استاد دانشگاه قائد اعظم پاکستان: عربستان قادر به تامین امنیت "حج" نیست

12:10 - 19 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۸۴۷۲
استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه قائد اعظم پاکستان معتقد است که عربستان نشان داده قادر به مدیریت صحیح مراسم حج و اداره حرمین شریفین نیست و مشارکت جوامع اسلامی برای بدست گرفتن این مسولیت خطیر، یک امر ضروری است.
استاد دانشگاه قائد اعظم پاکستان: عربستان قادر به تامین امنیت به گزارش سرویس بین الملل دکتر قندیل عباس گفت: اگر عربستان در سال های گذشته مسئولیت و وظایف خود را در برگزار کردن مراسم حج و حفظ امنیت زائران خانه خدا بدرستی انجام داده بود، امروز دیگر کسی بدنبال ایفای نقش سایر کشورها برای جبران ناکامی و ناتوانی عربستان در انجام این وظیفه مهم نبود.

وی با بیان اینکه حج صرفا یک گردهمایی دینی نیست بلکه فرصتی برای به نمایش گذاشتن اقتدار، وحدت و یکپارچگی خیل عظیم مسلمانان جهان است، گفت: بسیار دردناک و تاسف بار است که هر سال بخاطر ناتوانی سعودی ها در برگزاری یک حج امن، شاهد بروز حوادثی تلخ در ایام این آیین بزرگ اسلامی هستیم.

این استاد روابط بین الملل دانشگاه قائد اعظم پاکستان افزود: حج، به دلیل محدودیت هایی که حکومت سعودی علیه آن اعمال کرده، صرفا به یک مراسم گردهمایی برای زیارت تبدیل شده در حالی که حج بیش از آنچه از منظر زیارت اماکن مقدس اهمیت داشته باشد، اهمیت آن در به نمایش گذاشته شدن قدرت جهان اسلام در برابر قدرت های استکباری و ضداسلامی است و این ظرفیت عظیم باید فرصتی برای کمک به حل و فصل مسائل جهان اسلام و از بین بردن رنج و درد مسلمانان در گوشه و کنار جهان باشد.

دکتر قندیل عباس همچنین از عملکرد ضعیف سازمان همکاری اسلامی برای کمک به حل مسائل جهان اسلام و همچنین ناتوانی آن در کمک به بهتر برگزار شدن مراسم حج انتقاد کرد.

وی در بخشی دیگر از این گفت و گو، سیاسی کردن موضوع حج از سوی عربستان را اقدامی نادرست دانست و گفت عربستان در جایگاهی نیست که بخواهد با سیاسی کردن یک موضوع اسلامی، مانع از حضور زائران دیگر کشورها در این اماکن مقدس شود.

این استاد دانشگاه پاکستان در باره فاجعه منا که سال گذشته رخ داد، گفت: آنچه سال گذشته در منا شاهد بودیم، یک حادثه یا یک اتفاق نبود، بلکه به دلیل سوء مدیریت عوامل سعودی رخ داد و متاسفانه تا به امروز، هیچ یک از عوامل و مسئولان این فاجعه محاکمه نشده اند و عربستان هم به خاطر این سوء مدیریت خود عذرخواهی نکرده است.

وی تشکیل یک کمیته حقیقت یاب بین المللی متشکل از کشورهای اسلامی را برای تحقیق دقیق درباره آنچه در منا رخ داد، ضروری دانست.

فاجعه منا در روز دوم مهر ماه سال 1394 برابر با 10 ذیحجه 1436 قمری، در مراسم رمی جمرات در منطقهٔ منا در شهر مکه عربستان رخ داد و در این فاجعه، حدود سه هزار نفر از حجاج از جمله 464 حاجی ایرانی و بیش از یکصد حاجی پاکستانی به شهادت رسیدند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *