ایجاد تشکل‌های اقتصادی برای توسعه روستاها / وام خوداشتغالی 20 میلیونی برای روستاییان

11:31 - 02 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۲۹۶۹
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رضوی گفت: توسعه روستاها و کمک به اشتغال روستاییان برای جلوگیری از مهاجرت آن‌ها به شهر‌ها همیشه مطرح بوده و برنامه‌ریزی در این مورد مهم وضروری است.
ایجاد تشکل‌های اقتصادی برای توسعه روستاها / وام خوداشتغالی 20 میلیونی برای روستاییانبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ابولفضل رضوی در برنامه روی خط خبر در خصوص برنامه‌های توسعه روستایی گفت: با مشارکت روستاییان و همت مسئولین می‌توان گام‌های بلندی در توسعه روستاهای کشور برداشت که این امر با توجه به صنایع دستی روستاها توجه به دام و طیور بومی و همچنین گسترش گردشگری مزارع امکان پذیر است.

وی افزود: در تولید صنایع دستی، ایران رتبه بالایی دارد و می‌توان با اندک توجه به این بخش و شناسنامه‌دار کردن صنایع دستی با ایجاد بازار برای صنایع دستی درآمد روستاییان را افزایش داد.
 
معاون توسعه روستایی یکی دیگر از راههای رونق زندگی روستایی را توجه به محصولات تولیدی کشاورزان دانست و اظهار کرد: اگر محصولات کشاورزی با بسته بندی مناسب و طبق استاندارد راهی بازار شود باعث جذب بیشتر مشتری و کمک به اقتصاد روستاییان می‌شود.

رضوی افزود: سازمان تعاونی روستایی وظیفه خریداری محصولات کشاورزی و بیمه کردن آن را به عهده دارد و باید هرساله این موضوع را بررسی کند.

وی با اشاره به موضوع خرید تضمینی گندم و مشکلات به وجود آمده برای گندم‌کاران گفت: از اول اردیبهشت که آغاز فصل برداشت گندم است باید برای خرید گندم برنامه ریزی شود که در پرداخت پول گندم به کشاورزان دچار مشکل نشویم.

معاون توسعه روستایی به‌موقع پرداخت کردن حق گندمکاران را برای کمک به اقتصاد کشاورزان مهم دانست و افزود: برای حمایت از تولید داخل این امر مهم وضروری است و باید بیش از پیش به آن توجه شود.

رضوی با اشاره  به درآمد کم روستاییان گفت: طبق آمار سال 93 از 31 استان کشور در 22 استان درآمد روستاییان آن کم‌تر از هزینه‌های آنهاست که این رقم بالایی است.
 
وی افزود: باتوجه به کار و تلاش فراوان روستاییان وسختی کار آنها در مزارع باید به عدالت در درآمد روستاییان توجه جدی شود.

معاون توسعه روستایی مساله درآمد کم در کنار هزینه‌های بالا و نبود شغل مناسب را برای روستاییان از مهمترین علل مهاجرت آنها به شهرها دانست و بیان کرد: از هر 5 روستایی یک تحصیل کرده در بین آنها وجود دارد که توجه به اشتغال این افراد می‌تواند مهاجرت به شهرها را کاهش دهد.

رضوی پیشرفت امکانات در روستاها را مطلوب بیان کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که 99 درصد از روستاهای کشور از برق برخوردار شده اند و 81 درصد روستاها راه آسفالته دارند همچنین 64 درصد روستاها از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند که آمار خوبی است.

وی افزود: از لحاظ لوله کشی و آب‌رسانی به روستاها وضعیت خوبی داریم ولی هنوز برخی روستاها از آب شرب مناسب بهره‌مند نیستند.

معون توسعه روستایی راه‌اندازی تشکل‌های اقتصادی را برای بهبود وضعیت روستاها مطرح کرد وگفت: هرگونه اقدام برای راحتی روستاییان مفید و ضروری است و تشکل‌های اقتصادی نیز در روستاها در همین راستا راه‌اندازی می‌شوند.

رضوی افزود: مهمترین کاری که در این تشکل‌های اقتصادی انجام می‌شود این است که به روستاییان وام با کارمزد 3 درصد تعلق گیرد و دارای بازپرداخت 3 تا 5 سال باشد، همچنین وام 20 میلیونی خود اشتغالی به روستاییان باعث کمک به بحث اشتغال و بهبود زندگی روستاییان می‌شود که در دست کار است.

وی در انتها تاکید کرد: توجه به زندگی روستاییان و ایجاد شغل برای آنها از جمله اقداماتی است که در توسعه روستاها نقش مهم و اساسی دارد و باید با برنامه‌ریزی درست و جامع انجام شود تا شاهد مهاجرت آنها به شهرها نباشیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *