موافقت مجلس با پیوستن ایران به موافقتنامه‌های نیس و لوکارنو

11:40 - 09 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۵۳۶۴
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس لایحه موافقتنامه الحاق دولت ایران به موافقتنامه‌های نیس و لوکارنو را تصویب کردند.
موافقت مجلس با پیوستن ایران به موافقتنامه‌های نیس و لوکارنو
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 9 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه الحاق دولت ایران به موافقتنامه‌های نیس و لوکارنو را با 155 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

در ماده واحده این لایحه آمده است: به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود به موافقتنامه نیس درباره طبقه‌بندی بین‌المللی کالاها و خدمات برای اهداف ثبت علائم، مشتمل بر چهارده ماده و موافقتنامه لوکارنو درباره ایجاد طبقه‌بندی بین‌المللی برای طرح‌های صنعتی، مشتمل بر پانزده ماده به شرح پیوست ملحق گردد و اسناد الحاق را نزد امین اسناد موافقتنامه‌ها تودیع نماید.

تبصره 1 می‌گوید: دولت موظف است کلیه اصلاحیه‌های موضوع ماده (8) موافقتنامه نیس و ماده (8) موافقتنامه لوکارنو را در مهلت مناسب و پیش از انقضای مهلت‌های موردنظر در مواد یاد شده طبق اصل هفتاد و هفتم  (77) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به مجلس شورای اسلامی اعلام نماید. چنانچه مجلس شورای اسلامی اصلاحیه‌ها را تصویب ننماید، دولت موظف است مراتب عدم پذیرش اصلاحیه‌ را ظرف مهلت مقرر در موافقتنامه‌های یاد شده به امین اسناد اعلام نماید.

تبصره 2- رعایت اصل هفتاد و هفتم (77) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه بازنگری در اجرای ماده (11) موافقتنامه نیس و ماده (11) موافقتنامه لوکارنو الزامی است.

ادیانی در مخالفت با این لایحه گفت: این لایحه در کمیسیونی بررسی و به صحن علنی آمده است که وجاهت قانونی برابر ماده 42 آئین نامه داخلی مجلس ندارد زیرا طبق این ماده حداقل افراد عضو در هر کمیسیون 19 نفر است اما اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی 13 نفر می‌باشد بنابراین نمی‌توان این لایحه را مورد بررسی قرار داد.

در ادامه پزشکیان در پاسخ به مخالفت ادیانی گفت: در کمیسیون تدوین آئین نامه به دنبال اصلاح قانون تعداد اعضای کمیسیون‌ها هستند البته تاکنون نیز طرح‌ها و لوایح بسیاری از کمیسیون قضایی در صحن مجلس بررسی شده که به دلیل تعداد اعضای این کمیسیون محل ایراد قرار نگرفته است.

همچنین فولادگر به عنوان موافق این لایحه گفت: برای تسریع در مبادلات تجاری میان کشورها باید این لایحه را تصویب کرد و هدف از تصویب آن ثبت علائم و نشانه‌های تجاری و صنعتی است بنابراین بهتر است که نمایندگان این لایحه را مورد تصویب قرار دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *