جشن استقلال "افغانستان" در پاکستان همزمان با تنش مرزی میان دو همسایه

18:12 - 30 مرداد 1395
کد خبر: ۲۱۱۶۹۵
شب گذشته مراسم ویژه نود و هفتمین سالروز استقلال افغانستان در شرایطی در مجلل ترین هتل اسلام آباد از سوی سفارت این کشور برگزار شد که اخباری نه چندان خوشایند از مرزهای دو کشور همچنان به گوش می رسد.
جشن استقلال به گزارش سرویس بین الملل سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور میهمان ویژه جشن استقلال افغانستان در اسلام آباد بود و در سخنرانی خود در این مراسم، از تعهد پاکستان به دوستی و همکاری با افغانستان سخن به میان آورد و از اشرف غنی برای حضور در اجلاس سران سارک که قرار است ماه نوامبر در اسلام آباد برگزار شود، دعوت کرد.

پس از ماجرای اختلاف های اخیر دو کشور بر سر دروازه مرزی تورخم، روز گذشته دروازه مرزی چمن میان دو کشور در مناطق مرزی ایالت بلوچستان پاکستان با افغانستان به دلیل حرکت های اعتراضی شهروندان افغان مسدود شد.

گزارش رسانه های پاکستان حاکی است روز گذشته هنگامی که تعدادی از شهروندان افغان با تجمع در دروازه مرزی چمن و سردادن شعارهای ضدپاکستانی، به نشانه اعتراض اقدام به آتش کشیدن پرچم پاکستان کردند، این اقدام موجب مسدود شدن دروازه مرزی از سوی پاکستان شد.

روزانه بین 10 تا 15 هزار شهروند و تاجر افغان و پاکستانی از دروازه مرزی چمن تردد می کنند ضمن این که این دروازه گذرگاه اصلی کامیون های حامل وسایل مورد نیاز و تدارکاتی نیروهای ناتو در افغانستان است و پس از بسته شدن این دروازه در روز گذشته، تعداد زیادی از کامیون های ناتو و نیز کامیون های حامل اجناس تجار پاکستانی و افغان در دو طرف دروازه متوقف شده اند.
 
مرزبانان پاکستان اعلام کرده تا زمان رسیدن دستور از فرماندهان مافوق خود، این دروازه بازگشایی نخواهد شد و مشخص نیست این وضعیت چه مدت طول خواهد کشید.

این روزها دولت پاکستان روز به روز فشار بر مهاجران افغان در این کشور را افزایش می دهد تا آنها را وادار به ترک پاکستان کند. این موضوع سبب نگرانی و خشم مهاجران شده است.

دولت پاکستان به تمام مهاجران افغان اعم از ثبت نام شده یا ثبت نام نشده در این کشور که تعداد آنها به حدود سه میلیون نفر می رسد، هشدار داده است که باید تا پایان سال جاری میلادی خاک پاکستان را بطور داوطلبانه ترک کنند و در غیر این صورت با تمام آنها به عنوان مهاجران غیرقانونی برخورد خواهد شد.

اگرچه تا کنون تعدادی از مهاجران افغان خاک پاکستان را ترک کرده اند، اما اکثریت قریب به اتفاق آنها دارای کسب و کار در پاکستان هستند و می گویند شرایط امنیتی و معیشتی در افغانستان برای بازگشت، اصلا مناسب نیست.
/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *