برای احترام به کرامت اروپایی ها ویزای 90 روزه فرودگاهی می دهیم!

1:45 - 26 مرداد 1395
کد خبر: ۲۱۰۰۵۰
اگر گذرتان به یکی از سفارتخانه های خارجی به خصوص برخی اروپایی ها برای دریافت انواع ویزا از تحصیلی گرفته تا توریستی و... بیفتد، متوجه خواهید شد، با راهی پر از پیچ و خم و در پاره ای از موارد حتی مجبور به دادن باج یا شنیدن توهین و سکوت روبه رو می شوید! این در حالی است که ایران برای همه کشورهای جهان به جز ده کشور، تسهیلات ویزای 90 روزه فرودگاهی می دهد!
به نقل از تابناک، اعتبار گذرنامه و لغو روادید برای سفر به کشورهای مختلف، همواره یکی از معیارهای مهم در ارزیابی میزان روابط با سایر کشورهاست. لغو یا تسهیل ویزای ورود، اقدامی دیپلماتیک است که معمولا با در نظر گرفتن قوانین و شرایط کشورها و با توجه به مبادلات سیاسی و گاه تجاری اتفاق می‌افتد. از دولت قبل تصمیم گرفته شد، سیاست‌ها درباره ویزا تسهیل شود. حتی طرح لغو ویزا با شصت کشور دنیا مطرح شد؛ ادعایی که هیچ‌ گاه به مرحله اجرا نزدیک نشد.

در دولت یازدهم این تمایل بار دیگر مطرح و برای همین کارگروهی با عضویت نهادهای امنیتی و انتظامی، وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل شد که تصمیم‌ها و طرح‌های آن در کمیسیون‌های تخصصی هیأت دولت بررسی و مشخص شود که در نهایت طبق آخرین تصمیمات قرار بر این شد که ایران به تمام اتباع کشورها به جز ده یا یازده کشور(اطلاعات متناقض در این مورد است) ویزای فرودگاهی اعطا کند.

این موضوع را حسن قشقاوی، معاون معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه در برنامه «کنکاش» شبکه جهانی جام جم نیز تأیید کرده است.

وی در بخشی از این اظهارات در این برنامه تلویزیونی می گوید: «ایران جزو معدود کشورهایی است که صدور روادید به صورت فرودگاهی و سریع را انجام می‌دهد.

وی همچنین افزود: به جز ده کشور از جمله آمریکا، انگلیس، کانادا و چند کشور دیگر که طبق قانون اقدام متقابل عمل می‌کنند، برای افراد دیگر کشورها، روادید فرودگاهی 90 روزه صادر می‌شود زیرا نگاه جمهوری اسلامی ایران توجه به کرامت انسان‌ها و احترام و تکریم حقوق بشر است».

گفتنی است، پیش از این اعلام شده بود که ایران برای همه کشورها غیر از 11 کشور کلمبیا، سومالی، انگلیس، کانادا، آمریکا، بنگلادش، اردن، عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان امکان صدور ویزا در فرودگاه را فراهم کرده است. با این حال، معاون وزیر خارجه در این مصاحبه اخیر تعداد این کشورها را به ده کشور تقلیل داده است.

فارغ از تعداد کشورها، موضوع مهم در این مورد این است که چرا ایران بر خلاف عرف بین الملل در موضوع اعطای روادید بر اساس اقدام متقابل عمل نمی کند. آقای قشقاوی در مصاحبه با جام جم این اقدام را ناشی از توجه به کرامت انسان ها و احترام و تکریم حقوق بشر توجیه می نماید!

اما به راستی با توجه به مشکلات عدیده ایرانی ها برای گرفتن ویزا از سفارت های خارجی، چرا ما باید به اتباع سایر کشورها به این سهولت ویزا اعطا و کرامت آنها را حفظ کنیم؛ اما آنها کرامت که هیچ حتی به حقوق اولیه ما هم احترام نمی گذارند؟!

هنگامی که از جلوی برخی سفارت های خارجی در تهران رد می شوی، شاهد صحنه های زشتی از صف های طولانی و یا خرید و فروش وقت برای مصاحبه جهت اخذ ویزا روبه رو می شوید. در واقع هنگامی که ما بدون هیچ واکنشی نسبت به این اقدامات کشورها به همه اتباع آنها ویزای فرودگاهی اعطا می کنیم، دیگر چه لزومی برای برخی سفارت خانه های خارجی برای احترام به حقوق ایرانی ها می ماند.

بنابراین مشخص نیست چگونه آقای قشقاوی، از احترام به کرامت انسان ها سخن می گوید، در صورتی که برخی سفارت های اروپایی هیچ اهمیتی به کرامت ایرانی ها نمی دهند. در واقع قرار نیست ما به کرامت شهروندان آنها توهین کنیم؛ اما می توانیم همان قوانینی را که برای شهروندان ایرانی در نظر می گیرند، برای آنها نیز اتخاذ کنیم تا آنها نیز مجبور به تغییر در رفتار خودشان شوند.

این موضوع به قدری پررنگ بود که حتی یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه نیز در واکنش نسبت به بدرفتاری برخی مأمورین کنسولی و همچنین طولانی شدن فرایند صدور و هزینه بالای روادید در برخی سفارتخانه های اروپایی در تهران، پیشنهاد داد، مردم از مراجعه جز در موارد ضروری به سفارت خانه هایی که با مراجعین برخورد موهن دارند، خودداری کنند.

آقای قشقاوی خود در این گفت و گو اذعان می دارد، ایران جزو معدود کشورهای جهان است که چنین تسهیلاتی برای اتباع دیگران قائل است. شاید همین رویه باعث شده است که در مدت اخیر موضوعات جنجالی زیادی از قبیل ورود یک بازیگر فیلم های خاص از جمله آنهاست، زیاد به گوش رسد.

شاید برخی مقامات در پاسخ به اینکه چرا تسهیلات ویزا در این حد برای سایر کشورها قائل شده ایم، در جواب بگویند که برای رونق صنعت توریست این اقدام شده است. در پاسخ باید گفت، درست است که یکی از شرایط برای جذب توریست موضوع تسهیلات ویزاست، اما اینکه برای گسترش صنعت توریسم فقط این موضوع را معیار قرار دهیم، غلطی اشکار است. باید دید مسئولان چه امکاناتی برای جذب توریست فراهم کرده اند؟آیا واقعاً سایر مشکلات پیش روی صنعت توریسم خود را حل کرده ایم که فقط موضوع ویزا مانده است؟!

البته هنوز مشخص نیست، چرا موضوع اقدام متقابل را در تسهیلات ویزایی فقط به قول آقای قشقاوی در مورد ده کشور اعمال کرده ایم. فقط تعداد سفارتخانه های اروپایی که در تهران به ایرانیان بی حرمتی می کنند، دو برابر این تعداد است. اگر سفارتخانه های برخی از کشورهای حتی آسیایی را به این فهرست اضافه کنیم عدد بسیار بالاتر خواهد رفت.


/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *