نهاوندیان نیامد/ جای مشاور خالی بود/ هفته فرهنگی دولت اول اسفند برگزار میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان همایش «تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید» گفت: پس از دهه فجر و مقارن با اول اسفند هفته فرهنگی دولت را برپا می کنیم تا هر روز به یک موضوع اختصاص یابد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از فارس؛ همایش «تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید» عصر امروز شنبه 13 شهریور ماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین این وزراتخانه در کتابخانه ملی برگزار شد.
جهانگیری: بیدولتی در فرهنگ به سود هیچکس نیست/قانون به جای سلیقه عمل شود
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت که در محل کتابخانه ملی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: بخش فرهنگی دولت و اجزای مختلف آن باید به طرح و بررسی مسائل پیش رو و ارائه دستاوردهای دولت در این عرصه بپردازند و این امر بسیار ضروری است و باید برای پیشبرد اهداف و برنامهها از ظرفیت تمامی دستگاهها استفاده شود.
وی افزود: اهمیت فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران تنها در دولت خلاصه نمیشود و در این موضوع همه ما مسئولیت مشترکی داریم چه دستگاههای دولتی و چه دستگاههای موجود در قوای دیگر، اهمیت فرهنگ در نظام ما به اعتبار و سرشت انقلاب اسلامی تاریخ و تمدن ایران و آرمانهای امام راحل و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و الزامات توسعه همه جانبه و پایدار کشور برمی گردد.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه باید در تمامی ابعاد مسائل مربوط به حوزه فرهنگ را به طور جدی پیگیری قرار دهیم، افزود: انقلاب ما در درجه اول انقلاب برای بهبود مسائل فرهنگی و همچنین تغییر تمامی عرصهها بر پایه فرهنگ بوده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: در میان مؤلفههای توسعه همه جانبه نقش سرمایههای فرهنگی از سایر سرمایهها که به طور مستقیم و غیر مستقیم نقش دارند برجستهتر است.
وی تأکید کرد: شرط لازم برای استفاده از سرمایههای اقتصادی و بهره بردن از تمامی این سرمایهها نیازمند توجه به مسائل و ظرفیتها و پتانسیلهای فرهنگی و اجتماعی است، استفاده مناسب از قدرت فرهنگی در جامعه نیازمند رویکرد مناسب و هماهنگی در تمامی بخشها است.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه دولت در ابتدای کار خود علیرغم اینکه با مشکلات سیاسی، اقتصادی و ... روبهرو بود اما از مسائل فرهنگی غافل نبود، افزود: ما هنگامی که در آغاز به کار دولت یازدهم اولویتبندی انجام میدادیم مسائل بینالملل و لغو تحریمها، مسائل اقتصادی و مهار تورم و برگرداندن رونق به اقتصاد جزء مهمترین اولویتهای دولت بود اما توأما دولت به مسائل آموزش، علوم، فرهنگ و جوانان و گردشگری اهمیت ویژهای قائل بود و نسبت به افزایش توان سرمایهها در این بخشها غفلت نکرده است.
جهانگیری ادامه داد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری به خصوص در دیدار اخیری که با ایشان داشتهایم ضرورت ارتقای توانمندی فرهنگی دولت، نظام و جامعه را مهم میدانیم و با افزایش توانمندی فرهنگ چه در عرصه آفند و چه در عرصه پدافند باید در تمامی دستگاهها دستورالعملی مشخص در دستور کار باشد که چگونه میتوانیم نسبت به رشد و خلاقیت و شکوفایی در کشور جامه عمل بپوشانیم.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش شدید قیمت نفت تصریح کرد: شوک نفتی که اخیرا به کشورهای نفتی وارد شد موجب کاهش شدید پول ملی آنها و افزایش تورم شد اما ما از این شوک نفتی به خوبی عبور کردیم و این موفقیت مرهون اعتماد و اطمینان مردم به مسئولان و نظام بود زیرا اگر این اعتماد به نظام و دولت وجود نداشت مانند گذشته مردم به بازار ارز و سکه روی میآوردند و مجددا شاهد برخی تلاطمها میبودیم اما به حمدالله از این مشکل عبور کردیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: بیدولتی در فرهنگ به سود هیچ کسی نیست، تقویت حس دولتداری در عرصه فرهنگ به نفع همه بخشها و دلسوزان جامعه و کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای مهمی که از ابتدای دولت یازدهم به آن تأکید داشتهایم برگشت به محور قانون و قانونمداری و مبارزه با فساد بوده است و همچنین بر تقویت حس دولتداری تأکید ویژهای داشتهایم.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید بپذیریم که قانون به جای سلیقه عمل شود زیرا اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد همه از عمل به قانون و مبارزه با افراط سود خواهند برد.
وی در پایان تأکید کرد: دولت هماکنون چند برنامه توسعه با محوریت اقتصاد مقاومتی در حال تهیه دارد و انشاءالله بتوانیم با کارگروههایی که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شکل گرفته گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی را در جامعه پررنگ کنیم و بنده نیز از اصحاب فرهنگ میخواهم در این زمینه فعال باشند و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دستور کار عرصه فرهنگی کشور قرار بگیرد.
صالحی امیری: برپایی هفته فرهنگی با حضور نخبگان، منتقدان و رسانهها/دولت روحانی در حوزه فرهنگ، یک پیکره واحد و منسجم است/ دولت خود را وفادار به شعارهای انتخاباتی میداند
بر اساس این گزارش، سیدرضا صالحیامیری رئیس کتابخانه ملی ایران گفت: در جمهوری اسلامی نظام فرهنگی به مثابه منظومه است. نهادهای فرهنگی اقمار این منظومه بزرگ فرهنگی هستند که بر مدار انقلاب اسلامی حرکت میکنند.
وی ادامه داد: رجال فرهنگی معتقدند که فرهنگ چهار کارکرد اصلی به همراه دارد: انسجام، هویت آفرینی، شخصیت سازی و سازگاری اجتماعی. رسالت اصلی نهادهای فرهنگی تقویت و تداوم اهداف اصلی نظام فرهنگی است. به باور اینجانب نظام فرهنگی جمهوری اسلامی به مثابه یک منظومه عمل می کند و همه ویژگی های منظومه شمسی همچون حرکت و پویایی، نظم و انسجام، هدفمندی و پایداری، و تداوم و استمرار بر منظومه فرهنگی هم حکمفرماست و نهادهای فرهنگی ما اقمار منظومه بزرگی هستند که بر مدار و محور فرهنگ ایرانی - اسلامی حرکت می کنند.
رئیس کتابخانه ملی در سخنان خود به بحث فرهنگ اشاره کرد و گفت: دولت آقای روحانی در حوزه فرهنگ، یک پیکره واحد و منسجم است که این اضلاع متنوع و متکثر در کنار هم ترکیبی موزون و منظومه ای هدفمند را شکل می دهد و با پذیرش اصل تنوع و تکثر نهادهای فرهنگی هدفی واحد را دنبال می کنند.
صالحیامیری ادامه داد: دغدغه لزوم ارائه تصویری روشن و شفاف از تلاش ها و برنامه های دولت تدبیر و امید در عرصه فرهنگ و تبیین و تشریح آن با هدف اطلاع و آگاهی نخبگان که حلقه واسط میان دولت و جامعه هستند و از سرمایه های اصلی دولت دکتر روحانی محسوب می شوند، از مدت ها قبل مورد نظر برگزار کنندگان این همایش بویژه مسئولان ارشد وزارتخانه ها و سازمان های فرهنگی بود.
مشاور رئیس جمهور گفت: چراکه این دولت خود را یک دولت فرهنگی و در تراز تمدن و فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی می داند. اساسا پایه های شکل گیری گفتمان دولت آقای روحانی بر مدار و بستر فرهنگ استوار است و این دولت هر نوع سیاستگذاری، برنامه ریزی و تلاش در جهت ارتقا و پیشرفت جامعه ایران را بدون توجه به ریشه های فرهنگی و در نظر گرفتن الزامات توسعه فرهنگی نافرجام و ابتر می داند.
وی ادامه داد: پایه های گفتمانی این دولت ناظر بر سه اصل گفت وگوی فرهنگی، تنوع فرهنگی و جامعه فرهنگی است و از این رو در پی یافتن زبانی مشترک میان دولت و جامعه می باشد و معتقد است که از رهگذر این زبان مشترک می تواند مسیر توسعه فرهنگی را هموار و تسهیل نماید.
بنا بر اظهارات صالحیامیری، مبانی توسعه فرهنگی در اندیشه سیاستگذاران دولت تدبیر و امید مبتنی بر اصولی همچون عقلانیت، عدالت، امنیت، تعامل، گفت و گو و سازگاری فرهنگی است و در این عرصه دولت فرهنگ مدار نقش جوهری مردم را به رسمیت می شناسد و اساسا معتقد است گفتمان غالب دولت نباید خارج از گفتمان فرهنگی نخبگان و جامعه باشد. از این رو خوشبختانه دولت و نخبگان در این دوره به درک متقابلی دست یافته اند و دولت با تاکید بر عنصر عقلانیت و رعایت قانون و حرکت در چارچوب های نظام فرهنگی، مرزهای امنیت زبان، قلم، فکر و اندیشه را به رسمیت شناخته و خود را مدافع حفظ حقوق مترتب بر آن می داند. دولت خود را پایبند به ارزش های دینی و هویتی می داند و وفاداری به مرزهای اخلاقی و ارزشی را به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر پذیرفته و از این منظر بین سه عرصه فرهنگ دینی، فرهنگ ملی و فرهنگ رسمی، زبان مشترک ایجاد کرده است.
این مقام مسئول ادامه داد: دولت خود را متعهد و وفادار به شعارهایی می داند که با طرح آن در ایام رقابت های انتخاباتی، توانست اعتماد و اقبال مردم را به دست آورد و از این منظر هیچگاه گفتمان فرهنگی خود را فراموش نخواهد کرد. گزارش عملکرد دستگاه های حاضر در این نشست گواهی بر صدق این ادعا خواهد بود و مردم مشاهده خواهند کرد که بین گفتار و عمل این دولت در عرصه فرهنگ کمترین شکاف و فاصله وجود نداشته، بلکه بیشترین همگرایی، انسجام و پیوستگی وجود دارد.
صالحی امیری در پایان گفت: نشست امروز در واقع مقدمه ای است برای گامی بزرگتر در آینده ای نزدیک که برای ارئه تصویری دقیق تر و جامع تر از عملکرد فرهنگی دولت تدبیر و امید، قصد داریم تا هفته فرهنگی تحت عنوان دولت و فرهنگ را در ایام خجسته دهه مبارک فجر برگزار کنیم که در صورت انجام، امکان و فرصت بیشتری برای تشریح عملکرد دستگاه ها و نیز ایجاد شرایط گفت و گو میان مدیران دستگاه ها با نخبگان و صاحبنظران و منتقدان و نیز اصحاب رسانه فراهم خواهد شد.
فانی: تلاش آموزش و پرورش برای ایجاد «امنیت فرهنگی» به جای «فرهنگ امنیتی»
فانی وزیر آموزش و پرورش طی سخنانی با اشاره به تلاشهای این وزارتخانه گفت: ما تلاش کردیم امنیت فرهنگی را به جای فرهنگ امنیتی ایجاد کنیم، همچنین تلاش کردیم زمینه اظهار نظر همکاران و معلمان و دانشآموزان را فراهم کنیم.
وی افزود: سیاست دوم توسعه مشارکت جویی و مشارکتپذیری است، آموزش و پرورش نهادی است که حداقل ٤٠ میلیون مخاطب مستقیم دارد، لذا در ابتدای دولت سهم دانشآموزان در مدارس غیر دولتی به کل دانش آموزان کمی بیش از هشت و نیم درصد بود اما امروز این آمار به قریب ١٢ درصد رسیده است و اکنون این میزان تحت پوشش مدارس غیر دولتی هستند.
فانی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه آموزش پرورش به مثابه یک نهاد تربیتی بحث اهتمام به انسجام فرهنگی جز سیاستهای ذیل این موضوع است را دنبال میکند.
وزیر آموزش و پرورش از پرهیز از شتابزدگی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: سیاست دیگر ما مدیریت علمی و حرفهای و کارشناسی و پرهیز از تصمیمات غیر کارشناسانه و شتابزده است، بهرهگیری از خرد جمعی بطوری که اجرای سند تحول نظام آموزش و پرورش امروز مبنای کار ما است.
وی ادامه داد: نشاط آفرینی و ارتقای سلامت جسمی و روانی، مهارتهای اجتماعی در آموزشهای مدرسهای و تدوین کتب درسی، تفکر و سواد رسانهای برای اولینبار در آموزش و پرورش اجرایی شد، همچنین توسعه عدالت آموزشی و بسط عدالت آموزشی، اهتمام به سوادآموزی، حمایت از دورههای پیش دبستانی در مناطق محروم و دو زبانه از دیگر اقدامات است.
فرهادی: اکنون رقابت سازنده میان انجمنهای علمی دانشجویی وجود دارد
در ادامه این مراسم محمد فرهادی وزیر علوم طی سخنانی به فعالیت در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: جامعه دانشگاهی به گواه مطالعات یکی از سالمترین اقشار جامعه است اگر چه در برخی دورهها و به دلایل سیاستهای نادرست از توانمندیها بهرمند نشدیم.
فرهادی از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی خبر داد و گفت: طی فعالیتهای این وزارتخانه ٧٣٥ کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها برگزار شد. همچنین در بخش نشریات دانشجویی هم بارشد ٣٧ درصدی در سال ٩٤ روبرو بودیم.
وزیر علوم با اشاره به شکوفاسازی کانونهای فرهنگی هنری طی سالهای اخیر گفت: کانونهای فرهنگی هنری در طول سه سال با برگزاری جشنواره رویش و حمایتها سبب شکوفاسازی کانونها شد و رشد دو برابری را شاهد هستیم. همچنین اکنون رقابت سازنده میان انجمنهای علمی دانشجویی وجود دارد و ٨٥٥٥ انجمن به ثبت رسیده است و در این زمینه هم شاهد رشد ٣٧ درصدی هستیم و برای هررشته یک انجمن داریم.
وی ادامه داد: حمایت از شکلگیری اتحادیه انجمنهای علمی، دانشجویی که رشد ٣٤٠ درصدی در سال ٩٤ نسبت به ٩٣ داشته است از دیگر دستاوردهای وزارت علوم است.
جنتی: حضور 8 میلیون نفر در سینماهای کشور طی سه ماه/ آشتی اهالی فرهنگ و هنر با دولت
وزیر ارشاد در این برنامه گفت: تنها در سه ماهه اول سال ٩٥ هشت میلیون نفر به سینما رفتند و درآمد ناشی از فیلمهای سینمایی در سه ماهه اول بیش از ٦٠ میلیارد تومان بوده که در تمام سال ٩٢ به ٥٠ میلیارد هم نرسید.
وی با اشاره به فضای باز در دولت اعتدال و امید ابراز داشت: در اوایلی که به ارشاد آمدم دیداری با هندمنران سینماگران و داشتم برخی از آنها کار نمیکردند یا فیلمهایی ساخته بودند که حاضر نبودند در جشنوارههای فجر به نمایش گذارند.
جنتی ادامه داد: اما بسیاری آمدند و امروز میبینیم که سینما چه رونقی دارد، همچنین برخی عنوان میکردند ٤ سال است پایشان به ارشاد نرسیده و برخی هشت سال را مطرح میکردند اما امروز فضایی ایجاد شده و اصحاب فرهنگ و هنر با دولت آشتی کردهاند.
وزیر ارشاد به رکوردشکنی برخی فیلمها اشاره کرد و گفت: برخی از فیلمها به لحاظ افتصادی رونق یافته و رکوردی را ثبت کردهاند.
وی به حوزه کتاب و فعالیت شورای نظارت بر نشر اشاره کرد و گفت: سال ٩٤ با حدود ٨٠ هزار عنوان چاپ اول رکورددار است.
عدالت فرهنگی و گفتمانسازی در حوزه اقتصاد مقاومتی بخش پایانی سخنان جنتی را تشکیل داد.
ملاوردی: سند چشم انداز و برنامه ششم از سوی رئیس جمهور و سیاست های کلی تنفیذ شده در دستور کار این معاونت قرارداده شده است
شهیندوخت ملاوردی در همایش تبیین دستاوردهای سه ساله دولت تدبیر و امید که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد اظهار داشت: در بدو دولت یازدهم میزان سازمان های فعال در حوزه خانواده 2333عدد بود.
به گفته وی، 200 طرح در امور بانوان در این مدت پیگری و به تصویب رسید و نسبت به برگزاری شناساییی و ترویج همکاری های شبکه های و تخصصی دولتی و غیر دولتی همچنین فرا قوهای و بین المللی اقدامات موثری در این حوزه به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه عضویت در شوراها، عضویت در ستادها و دستاوردها ، بازنگری قوانین و مقررات، توسعه مقالات بین المللی و فعالیت های بین المللی در امور زنان و خانواده این حوزه کارکردهای قابل توجهی داشت.
ملاوردی با بیان اینکه برای حمایت از زنان و خانواده سند راهبردی حمایت اجتماعی تدوین شده است، اظهار داشت: طرح های پژوهشی ازجمله طرح های مهم اطلس خانواده و اسناد و گزارش راهبری این معاونت در دولت یازدهم است.
وی گفت: در دولت یازدهم جایگاه زنان و نقش خانواده اهمیت ویژای داده شده و با شعار اعتدال و همچنین سند چشم انداز و برنامه ششم از سوی رئیس جمهوری و سیاست های کلی تنفیذ شده در دستور کار این معاونت قرارداده شده است.
سلظانیفر: خیلی ها تصور نمی کردند که این دولت بتواند سازمان ویران شده و به هم ریخته را از نو ساخته و به یک سازمان فعال و سرپا تبدیل کند
محمد سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این همایش اظهار داشت: زمانی که این سازمان را در ابتدای دولت یازدهم تحویل گرفتم همه چیز به هم ریخته و از هم پاشیده و از همه جهات زیر صفر بود و تنها کاری که در آن انجام نمی شد امور فرهنگی بود. انتقال و جابجایی دو معاونت سازمان میراث فرهنگی به شیراز نیز ضربه بزرگ و جبران ناپذیری به این سازمان زد. خیلی ها تصور نمی کردند که این دولت بتواند سازمان ویران شده و به هم ریخته را از نو ساخته و به یک سازمان فعال و سرپا تبدیل کند.
سلطانی فر گفت: در زمانی که این سازمان را تحویل گرفتم 46 شهرستان اداره میراث فرهنگی داشت و در واقع در سایر شهرستان ها نه تنها اداره ای نداشتیم، بلکه حتی یک نفر نیز برای فعالیت نبود، امروز با تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم در 456 شهرستان اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داریم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به سایر تلاش ها و عملکرد این سازمان در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: ماحصل این تلاش ها باعث شده تا یک سازمان ورشکسته، در جشنواره شهید رجایی امسال به عنوان نمونه و برتر انتخاب شود.
سردار انصاری: تا پایان تیرماه امسال از مجموع 222 هزار و 285 مزار مطهر شهدا تعداد 143 هزار و 92 مزار ساماندهی شده است
سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش ابراز داشت: یکی از اقدامات ما تشکیل دبیرخانه شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت براساس ماده 63 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بوده است.
انصاری ادامه داد: این شورا متولی اصلی امر ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بوده و درصدد است با همکاری تمامی دستگاه های عضو گام های موثری در راستای توسعه و ترویج این فرهنگ در جامعه بردارد.
وی راه اندازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت با هدف جمع آوری و ارائه کتاب های مربوط به حوزه ایثار و شهادت در 20 استان کشور را از دیگر برنامه های فرهنگی بنیاد در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار عنوان کتاب در این کتابخانه به مخاطبان عرضه شد و در سه سال گذشته 148 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت چاپ شده است.
انصاری افزود: با توجه به تصویب و نامگذاری روز 22 اسفند به نام روز شهید از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1383 ، جهت آشنایی بیشتر مدم با این نام از سال 1392 اقدامات جدی صورت گرفت و طبق نظرسنجی انجام شده، میزان آگاهی مردم از این نام در سال 92 از 1,6 درصد به 45 درصد در سال گذشته رسیده است.
وی اضافه کرد: اجرای طرح سپاس به عنوان یکی از رویکردهای فرهنگی برای حل مشکلات ایثارگران و تجلیل از زحمات و فداکاری های آنان است که به طور میانگین سالانه 400 هزار دیدار از این خانواده ها می شود.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به قداست گلزار و مزار مطهر شهدا و حفظ و نگهداری آنها یکی از برنامه های این نهاد ساماندهی گلزار شهدا است که براین اساس تا پایان تیرماه امسال از مجموع 19 هزار و 756 گلزار تعداد 13 هزار و 85 گلزار و از مجموع 222 هزار و 285 مزار مطهر شهدا تعداد 143 هزار و 92 مزار ساماندهی شده است.
وی برگزاری سه هزار مسابقه قرآنی در مدت سه سال گذشته و آموزش مهدویت برای 27 هزار نفر را از دیگر برنامه های فرهنگی این نهاد در دولت یازدهم عنوان کرد.
انصاری گفت: یکی دیگر از اقدامات بنیاد شهید گردآوری، مستندسازی و حفظ اسناد فرهنگی ایثارگران از طریق مرمت اصل اسناد، ضدعفونی اسناد تا تکمیل پرونده و خاطره نگاری والدین شهدا است و در این سه سال بیش از 11 هزار سند فرهنگی مرمت، بیش از 38 هزار سند ضدعفونی، و بیش از 30 هزار پرونده اسناد فرهنگی ایثارگران تکمیل شده است.
گودرزی: گفتن واقعیت به مذاق خیلیها خوش نیامد/فوتبال بیشترین سهم را در رسانه ملی دارد
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت اظهار داشت: با توجه به اینکه بعد از ادغام سازمان ملی جوانان و تربیت بدنی که گلایههایی وجود داشته مبنی بر اینکه حوزه جوانان در سایه ورزش مغفول مانده، صحبتهایم را از حوزه جوانان شروع میکنم.
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی در حوزه جوانان به بخش ازدواج و همین طور توسعه مشارکت اجتماعی جوانان اختصاص داشته است. این نکته را بگویم که وزارت ورزش در حوزه جوانان نقش هماهنگ کننده دارد نه اجرایی و 18 دستگاه ملزم و موظف به همکاری هستند.
گودرزی در ادامه صحبتهایش در خصوص نقش فرهنگ در ورزش خاطرنشان کرد: ورزش یک مقوله کاملا فرهنگی است و آنچه که روحانی رئیسجمهور کشورمان از ورزش انتظار دارد توجه به ورزش همراه با اخلاق است و همین طور نزدیک کردن مفهوم ورزشکاری به پهلوانی.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه صحبتهایش به میانگین مدالآوری ایران در ادوار مختلف المپیک اشاره کرد و گفت: میانگین مدال آوری در ایران 4 بوده که بعد از ثبت 8 مدال در المپیک ریو این میانگین به عدد 6 افزایش داشته است. البته ما نباید توقع ایجاد کنیم چرا که ممکن است بعد از عدم کسب نتیجه جامعه به سمت افسردگی برود. باید واقعیتها را بگوییم که البته این موضوع به مذاق خیلیها خوش نیامد و انتقاداتی را شاهد بودیم.
وزیر ورزش و جوانان در پایان به سهم رشته های مختلف در رسانه ملی اشاره کرد و افزود: فوتبال با 44 درصد بیشترین سهم را دارد. این در حالی است که ورزش باستانی با وجود توصیههای مقام معظم رهبری با سه صدم درصد و همین طور ورزش بانوان با 5 صدم درصد کمترین سهم را در رسانه ملی دارند.
حسامالدین آشنا غایب همایش دستاوردهای فرهنگی دولت/ نهاوندیان نیامد
در پایان این همایش که بدون حضور مشاور فرهنگی رئیس جمهور برگزار شد و برخلاف وعده داده شده نهاوندیان هم نیامد، جنتی در پایان با توجه به جمعبندی اعلام کرد: پس از دهه فجر و مقارن با اول اسفند هفته فرهنگی دولت را برپا می کنیم تا هر روز به یک موضوع اختصاص یابد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *