش را اداره میکند. امروز بزرگترین چالشی که ریاض بعد از بحران اقتصادی با آن مواجه است موج گسترده نافرمانی مدنی است که امروز مرزهای خودکامگی ریاض را در می نوردد.
شاید هیچ کس فکر نمیکرد اریکه قدرت ابوجهلهای زمانه تا این اندازه متزلزل شود. جالب اینجاست هر قدر شرایط اقتصادی - سیاسی ریاض وخیم تر میشود حاکمان کودک صفت سعودی بیشتر بر تبل جهالت و وقاحت خود میکوبند.
آن زمان که سعودیها در راستای پروژه ایران هراسی بازار جهانی نفت را با در اختیار قراردادن نفت ارزان به غرب متلاطم کردند، اندیشه امروز را نمیکردند که، روزی فرا رسد که اقتصاد رانتی عربستان تنها یک قدم با پرتگاه سقوط فاصله داشته باشد. گفتیم اندیشه، واژهای که در صد سال اخیر برای دولتمردان سعودی لغتی است بس غریب و کاربرد آن چه بسیار برای تنپروران سعودی دشوار مینماید.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
این مسئله که تقریبا در بیرون از پادشاهی سعودی در هیچ کجای دنیا منتشرنشده است، نشان میدهد که روسای شرکتهای بزرگ ساختوساز در عربستان و ازجمله گروه ساختوساز بنلادن، که پروژههای بزرگ ساختمانی در این کشور را انجام میدهند، ماههاست که حقوق کارگران سریلانکایی، پاکستانی و هندی خود را پرداخت نکردهاند و برخی از این کارگران7 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
سفارتخانههای هند و پاکستان وارد گفتوگو با دولت سعودی شدهاند و اعلام کردهاند که حقوق کارگران آنها باید پرداخته شود. اقتصاددانان با توجه به کاهش قیمت نفت اعلام کردهاند که مقامات سعودی درنهایت در بحران سقوط قیمت نفت غرق خواهند شد.
مقامات سعودی بااینحال در توضیح میزان کسری بودجه خود ترجیح میدهند به مسئلهای که هنوز برای بسیاری در سایر نقاط جهان مبهم باقیمانده است اشارهای نکنند و آن جنگ بیفایده و ناامیدکننده وزیر دفاع سعودی محمد بن سلمان در یمن است.
از سال پیش که پسر مورد علاقه پادشاه سعودی اقدام نظامی مضحک خود را در برابر حوثیها در یمن به راه انداخته است و از رییسجمهور مستعفی و فراری یمن در برابر گروه شیعه انصار الله حمایت میکند، هواپیماهای جنگی با خلبانان اجارهای اماراتی (همچنین دستیاران و کارشناسان هواپیمای بریتانیایی) به بمباران بیمارستانها، کلینیکهای درمانی، انبارهای پزشکی و دارو در یمن روی آوردهاند و در این کار تا حدی پیش رفتهاند که میزان این بمباران از هر آنچه آمریکا در صربستان و افغانستان از سال ۱۹۹۹ تاکنون از بین برده است، بیشتر است!
این اقدامات غیر انسانی و ضد حقوق بشری آل سعود در حالی ادامه مییابد که، مطابق با حقوق بینالملل و نیز قوانین آمره لاهه، مناطقی که عمدا مورد هدف جنگندههای عربستان سعودی قرار میگیرد، جز جغرافیای ممنوعه نبرد محسوب میشود.
یک سوال بزرگ پیش روی حکام سعود: نتیجه این اقدامات چه بوده است؟
شبه جزیره عربستان سعودی با 16 درصد از ذخایر اثباتشده نفتی کل جهان که شرکت نفتی آرامکوی آن در حدود یک میلیارد دلار در روز درآمد دارد، رکورد جدید 100 میلیارد دلار کسری بودجه را رقم زده و نمیتواند بدهیهای خود را پرداخت کند.
در ابتدا، عملیات منحوس ائتلاف سعودی –غربی -عبری در یمن که به شکستی مفتضحانه رسیده است، به نام «طوفان قاطعیت» نامگذاری شد که قرار بود بزرگترین و تعیینکنندهترین عملیات نظامی اعراب در تاریخ خاورمیانه باشد.
این عملیات بعدها در یک عقب نشینی آشکار به عملیات «بازسازی امید» تغییر نام داد. اما با اینحال بمباران زیرساختهای یمن با کمک حمایتهای نظامی انگلیسی و آمریکایی ادامه یافت. با این اوصاف جای تعجب نیست که ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان امسال اعلام کرد که هزینههای دولت باید کاهش پیدا کند.
در پاکستان که اتباعش بخش عمدهای از ارتش و کارگران سعودی را تشکیل میدهند، در پی عدم پرداخت حقوق کارگران پاکستانی بدلیل کمبود منابع مالی و خشم گستردهای ایجاد شده است.
نمایندگان مجلس پاکستان میپرسند که چرا سه شرکت عمده سعودی حقوق کارگران خود را برای 8 ماه است که پرداخت نکرده و حتی از تهیه غذا برای کارگرانی که در این مدت پولی دریافت نکردهاند، خودداری میکنند. در برخی موارد، پاکستان خودش به اتباعش در عربستان غذا میرساند.
اما به نظر میرسد در خاندان سعودی توان مدیریت این بحران وجود ندارد. سایت خبری «عربنیوز» دراینباره اعلام کرده است که در حدود 31هزار کارگر سعودی و کارگر خارجی به وزارت کار در خصوص پرداخت نشدن حقوقشان اعتراض کردهاند. در یک مورد نیز مشاهده شد که کنسولگری هند نیز مشغول غذارسانی به کارگران بیکار شد تا آنها جان خود را بخاطر گرسنگی در عربستان از دست ندهند. به نظر میرسد مبلغی که رژیم ریاض با آن دستوپنجه نرم میکند در حدود میلیاردها دلار است که بهشدت عربستان را در مضیقه گذاشته است.
فرار سعودیها از بحران خود ساخته
نشریات و مقالاتی که آشکارا ترویج بیگانهستیزی میکنند نیز این روزها بهشدت در مطبوعات سعودی دیده میشود. برای مثال عبدالرحمن سعد العربی در مجله سعودی گزت نوشته بود: «بسیاری از اتباع خارجی از ما متنفر هستند چراکه فکر میکنند دولت ثروتمند سعودی بااینهمه نعمت و پول چرا دستمزد ما را نمیپردازد.
برخی دیگر از اتباع خارجی نیز از ما به دلیل اینکه کشور ثروتمندی هستیم بیزارند و برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و معتقدند ما لیاقت داشتن اینهمه ثروت و نعمت را نداریم. به همین دلیل است که زمانی که حقوق این افراد پرداخت نمیشود دست به خشونت میزنند.»
البته این مسئله را نیز نباید نادیده گرفت که در اوج دوران بیپولی عربستان سعودی، بسیاری از افراد در داخل این کشور در حال پرداخت میلیونها دلار پول نقد به جبهه النصره (که اخیرا نام خود را به جیش الفتح تغییر داده است) و یا القاعده و داعش هستند تا جنگ در سوریه را به پیش ببرند.
همه این موارد نشان میدهد که سناریوی خطرناکی در حال شکلگیری برای متحد عزیز و دیکتاتور آمریکا در منطقه که جنگ علیه شیعیان در سراسر دنیا را به راه انداخته است، در حال شکلگیری است.
جهان اسلام در انتظار فروپاشی آل سعود
یک سال از فاجعه تلخ منا گذشت، باز هم قلب مردم آزاده جهان به موجب رخداد خونبار و تراژدی غمانگیز منا به تپش افتاد. اتفاقی غریب و دردناک که بیشک گرگهای تنشه به خون و کودک کش سعودی بانی آن هستند. کمترين شک و شبههای وجود ندارد که خون به ناحق ريخته شده شهدای منا اعم از ایرانی و غیر ایرانی ، دامان رژيم آل سعود و شاهزادگان دژخیم عرب مرتجع را خواهد گرفت.
امسال مراسم عيد قربان در حالی برگزار شد که سرزمين وحی در غم و التهاب ناشی از فاجعه سال گذشته منا قرار داشت. عيد قربان هر ساله ياد آور غم و اندوهی بزرگ برای جهان اسلام است. فاجعه منا هيچ گاه از ذهن پيروان آخرين دين آسمانی پاک نخواهد شد.
مستقل از اینکه ناجوانمردان ریاض نشین در محشر منا چه بر سر میهمانان بارگاه الهی آوردند، رد پای نجس حکام نابخرد سعودی در تمامی بحرانهای جاری در جهان اسلام قابل مشاهده است. در کشور سوريه، حمايت آل سعود از داعش و النصره و ديگر گروههای متوحش تروريستی و تکفيری هر روزه مسلمانان بیگناه را به کام مرگ میفرستد. مسلمانانی که تنها گناه آنها مخالفت با دخالت عربستان و عمال آن در امور داخلی کشورشان است.
در کشور عراق نيز اين مسئله قابل مشاهده است. حمايت رژيم سعودی از القاعده،پسماندههای حزب بعث و داعش و ديگر گروههای تروريستی موضوعی نيست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد. ايجاد و استمرار بحران امنيت در کشور عراق، اصلیترين استراتژی آل سعود در اين کشور محسوب می شود.
پس از فروپاشی رژيم ديکتاتوری صدام، آل سعود ضمن حمايت از گروههای تروريستی، بسياری از شهروندان عراقی را در جريان عملياتهای انتحاری به خاک و خون کشيد. درحال حاضر نيز آل سعود اصلیترين حامی داعش در عراق می باشد. سفير عربستان سعودی در عراق، بانی و هدايتگر اکثر عملياتهای تروريستی در عراق محسوب می شود.
در خصوص آنچه در يمن میگذرد ، زبان از توجيه جنايات و ددمنشی آل سعود قاصر است! جناياتی که به عنوان توحشی تاريخی در ذهن افکار عمومی ثبت و ضبط گرديده است. از یکسال گذشته تاکنون، لحظهای پرواز کرکسهای مزدور آل سعود بر فراز خاک قهرمان يمن متوقف نشده است. طبق آمارهای رسمی منابع خبری تا به امروز قریب به 10 هزار شهروند مقاوم یمنی شامل هزاران زن و کودک قربانی مطامع انتلاف عربی - صهیونیستی شدهاند.
حمله به مدارس، بيمارستانها و اماکن عمومی نشان دهنده اوج رذالت ملک سلمان و اولاد ناخلف و بی منطق وی محمد بن سلمان است. فرزندی برخی کارشناسان پیش بینی میکنند کلید سقوط سلطنت شبه جزیره در دستان اوست. هم اکنون مجرمان سعودی در باتلاق يمن به غایت گرفتار شدهاند. مقاومت جانانه ملت نستوه يمن در مقابل حملات نوکران آمريکايی و صهيونيستی رياض را نسبت به تسلط عربستان بر يمن نااميد و ناکام ساخته است.
هم اکنون واشنگتن و تلآويو نهايت تلاش خود را در خصوص رهايی عربستان از ميدان تحولات يمن صورت میدهند اما در اين مسير کمترين موفقيتی به دست نياورده و نخواهند آورد.جنايات آل سعود عليه ملت بحرين نيز جناياتی تمام عيار محسوب می شود. کشتار و شکنجه ملت بحرين به جرم آزادی خواهی و حق طلبی هر روز بيشتر می شود. در اين ميان، رژيم آل خليفه به عنوان مار دست آموز دربار سعودی نيز خود را در چند قدمی سقوط میبيند.
عربستان سعودی مرد بیمار عرب مرتجع منطقه؛ حکایت نفسی که به شماره افتاده است
با توجه به آنچه که گفته شد، جدای از نقش فوق مخرب عمّال سعودی در منطقه بحران خیز خاورمیانه، نظر به هدر رفتن دلارهای نفتی در جنگهای نافرجام و غیر ضروری ریاض در سوریه و عراق و البته یمن، جهان اسلام در انتظار سقوط آل سعود و اضمحلال اين رژيم منفور و خودکامه هستند. هم اکنون کمترين نشانهای در خصوص تغيير رفتار و رويکرد آل سعود وجود ندارد. از آنجا که ماهيت اين رژيم با جنگ و ترور و توحش گره خورده است، تنها با پاک شدن اين لکه ننگ از جهان اسلام است که میتوان نسبت به ايجاد آرامش و ثبات در منطقه اطمينان حاصل کرد.
تا زمانی که حيات آل سعود ، اين شجره خبيثه و ملعونه ادامه داشته باشد، بحرانها و خونريزی ها در منطقه و جهان اسلام به قوت خود باقی خواهد ماند. سقوط آل سعود و فروپاشی اين رژيم ، که نشانه های آن روز به روز بيشتر در داخل و خارج از عربستان مشاهده میشود، حيات دوبارهای به جهان اسلام خواهد بخشيد. لحظه ای که ملتهای مسلمان بیصبرانه در انتظار تحقق آن هستند.
بدون شک در کل جهان معاصر نمیتوان سرزمینی را پیدا کرد که به سیاق رژیم عربستان کشور و مردمش را اداره میکند. امروز بزرگترین چالشی که ریاض بعد از بحران اقتصادی با آن مواجه است موج گسترده نافرمانی مدنی است که امروز مرزهای خودکامگی ریاض را در می نوردد.
شاید هیچ کس فکر نمیکرد اریکه قدرت ابوجهلهای زمانه تا این اندازه متزلزل شود. جالب اینجاست هر قدر شرایط اقتصادی - سیاسی ریاض وخیم تر میشود حاکمان کودک صفت سعودی بیشتر بر تبل جهالت و وقاحت خود میکوبند.
آن زمان که سعودیها در راستای پروژه ایران هراسی بازار جهانی نفت را با در اختیار قراردادن نفت ارزان به غرب متلاطم کردند، اندیشه امروز را نمیکردند که، روزی فرا رسد که اقتصاد رانتی عربستان تنها یک قدم با پرتگاه سقوط فاصله داشته باشد. گفتیم اندیشه، واژهای که در صد سال اخیر برای دولتمردان سعودی لغتی است بس غریب و کاربرد آن چه بسیار برای تنپروران سعودی دشوار مینماید.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *