آمریکا با هزینه ۶۵۰ میلیارد دلاری در "افغانستان" شکست خورد

19:11 - 19 مرداد 1395
کد خبر: ۲۰۷۴۳۲
آلون‌بن‌میر استاد روابط بین‌المللی در مرکز امور جهانی در دانشگاه نیویورک گفت: آمریکا بیش از 650 میلیارد دلار را در امر مبارزه با طالبان و القاعده در افغانستان هزینه کرد، هنوز هم وضعیت در افغانستان تغییر نکرده و این کشور در وضعیت بدی قرار دارد.
آمریکا با هزینه ۶۵۰ میلیارد دلاری در به گزارش سرویس بین الملل آلون‌بن‌میر استاد روابط بین‌الملل در مرکز امور جهانی در دانشگاه نیویورک طی یادداشتی اختصاصی در کانسرتیوم نیوز به موضوع حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان پرداخته است.
 
در این یادداشت آمده است: این رویکرد ویتنام باید در افغانستان پایان یابد، این یادآور قماربازی است که هرچه پول داری باید خرج کنی اما امیدی به برنده شدن نیست و تمام پول‌هایی که به مصرف برسد هرگز به آن هدف که داری دست نخواهی یافت و در نهایت زمینه خروج و شکست را مهیا می سازد.
 
نه جورج دبلیو بوش و نه باراک اوباما از جنگ ویتنام عبرت نگرفته و هر 2 فرد پول و منابع را به یک شرکت شکست که هیچ پایانی ندارد به مصرف می‌رسانند و به آن چشم دوخته‌اند.
 
پس از آنکه آمریکا بیش از 650 میلیارد دلار را در امر مبارزه با طالبان و القاعده در افغانستان به مصرف رساند، هنوز هم وضعیت در افغانستان تغییر نکرده و این کشور در وضعیت بدی قرار دارد. بنابراین باید رییس جمهور آینده امریکا به فکر یک راهبرد جدید در افغانستان باشد و زمینه خروج سربازان آمریکایی از این کشور را فراهم سازد.
 
هم چنین باید تمام جناح‌های درگیر در افغانستان به توافق برسند و به طالبان نیز در حکومت سهم داده شود واین گروه نیز باید به قوانین حقوق بشری پابند باشند به ویژه حقوق زنان.
 
طالبان نیز باید روابطش را با گروه‌های تروریستی مانند القاعده قطع کند و اجازه ندهد که شبکه‌های تروریستی مانند داعش و القاعده در این کشور باردیگر حملاتی را علیه آمریکا و هم‌پیمانانش راه اندازی کنند.
 
بنابر دلایلی که در بالا ذکر کردم باید پاکستان به خاطر حفاظت از منافع امنیت ملی‌اش و جلوگیری از دخالت هند در امور افغانستان هم دراین روند نقش داشته باشد.
 
ازسوی دیگر هم اسلام‌آباد نیز به رهایی از تمام گروه‌های تروریستی ازجمله شبکه القاعده تعهد جدی داشته باشد.
 
پاکستان و طالبان می‌تواند روی یک چارچوبی سیاسی به توافق برسند، و آمریکا باید تمام نظامیانش در سال‌های پیش رو را از افغانستان بیرون سازد و این کشورها به نیروهای امنیتی خودش واگذار کند.
 
سازمان ملل نیز برای نظارت و اطمینان از توافق به دست آمده بین گروه‌های درگیر در افغانستان حضور داشته باشد.
 
بعد از 15 سال نبرد و مصرف میلیاردها دلار و کشته شدن ده‌ها هزاران سرباز وضعیت در افغانستان پس از سقوط طالبان نیز بهتر نشده است.
 
بنابراین باید دولت جدید امریکا برای پایان جنگ در افغانستان و بیرون شدن از باتلاق این کشور خودش را متعهد سازد، به این دلیل که هیچ پیروزی در برابر طالبان در افغانستان وجود ندارد و ادامه این وضعیت مانند جنگ ویتنام برای آمریکا به شکست مبدل خواهد شد.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *