آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت ستاد دیه/ 6300 نفر به جرم چک در زندان‌ها تحمل کیفر می‌کنند/ ضرورت اصلاح قانون چک + فیلم

9:08 - 14 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۷۱۱۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
جولایی گفت: در ربع قرن فعالیت ستاد دیه بیش از 96 هزار نفر از بدهکاران غیرعمد و غیرکلاهبرداری از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.
سیداسدالله جولایی مدیرعامل ستاددیه کشور در گفت‌وگوی مشروح با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی با اشاره به تصویب قانون جدید بیمه اجباری شخص ثالث گفت: در حال حاضر یک هزار راننده در زندان‌های کشور تحمل حبس می‌کنند که پیش از اصلاح قانون بیمه در شهریور سال 87 روزانه تا 60 راننده بدهکار دیه روانه زندان‌ها می‌شدند که خوشبختانه این رقم هرچند در سال‌های اخیر تا 2 نفر کاهش داشته است.

لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد ستاد دیه/ آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت/ ضرورت اصلاح قانون چک

آخرین آمار محکومان دیه

وی با تفکیک آمار محکومان دیه افزود: در سال نود تعداد 5028 محکوم، سال نود و یک 2741 زندانی، سال نود و دو 2263 محبوس، سال نود و سه با 2559 مددجو، سال گذشته با 1866 پرونده و در سه ماهه اول سال‌جاری هم 311 مورد به دلیل عدم استطاعت مالی در پرداخت دیه با استناد به حکم قضایی روانه زندان شده‌اند.


مدیرعامل ستاد دیه کشور تصریح کرد: طبق آمار از فروردین ماه سال 90 تا پایان خردادماه امسال (95) تعداد 13 هزار و 252 محکوم با همین عنوان راهی ندامتگاه‌های کشور شده‌اند که این جمعیت کیفری، افراد جدای از بدهکاران دیه حوادث کارگاهی و شبه عمد است.

ماجرای تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث

وی در ادامه ماجرای تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث را اینگونه بیان کرد: شبی ساعت 2 بامداد بود به قصد بازدید وارد زندان زاهدان شدم با انبوهی از رانندگان زندانی مواجه شدم، متعجب ماندم، از زندانیان خواستم تا پرسشنامه‌هایی را در رابطه با علت تصادفشان پر کنند، حاصل این شد که بیش از 50 درصد این افراد فاقد گواهینامه بودند و  بیش از 86درصد بیمه نامه نداشتند. از اینرو به فکر اصلاح قانون بیمه شخص ثالث افتادیم. کمیته حقوقی و مردمی با حضور دکتر میرمحمد صادقی معاون وقت رئیس قوه قضاییه ، دکتر رحیمی اصفهانی تشکیل شد که اصلاحات قانون بیمه شخص ثالث که در سال 47 تصویب شده بود و به طور ناقص اجرا می‌شد را انجام دادند.


لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد ستاد دیه/ آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت/ ضرورت اصلاح قانون چک

مدیرعامل ستاددیه کشور با اشاره به قانون اجباری بیمه شخص ثالث اظهارکرد: 20 شهریورسال 87 قانون اجباری بیمه شخص ثالث اصلاح و برای اجرا ابلاغ شد. قبل از تصویب این قانون روزانه 57 تا 60 نفر راننده وارد زندان‌ها می شدند که آمار عدد 50 هزار نفری از جمعیت رانندگان را در زندان ها نشان می‌داد که با فعالیت همه دستگاه‌های ذیربط  این قانون 5 ساله به صورت آزمایشی تصویب شد.

وی اظهارکرد: اواخر سال 91 با تشکیل کمیته حقوقی و مردمی لایحه‌ای پیشنهاد دادیم که این قانون دائمی شود که تعداد رانندگان زندانی به طور روزانه از  57 نفر به یک تا سه نفر رسید و در حال حاضر حداکثر یک هزار نفر راننده در زندان تحمل کیفر می‌کنند.

جولایی بیان داشت: 20 شهریورماه سال 92 این قانون یک سال و نیم دیگر تمدید شد و در بودجه 94 نیز آمد و دوباره یکسال دیگر نیز تمدید شد؛ در اواخر اسفندماه سال 94 نمایندگان  این قانون را در بودجه سال 94- 95 آوردند که تا تصویب این قانون دوره آزمایشی ادامه دارد.

کاهش آمار رانندگان زندانی با دائمی شدن قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به زیان دیدگان در اثر حوادث وسایل نقلیه

وی ادامه داد: قانون بیمه اجباری شخص ثالث چند ابهام داشت که خوشبختانه این ابهامات رفع شد و قانون دائمی به نام قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به زیان دیدگان در اثر حوادث وسایل نقلیه، که دارای 68 ماده است دائمی گردید که بسیاری از مسائل در این باره حل شد.

به گفته جولایی، دائمی شدن این قانون هدیه به مردم است که امیدواریم دستگاه‌های ذیربط  آن را خوب اجرا کنند که با اجرای این قانون دیگر راننده زندانی در زندان‌ها نداشته باشیم و این امرنیاز به فرهنگسازی دارد.

لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد ستاد دیه/ آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت/ ضرورت اصلاح قانون چک

کدام استان‌ها دارای بیشترین رانندگان زندانی هستند؟

وی با اشاره به آمارهای استانی بیشترین تعداد رانندگان زندانی اظهار کرد: استان‌های فارس، تهران و خراسان رضوی به ترتیب میزبان بیشترین رانندگان زندانی هستند. لازم به ذکر است هر چند بدهی مشمولان واجد شرایط در حوادث کارگاهی را ستاددیه به طور کامل پرداخت کرده اما در مورد مسببان حوادث رانندگی و به عبارتی این دسته از بدهکاران دیه بعضا با کمک صندوق تامین خسارت‌های بدنی، شرکت‌های بیمه‌گر طرف قرارداد و دیگر نهادهای حمایتی از زندان رهایی یافته‌اند.


جولایی ادامه داد: در حال حاضر یک هزار نفر به دلیل تصادفات رانندگی در زندان‌های کشور بسر می برند که به گفته مدیرعامل ستاد دیه کشور ۱۳هزار و ۲۵۲ راننده محکوم به پرداخت دیه ناشی از تصادفات رانندگی در طی ۵ ساله گذشته از زندان آزاد شده‌اند.

تقدیر از خیرین و یاوران ستاددیه

مدیرعامل ستاد دیه کشور در ادامه ضمن تقدیر از خیرین و یاوران ستاددیه اظهارکرد: درسال 1369 شهید لاجوردی جشن گلریزان را پایه گذاری کردند، 29 جشن گلریزان در ستاد مرکز کشور برگزار شد که هرساله مقام معظم رهبری با هدایایشان این ستاد را متبرک می‌کنند و امسال  نیز ایشان 300 میلیون به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد کمک کردند.


وی افزود: از سال 69 تا کنون بیش از 100 هزار نفر از زندان‌های کشور آزاد شدند، افرادی که به خاطر نداشتن پول زندانی هستند و واقعا جای در زندان‌ها نیست.

لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد ستاد دیه/ آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت/ ضرورت اصلاح قانون چک

مددکاران ستاد دیه در زندان‌ها سخت ترین کار را انجام می‌دهند

به گفته جولایی مددکاران کارستاد دیه را کار اصلی خود قرار داده‌اند. وی در رابطه با اقداماتی که مددکاران در زندان‌ها انجام می‌دهند، تصریح کرد: مددکاران ستاد دیه در زندان‌ها سخت ترین کار را انجام می‌دهند. زندانیان بدهکار غیرعمد باید از داخل زندان توسط مددکاران شناسایی شوند که ستاد دیه در 31 استان و شهر کاشان مستقر است.


مدیرعامل ستاد دیه کشور در ادامه افزود: در ماه مبارک رمضان در 287 نقطه کشور جشن گلریزان برگزار شد که استان خوزستان و بوشهر با برگزاری 26 جشن گلریزان و سیستان و بلوچستان با 19 جشن گلریزان بیشترین آمار برگزاری جشن‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

جولایی ماجرای دیدار اخیرش با رهبر معظم انقلاب را اینگونه بیان کرد: «در ایام ماه رمضان یک روز نماز ظهر خدمت مقام معظم رهبری رفتم و گزارشی به معظم‌له ارائه کردم و حضرت آقا تبسم فرمودند.»

روزانه 25 نفر در ماه مبارک رمضان از زندان آزاد شدند

وی با اشاره به آمار کمک‌های مردمی در ماه رمضان تصریح کرد: در جشن‌های گلریزان ماه مبارک رمضان حدود 40 میلیارد تومان جمع آوری شده است در ماه رمضان روزانه 25 نفر به طور میانگین از زندان آزاد شدند که در اصفهان 90 نفر با بدهی 59 میلیارد تومانی از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.


جولایی افزود: سال گذشته حدود 8565 نفر با بدهی 722 میلیارد تومان آزاد شدند که 288 میلیارد تومان گذشت شکات بوده است و 50میلیارد کمک های مردمی و 200 میلیارد تومان مجلس تسهیلات داده است.

مدیرعامل ستاددیه کشور در ادامه بیان کرد: در ربع قرن فعالیت ستاد دیه بیش از 96 هزار نفر از بدهکاران غیرعمد و غیرکلاهبرداری از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند همچنین در سه ماهه اول امسال نیز 2500 نفر با بدهی 230 میلیارد تومان نیز آزاد شدند.

لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد ستاد دیه/ آزادی 96 هزار زندانی جرائم غیرعمد در ربع قرن فعالیت/ ضرورت اصلاح قانون چک

 چک، بیشترین آمار محکومیت‌های مالی را تشکیل می‌دهد

وی همچنین گفت: در اواخر اسفندماه سال گذشته نیز موسسه کوثر با پرداخت یک میلیارد تومان زمینه آزادی 82 زندانی جرائم غیرعمد از زندان‌ها را فراهم کرد.


جولایی با بیان اینکه چک بیشترین آمار محکومیت‌های مالی را تشکیل می‌دهد، اظهارکرد: 6300 نفراز زندانیان به جرم چک در زندان‌ها تحمل کیفر می‌کنند که  باید برای اصلاح قانون چک اقدامات بیشتری صورت گیرد.

برای مشاهده فیلم مصاحبه با مدیرعامل ستاد دیه کشور به اینجا مراجعه کنید.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *