کشت سنتی صرفه اقتصادی ندارد/ تاکید بر ارتقاء سطح کشاورزان راه حل پیشرفت درکشاورزی

9:00 - 18 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۸۴۳۷
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده موادغذایی در هرجامعه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد و تلاش برای مکانیزه کردن این بخش و پیشرفت در تولید محصولات کشاورزی می‌تواند راهی برای تحقق اقتصاد مقاومتی شود.
 به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد، اهمیت اقتصاد مقاومتی برهمگان آشکار و روشن است و نامگذاری سال 95 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل یعنی پایان دادن به حرف‌های تکراری و انجام اقدامات لازم برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
 
براساس این گزارش بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده موادغذایی در هر کشوری از اهمیت بالایی برخوردار است و چون بخش عظیمی از سرمایه کشور برای تامین محصولات کشاورزی صرف می‌شود، خود کفایی در تولید محصولات اساسی در هر جامعه‌ای مهم و ضروری است.

باتوجه به پیشرفت کشاورزی در جهان قطعا برای تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و رقابت با کشورهای دیگر نیاز به تحولات اساسی در بخش کشاورزی و تلاش برای مکانیزه کردن هرچه بیشتر تجهیزات کشاورزی احساس می‌شود. 

کوهسار خالدی کارشناس کشاورزی در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی و دستاوردهای کسب شده در بخش کشاورزی به خبرنگار میزان گفت: باتوجه به مفادی که در کلیات اقتصادمقاومتی مطرح شده است و اتکا به تولید داخل و حمایت از آن، در بین بخش‌های مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی بسترهای بیشتری برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی  وجود دارد.

وی افزود: در سال‌های اخیر بیشترین تاکید در حوزه کشاورزی توجه به مساله خودکفایی بوده که در برخی محصولات مثل تولید گندم پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته‌ایم.

خالدی به کاهش وابستگی به بیگانگان در تامین محصولات اساسی کشاورزی درچندسال اخیر اشاره کرد و گفت: با برنامه‌های جامعی که در بخش کشاورزی تعیین شده است تحقق اقتصاد مقاومتی کار دشواری نیست و موفقیت‌های بزرگی در تولید محصولات مهم و اساسی نصیب کشور شده است.

این کارشناس کشاورزی در رابطه با راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: برای اینکه بتوان در تحقق اقتصاد مقاومتی هرچه زودتر به موفقیت‌های بزرگ رسید باید بهره‌وری از آب و خاک را به حداکثر میزان خود رساند.

وی افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی در بلندمدت امکان‌پذیر است و نمی‌توان در مدت کوتاه تمام کمبودها در این بخش را جبران کرد.

خالدی در خصوص سوال میزان مبنی براینکه با داشتن امکان کاشت اکثر محصولات کشاورزی چرا هنوز واردات برخی محصولات را به جای کشت آن ترجیج می‌دهیم گفت: کشت سنتی محصولات کشاورزی در تولید برخی محصولات کشاورزی صرفه اقتصادی ندارد و به همین خاطر مجبور به واردات آن محصول با قیمت کمتری هستیم.

وی افزود: واردات محصولات کشاورزی به این معنا نیست که ما توان تولید آن محصول را نداریم، ممکن است نبود خاک مناسب برای کشت محصول مورد نظر یا کمبود آب مورد نیاز در مناطق مختلف مانع کشت برخی محصولات کشاورزی شود که با بهره‌وری هرچه بیشتر از خاک وآب امکان‌پذیر است.

این کارشناس تصریح کرد: الزاما رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی نباید به این معنا باشد که یک محصول را با هزینه بسیار بالا وبدون هیچ صرفه اقتصادی تولید کنیم.

خالدی خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی را در اولویت دانست و اظهار کرد: تولید محصولات کشاورزی که مهم و ضروری نیستند نباید مانع تولید محصولات استراتژیک شوند وبه این نکته باید توجه شود که افزایش تولید یک محصول ممکن است در کاهش تولید محصول دیگر اثرگذار باشد.

وی افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش است و باید تلاش شود که برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انگیزه ایجاد شود تا رسیدن به اهداف بلندمدت اقتصادمقاومتی زودتر عملی شود.

این کارشناس کشاورزی با تاکید بر ارتقاء سطح کشاورزان اظهار کرد: بالابردن دانش کشاورزان می‌تواند کمک بزرگی در پیشرفت بخش کشاورزی باشد و به این موضوع کمتر توجه می‌شود.
 
انتهای پیام/



کشاورز
|
-
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
0
0
آب را خودشون هدر میدن بعد بر سر کشاورز بیچاره میشکنند. میوه و محصولات کمتر از قیمت واقعی میخرند. برق ... گازوئیل ... بنزین ... کود ... سموم ... و غیره کدومو بگم که نگم بهتره
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *