سهم تعاون از اقتصاد تنها 5درصد است
: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متاسفانه امروزه به اسم بخش خصوصی برخی از بخش ها را واگذار می کنند اما در واقع سایه شبه دولتیها بر سر این واگذاریها است.
عبدالکریم رجبی در گفتوگو خبرنگار میزان انتقاد کرد: متاسفانه اصل 44 قانون اساسی در سالهای گذشته مورد بی توجهی قرار گرفت و تا کنون اجرایی نشده است و اگر هم بخشی از این قانون اجرایی شده دارای اشکالات فراوانی است و برخی از واگذاریها به صورت صحیح و واقعی واگذار نشده است.
اقتصاد باید مردمی شود
وی با تاکید بر اینکه اتاق تعاون و اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی باید فعالیتشان بیشتر شود، افزود: اگر خواهان رشد و توسعه اقتصادی هستیم، باید اقتصاد مردمی شود در غیر اینصورت رقابتی در حوزه تولید ایجاد نخواهد شد و اشتغالی نیز ایجاد نمی شود و حتی عقب گرد هم خواهیم داشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه واگذاریها باید در قالب تعاونی به مردم صورت گیرد، اضافه کرد: بخش تعاون وزارت کار و همچنین کمیسیون اصل 44 باید فعال تر شود.
رجبی با اشاره به اینکه تعاون در عرصه اقتصادی کشورهای اسلامی از جمله ایران قدمت تاریخی و دیرینه دارد، تصریح کرد: ارتباط مستقیمی بین تقویت و توسعه تعاونیها و همچنین رونق اقتصادی وجود دارد، هر چقدر به توسعه تعاونیها بیشتر توجه شود، رونق اقتصادی بیشتر میشود.
وی تصریح کرد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه قرار بود که سهم تعاون از اقتصاد 25 درصد باشد اما اکنون 5 درصد آن نیز حاصل نشده است و به دنبال آن اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی کشور دچار مشکل شده است که مهم ترین دلیل آن بی توجهی به بخش تعاون در سالهای اخیر بوده است.
دغدغه های تعاونیها در کمیسیون اجتماعی!
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: یکی از گلایههای فعالان حوزه تعاون این است که تعاون مربوط به بخش اقتصادی است اما مشکلات و دغدغه شان به جای کمیسیون اقتصادی در کمیسیون اجتماعی پیگیری می شود.
رجبی با اشاره به اینکه بنده عضو کارگروه تعاون نیز هستیم، اضافه کرد: برای رفع مشکلات بخش تعاون تا کنون جلسات زیادی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم و پیشنهادهایی برای رفع مشکلات این بخش به ویژه در شهرستان ها و همچنین روستاها ارائه شده است.
وی اضافه کرد: با رفع مشکلات بخش تعاون و تقویت آن در استان های مختلف می توان شاهد رونق تولید و همچنین افزایش اشتغال زایی در کشور باشیم و به دنبال این امر کارگاه ها و صنایع زودبازده و همچنین واحدهای تولیدی رونق می یابند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از اینکه تا کنون توجهی به مشکلات و دغدغه های بخش تعاون در کشور صورت نگرفته است، افزود: اگر هم توجهی به این بخش صورت گرفته، دین آن به خوبی ادا نشده است.
سهم ناچیز تعاون از اشتغال و تولید
وی با بیان اینکه سهم تعاون از اشتغال و تولید کشور بسیار ناچیز است، گفت: دولت جدید برنامه های خوبی در حوزه تقویت تعاون در دستور کار دارد، اگر وزارت خانه مربوطه توجه به بخش تعاون را در اولویت کاری خود قرار دهد در آینده شاهد تاثیرات بسیار خوب بر حوزه اقتصاد خواهیم بود.
رجبی ادامه داد: در کنار این امر مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی کامل دارد تا در جاهای که نیاز به تصویب قانون با رفع موانع قانونی دارد، ورود پیدا کند، از سوی دیگر مجلس به دنبال اصلاح قانون تعاونیها است تا بخش تعاون وزارت کار زیرنظر کمیسیون اقتصادی قرار گیرد.
خروج از رکود تورمی در گرو توجه به تعاون
وی با تاکید به اینکه باید تلاش ما عملیاتی کردن شعارها باشد تا در آینده شاهد سهم 25 درصدی تعاون از اقتصاد ایران باشیم، اضافه کرد: یکی از راهکارهای خروج از رکودتورمی توجه به تعاون است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: دولت باید به همکاری و مشارکت مردم و تعاونی در بخش اقتصاد توجه ویژه ای داشته باشد.