ساماندهی املاک در اختیار کمیته امداد با همکاری شهرداری / مدیریت شهری اعتبار کمک به نیازمندان را به کمیته امداد تحویل دهد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سید پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) میهمان در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران بود وی که به منظور ارائه گزارش عملکرد و تشریح برنامه های کمیته امداد در جلسه شورا حاضر شده بود در رابطه با عملکرد این نهاد حمایتی توضیحاتی را در صحن علنی شورای شهر تهران مطرح کرد.
در ادامه این جلسه اعضای شورای شهر تهران به بیان مشکلات نیازمندان تهرانی پرداخته و خواستار برطرف شدن آنها شدند.
محمد مهدی تندگویان در رابطه با نحوه فعالیت خیریه ها در شهر تهران گفت: بیشتر خیریه ها از وزارت کشور مجوز فعالیت دریافت می کنند و پس از آن اقدامات آنها مورد رصد قرار نمی گیرد.
وی افزود: اکنون شاهد هستیم که برخی از مراکز خیریه به مرکز پولشویی تبدیل شده و متاسفانه نهادی همانند کمیته امداد نظارتی بر عملکرد آنها ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به املاک متعدد کمیته امداد در سراسر پایتخت خاطر نشان کرد: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی(ره) املاک زیادی در اختیار داشته که برخی از آنها وقفی و برخی نیز مصادره ای هستند.
تندگویان ادامه داد: این پیشنهاد را می دهم که در جهت بهره برداری مناسب از این املاک به نفع محرومین و نیازمندان کارگروه مشترکی میان کمیته امداد و شهرداری تشکیل شود.
در ادامه این جلسه رحمت الله حافظی در خصوص باغات در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: بخش قابل توجهی از باغات تهران اکنون در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده و نیاز است وضعیت این باغات مورد رسیدگی قرار گیرد.
حافظی با تاکید بر اینکه از بین بردن فقر تنها وظیفه یک نهاد نیست اذعان کرد: برای از میان بردن فقر تمام دستگاه های مسئول باید وارد عمل شده و نسبت به بهبود وضعیت اقدام کنند.
مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص اقدامات متعدد شهرداری در زمینه رفع محرومیت ها خاطر نشان کرد: شهرداری به این خاطر که در زمینه رفع محرومیت ها به صورت تخصصی ورود پیدا نکرده نمی تواند آن طور که باید به مشکلات شهروندان رسیدگی کند.
وی افزود: پیشنهاد من این است که شهرداری به جای فعالیت در زمینه اقشار آسیب پذیر و نیازمند بودجه این بخش را در اختیار کمیته امداد قرار داده تا این نهاد به صورت تخصصی از این اعتبار بهره مند شود.
شاکری با اشاره به صرف اعتبارات قابل توجه برای از بین بردن آسیب های اجتماعی در محله هرندی اذعان کرد: شهرداری بودجه قابل توجهی در زمینه حل مشکلات محله هرندی صرف کرد اما کمتر از 10 درصد نیتجه گرفت.
همچنین فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه در اساسنامه کمیته امداد کمک به بد سرپرستان دیده نشده است اظهار کرد: در اساسنامه و اسناد کمیته امداد به موضوع کمک به افراد آسیب دیده اشاره ای نشده به همین خاطر کمیته امداد در این رابطه مسئولیتی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه سایر دستگاه های حمایتی باید به حوزه خانواده های بد سرپرست و زنان آسیب دیده ورود پیدا کرده و نسبت به حل مشکلات آنها اقدام کنند.
اسماعیل دوستی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز بحث مسکن و اشتغال نیازمندان را اصلی ترین مشکل موجود پیرامون دستگاه های حمایتی دانست و گفت: اگر در بحث مسکن و اشغال نیازمندان برنامه ریزی شود و نهادهای حمایتی دست از موازی کاری بردارند شاهد اتفاقات مبارکی در این حوزه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه شهرداری نباید در حوزه آسیب های اجتماعی و خانوارهای نیازمند ورود جدی داشته باشد تصریح کرد: به این خاطر که با تغییر مدیران تغییراتی نیز در برنامه های شهرداری اعمال می شود شهرداری نباید ورود جدی به حوزه افراد آسیب دیده داشته باشد.
وی بیان کرد: این موضوع در آینده مشکل ساز شده و بهتر است شهرداری اعتبارات این بخش را به کمیته امداد تخصیص دهد.