وزیر آموزش و پرورش مشکلات هدایت تحصیلی را تایید کرد/ از ضعف در اطلاع رسانی تا افزایش ظرفیت در رشته علوم تجربی
وزیر آموزش و پرورش با تایید مشکلات هدایت تحصیلی، گفت: اطلاع رسانی ناموفقی در بحث هدایت تحصیلی داشتیم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ؛ علی اصغر فانی امشب در مراسم اختتامیه سی و سومین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور اظهار کرد: راهبرد اصلی ما اجرای متوازن سند تحول بنیادین است زمانی که یک سند بالادستی را اجرا می کنیم حقی نداریم بخشی از آن اجرا، بخشی را رها و یا کارهای عادی را به سند تحول بنیادین وصل کنید بلکه باید صنعت به طور متوازن اجرا شود که لازمه آن داشتن نقشه راه است.
ارتقای کیفیت مدارس دولتی مطالبه مردم است
وی افزود: ارتقای کیفیت مدارس یکی از مطالبات مردم است و آنها متقاضی ارتقای کیفیت مدارس دولتی هستند از سوی دیگر ما همچنان نیاز داریم بهره وری در آموزش و پرورش افزایش پیدا کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش به ساختار رفتن اشتباه است و تصور اینکه اضافه شدن یک پایه به دوره ابتدایی تحول بنیادین است، تصور صحیحی نیست. تحول در برنامه و روش ها باید ایجاد شود.
فانی با اشاره به اینکه یک سوم فضا های آموزشی کشور استاندارد نیست مطرح کرد: در برنامه ششم توسعه باید تلاش کرد که این فضا ها استاندارد شود.
وی با اشاره به چالش های پیش رو نظام تعلیم و تربیت مطرح کرد: یکی از چالش ها تغییر ارزش های فرهنگی جامعه است. ارزش های امروز با 20 سال گذشته متفاوت است و نمی توان با ابزار گذشته مشکلات دانش آموز را حل کرد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سرعت تغییرات ناشی از پیشرفت های فناوری های جدید ارتباطی و اطلاعاتی یکی دیگر از چالش ها است و این سوال مطرح است که آیا آموزش و پرورش با این سرعت خود را تنظیم کرده است فانی افزایش ظهور رسانه های نو پدید و مهاجرت از روستاها و خالی ماندن مدارس از سایر چالش های پیش رو آموزش و پرورش عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تجاری شدن آموزش و پرورش و اولویت نداشتن تربیت همه جانبه یک دغدغه جدی است مطرح کرد: برخی از مدارس و موسسات آموزشی، آموزش و پرورش را صنعت تلقی می کنند به گونه ای که بارها شنیده ایم فلان شخص به دانش آموزان مشاوره می دهد که چگونه درس خواند و تست بزنند این یعنی آموزش و پرورش از تربیت همه جانبه دور شده است.
فانی ادامه داد: هم اکنون 10 درصد مدارس کشور دو شیفته هستند یعنی در بحث عدالت کمی شرایط خوبی داریم اما عدالت کیفی نداریم.
وی با اشاره به اینکه هزینه یک روز آموزش دانش آموزان در مدارس 150 میلیارد تومان است مطرح کرد: باید تلاش کنیم تا تمام مدارس کشور از همان ابتدای سال تحصیلی فعالیت خود را آغاز کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره بحث هدایت تحصیلی عنوان کرد: این موضوع امسال با چالش هایی همراه بود که دلایل متعددی داشت از جمله آنکه در سال های گذشته هدایت تحصیلی در دوره متوسطه دوم انجام می شد اما امسال برای نخستین بار هدایت تحصیلی در پایان پایه نهم اجرا شد و مدیران و مشاوران مدارس آمادگی لازم را نداشتند.
فانی اظهار کرد: اطلاع رسانی نسبتا ناموفقی در خصوص هدایت تحصیلی داشتیم که این مسائل باعث بروز مشکلاتی شد اما با تخصیص ظرفیت در برخی رشته ها به خصوص علوم تجربی مشکلات حل شد. به استان ها می گویم باقی مانده مشکلات نیز را حل کنند تا خانواده ها و دانش آموزان دیگر نگران بحث هدایت تحصیلی نباشند.
وی افزود: 130 میلیون جد کتاب درسی از 15 شهریور آماده توزیع است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *