دانشگاه فرهنگیان باید تنها مرجع ورودی نیرو به آموزش و پرورش باشد
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: اقتضای این امر، این است که از سایر مجاری دیگر، نیرو وارد آموزش و پرورش نکنیم، اما متأسفانه در این سالها این موضوع وجود داشته است.
وی یادآور شد: درصدد هستیم بر اساس مفاد اساسنامه دانشگاه فرهنگیان با اولویت گرفتن نیرو از دیپلم و تربیت آنها به مدت 4 سال، آنها را آماده حضور در آموزش و پرورش کنیم.
نوید ادهم اضافه کرد: اساسنامه دانشگاه فرهنگیان در ماده 28 خود اجازه داده است در آنجاهایی که اضطرار وجود داشته و اقتضا میکند با تشخیص دانشگاه فرهنگیان و نیازی که از سوی وزیرآموزش و پرورش اعلام میشود، نیرو انتخاب کرده، آموزش داده و وارد آموزش و پرورش کنیم؛ ضمن اینکه آموزشها نیز برای مدت حداقل یکسال پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح آموزش دو ساله این نیروها نیز در حال برسی است، گفت: قطعاً اگر این افراد که فارغالتحصیلان دیگر دانشگاهها هستند با شرایط و شاخصهای مورد نظر آموزش و پرورش همخوانی داشته باشند و در کنار آن دانش علمی، تخصصی و موضوعی خود را نیز در دیگر دانشگاهها کسب کرده باشند، جذب میشوند؛ برای نمونه افرادی که لیسانس ریاضی، فیزیک و یا رشتههای دیگر گرفتهاند تحت آموزش مهارتهای معلمی در کوتاهمدت قرار میگیرند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که در چه رشتههایی جذب نیرو صورت میگیرد، یادآور شد: ماده 28 اساسنامه فرهنگیان تصریح میکند که دانشجو در رشتههایی جذب شود که این دانشگاه قابلیت جذب آنها را از کنکور سراسری ندارد اما در حال حاضر اینطور نیست.
نوید عنوان کرد: نیاز آموزش و پرورش شرط است و اینکه چه رشتهای و در چه زمانی باشد شاید دانشگاه فرهنگیان بتواند در همه رشتهها نیرو جذب کند و آنها 5 سال دیگر وارد آموزش و پرورش بشوند، اما امروز کلاس مدرسه ما بدون معلم است.
وی تصریح کرد: بر اساس بررسیهایی که در جلسات کارشناسی بین مسئولان آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان انجام شده است، در خصوص رشتهمحلهای که نیاز آموزش و پرورش است و نیز زمان آن به توافق رسیدهایم.
عضو هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد: طبق ماده 28 اجازه داده شده است در آن مناطقی که دانشگاه فرهنگیان، توانایی، فرصت و امکانات لازم را ندارد و از ظرفیت و خروجیهای دانشگاه دیگر استفاده کند که این مهم باید با رعایت آموزشهای مهارتی و معلمی صورت گیرد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان میتواند در همه رشتهها نیرو تأمین کند و 5 یا 10 سال دیگر آموزشها را ادامه دهد و ما استنباط خلاف بودن ماده 28 را نداریم.
نوید ادهم یادآور شد: اینکه اصول، ضوابط و شایستگی معلمین در بین افرادی که امروز جذب شدهاند وجود دارد یا خیر، باید در عمل و اجرا باشد؛ چرا که شاخصهایی را در شورای عالی آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان مصوب کردهایم.
وی ادامه داد: غیر از دانش موضوعی افراد باید آنها شایستگیهای معلمی داشته باشند ضمن اینکه ما مهارتهای تخصصی را نیز در دانشگاه آموزش میدهیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا ادعای نمایندگان مجلس بر وجود تخلف در اجرای ماده 28 صحیح است، گفت: به نظر بنده تخلفی وجود ندارد و کلیت آن بر اساس اساسنامه دانشگاه فرهنگیان انجام شده است اما اگر برای نمونه دو مورد در جایی وجود داشته باشد و دانشجویی که وارد شده است شایستگی و ضوابط لازم را نداشته باشد و اسم آن تخلف باشد، بله اینطور است.
وی متذکر شد: اشکالی که مطرح میشود، این است بعضی از افرادی که در دوره آموزشی شرکت کردهاند چنین ویژگیها و شاخصهای لازم را ندارند که در این خصوص باید چارهاندیشی کرد.
نوید در واکنش به پرسش در خصوص موجه نبودن بعضی از دانشجومعلمان و فارغالتحصیلان دانشگاههای دیگر برای ورود به آموزش و پرورش کشور،تصریح کرد: به این صورت گزارش مستمری نداریم؛ ما شاخصهایی را گذاشتهایم که بر اساس آن شاخصها ورودیها وارد این دانشگاه میشوند و باید خروجیها نیز دارای این ویژگیها باشند و صلاحیت لازم را کسب کرده باشند.