زندانیانی که چرخ زندگی خانواده هایشان را می چرخانند/ اشتغال 50 هزار زندانی در گروه کارخانجات صنعتی، کشاورزی و دامپروری بنیاد تعاون زندانیان
دغدغه نان که داشته باشی ارادهات را جزم میکنی تا یاریات کنند، برایت فرقی نمیکند که درکدام گوشه این کره خاکی زندگی کنی. چه در داخل زندان باشی و چه در بیرون از زندان، مهم این است که به دنبال لقمه نان حلال باشی.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دغدغه نان که داشته باشی ارادهات را جزم میکنی تا یاریات کنند، برایت فرقی نمیکند که درکدام گوشه این کره خاکی زندگی کنی. چه در داخل زندان باشی و چه در بیرون از زندان، مهم این است که به دنبال لقمه نان حلال باشی.
از پلیس راه حسن آباد قم، جاده به سمت چرمشهر باریک می شود. تا چشم می بیند بیابانی است، چند کیلومتری را که طی می کنیم، سمت راست جاده ندامتگاه تهران بزرگ است اما پایان راه نیست بازهم مسیر را ادامه می دهیم تا به شرکت کشت و صنعت حامیان فدک می رسیم .
تبدیل مددجو به انسان کارآفرین، ایجاد اشتغال پایدار، تامین رفاه و کمک به خانواده زندانیان از مهم ترین اهداف بنیاد تعاون زندانیان است که برای دوران محکومیت زندانیان تعریف شده است.
اینجا کارگاه سنگبری آنتیک است که با همت بنیاد تعاون زندانیان زمینه اشتغال و درآمدزایی برای بیش از 40 زندانی فراهم شده است. زندانیان رای باز با جرائم سبک با لباس فرم آبی رنگ وکلاه نقابدار سفید مشغول به کارند. نگاهشان را به دستگاه ها می دوزند تا از نگاه های ما در امان باشند.
در این کارگاه 100 میلیون تومان برای خرید ماشین آلات هزینه شده است. سنگ های باریک به داخل دستگاه ریخته می شود تا شکسته شوند و از نو برش بخورد.اما این پایان کار نیست، در قسمت دیگری از این سوله مددجویانی دیگر مشغول به چیدن سنگ ها هستند.
زندانیان به این شرایط راضی هستند و به قول خودشان شاید این حداقل کاری باشد که بتوانند برای خانواده شان انجام دهند و به آینده ای جدید قدم بگذارند.
به گفته مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور سالانه ۱۰۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته فنی و حرفه ای موفق به کسب گواهینامه مهارت می شوند که این امر نتیجه همکاری سازمان فنی و حرفه ای ، سازمان زندانها و بنیاد تعاون زندانیان کشور است.
رحیم مطهرنژاد گفت: اشتغالزایی یکی از وظایف بنیاد تعاون زندانیان در بحث اقدمات اصلاحی و تربیتی است که برکات زیادی را به همراه دارد، زندانیان با اشتغالزایی می توانند یک منبع درآمد برای خود و خانواده شان داشته باشند.
وی افزود: ماموریت ما اشتغال زندانی در دوران محکومیت است که بنیاد تعاون زندانیان با هدف ایجاد اشتغال سعی دارد که از گرفتار شدن خانواده زندانیان در آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند که برای رسیدن به این هدف نیز لازم است همه دستگاه ها این بنیاد را حمایت کنند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور ادامه داد: نتیجه فعالیت های اصلاحی و تربیتی باید عدم بازگشت زندانیان به زندان ها باشد، حلقه اشتغال بیرون با داخل زندان قطع است، زندانی پس از خروج از زندان فراموش می شوند و جامعه پذیرای زندانیان آزاد شده نیست.
سالانه بین ۱۲ تا ۱۴ میلیارد تومان به زندانیان دستمزد پرداخت میشود که بخشی از این حقوق به خانواده زندانی، پس انداز زندانی و مابقی به خود آنان تعلق میگیرد.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور از کاهش نرخ بازگشت زندانیان شاغل (زندانیانی که از تسهیلات اشتغال بعد از آزادی برخوردار شده اند) به زندان خبرداد و افزود: آمار بازگشت زندانیان دارای اشتغال کاهش یافته و بر همین مبنا این نرخ به بین یک تا دو درصد رسیده است.
افزایش حقوق و دستمزد زندانیان در سال 95
رحیم مطهرنژاد مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: حقوق و مزایای مددجویان همه ساله درصدی از حقوق و مزایای مصوب شورای عالی کار تعیین و در سال جاری بر اساس مهارت زندانیان بین 38 تا 54 درصد تعیین شده است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور افزود: در 4 سال گذشته 55 میلیارد تومان به عنوان حقوق و دستمزد به زندانیان پرداخت شده که نسبت به سال های گذشته 240 درصد رشد داشته که زندانیان با توجه به نوع کار و مدت زمان فعالیت حقوق و دستمزد دریافت می کنند.
وی درخصوص کارگاه سنگبری آنتیک در منطقه فشافویه گفت: با توجه به نیاز منطقه شهرک صنعتی حسن آباد، ضایعات کارخانه های سنگ بری به این کارگاه منتقل می شود ، سنگ های باریک داخل دستگاه ریخته شده و سنگ های ریزی را که در نمای ساختمان ها کاربرد دارند ساخته می شود.
مطهر نژاد در خصوص اشتغال زندانیان نیز گفت: زندانیانی که شرایط رای نیمه باز دارند به کارگاه های اشتغال منتقل می شوند و درحال حاضر بیش از 40 زندانی دراین کارگاه مشغول به کار هستند. با اشتغال زندانی چرخه اقتصادی خانواده وی نیز می چرخد، مددجویان پس از پایان دوره آموزشی می توانند با دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای بدون قید نام زندان در مراکز معتبر، شرکت ها، تعاونی ها و کارخانجات مشغول به کار شوند و فرصت های شغلی جدیدی بدست آورند.
مطهرنژاد از دستگاه های مسئول در کشور و صاحبان صنایع و مشاغل خواست به زندانیان فرصت شغلی بدهند تا این افراد به چرخه زندگی باز گردند.
برای مشاهده سایرتصاویر به اینجا مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *