4 دلیل روس ها برای توقف عملیات هوایی از «نوژه»
همانقدر که اجرای عملیات هوایی نیروی هوایی روسیه از پایگاه نوژه همدان یک شوک رسانه ای به حساب می آمد، اعلام توقف موقت عملیات نیز یک شوک مشابه به حساب می آید و رسانه ها همه در حال کنکاش هستند که در این میان، چه رویداده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بین الملل به نقل از اسپونتیک روسیه؛ پرواز هواپیماهای روسیه از پایگاه نوژه از مدتی قبل از اعلام رسمی آن انجام می شده و اصلی ترین دلیل استفاده از این پایگاه، غافلگیری تروریست ها در سوریه بوده؛ چون همه پروازهای هواپیماهای روسیه از داخل سوریه و حتی از خاک روسیه توسط ماهواره های امنیتی رصد می شده و در بسیاری از موارد قبل از بمباران، اهداف تروریست ها مطلع می شدند تا خود را به پناهگاه های مناسب برساندند.
از این رو، با لو رفتن عمدی یا سهوی ماجرا، این عنصر اصلی از بین رفت و این پایگاه بیش از پیش مورد توجه همه قرار گرفت و طبیعتا فعلا بهتر است که فرودگاه دیگری برای انجام چنین عملیاتی استفاده شود تا این فرودگاه از توجه رسانه ها و ماهواره های امنیتی واطلاعاتی دور شود.
دلیل دوم، استفاده از پایگاه نوژه، بررسی وضعیت و امکانات این فرودگاه برای پرواز هواپیماهای فوق سنگین روسیه بود که پس از چندین سورت پروازی، همه امکانات و توانمندی ها و همچنین نواقص این فرودگاه مورد بررسی قرار گرفت تا عملیات لازم جهت ارتقای آن انجام شود و این فرودگاه برای عملیات آتی که ممکن است در سوریه یا عراق باشد، آماده شود.
دلیل سوم، نمایش سطح رابطه سیاسی و نظامی میان ایران و روسیه بود. عملا پرواز هواپیماهای روسیه از خاک ایران، نشان داد که رابطه ایران و روسیه -بیش از حد تصور بسیاری از کشورهای دیگر- صمیمی و استراتژیک است؛ بگونه ای که مقامات نظامی و امنیتی ایران هواپیماهای روسی را به حدی خودی دانستند که نیازی به ورود به اصل ماده 146 قانون اساسی نمی دیدند.
به نظر آنها (مقامات نظامی و امنیتی ایران)، این قانون مربوط به غیر خودی ها بوده و عملیات هواپیماهای روسیه همانا عملیات نیروی هوایی ایران به شمار می آمد؛ چرا که در راستای منافع ملی ایران بوده و به این دلیل هم احتمال دارد هر لحظه مقامات نظامی و امنیتی دو کشور صلاح بدانند این پروازها از سرگرفته شود و یا پروازهای دیگری از فرودگاه همدان و یا فرودگاه های دیگر ایران انجام شود.
دلیل چهارم، چندین نوع جنگنده ایرانی هواپیماهای روسی را تا رسیدن به مقصد اسکورت می کردند؛ امری که نشان می دهد ناوگان هوایی ایران چراغ خاموش تجهیز و آماده سازی شده و می تواند پرواز های دوربرد داشته باشد، امری که به هیچ وجه توسط همسایگان دشمن ایران قابل تصور نبود و در این راستا قطعا روس ها کمک های شایانی مخصوصا در زمینه بازسازی ناوگان هوایی روسی موجود در نیروی هوایی ایران کرده اند. این خود پیغامی برای دیگر کشورهای منطقه می باشد که ناوگان هوایی ایران مجددا به آسمان بازگشته و نه فقط آسمان ایران دیگر باز نیست بلکه توانایی رسیدن به عمق استراتژیک دشمنان این کشور را دارد و این فقط موشک های ایران نیست که می تواند دشمنان این کشور را هدف قرار دهد.
بلا فاصله پس از بر ملا شدن توانایی جدید نیروی هوایی ایران، شاهد تغییر لحن تهدیدآمیز رسانه ای بسیاری از همسایگان ایران بوده ایم. با توجه به اینکه تمام پیغام های سیاسی که نیاز بود به دیگران برسد، رسیده؛ ظاهرا دیگر وقت آن رسیده که مدتی ایران و روسیه مجددا چراغ خاموش حرکت کنند تا در زمان مناسب بمب های خبری دیگر خود را منفجر کنند.
در پایان باید به این نکته توجه داشت که آقای قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دقیقا گفته است «عجالتا پرواز هواپیماهای روسیه از پایگاه همدان متوقف شده» نه نهایتا؛ به این معنا که این پروازها ممکن است در هر زمانی از سر گرفته شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *