تولید برنج در سال جاری افزایش یافت
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: تولید برنج در سال جاری افزایش یافته است و در آینده نزدیک قیمت برنج روند کاهشی به خود میگیرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد، غلامرضا خانکشی با اشاره به میزان بارندگی در کشور گفت: امسال بارندگی وضعیت مطلوبی داشته و بخش کشاورزی از حیث شرایط آب و هوا مشکل خاصی نداشته است.
وی همچنین برداشت کمی و کیفی برنج را مثبت توصیف کرد و اظهار داشت: برنج از محصولات راهبردی کشور است و میطلبد مسئولان توجهی جدی به این مهم داشته باشند.
رئیس کانون دانش و صنعت برنج درباره قیمت برنج ایرانی در بازار و خرده فروشیها گفت: بالا بودن نرخ سود بانکی در افزایش قیمت برنج تأثیرگذار است چرا که اگر محصولی مانند برنج که قرار باشد در انبار بماند و به تدریج عرضه شود به دلیل بالا بودن نرخ سود بانکی افزایش قیمت پیدا میکند چرا که این محصول خود سرمایه است.
وی با اشاره بر اینکه محصولات استراتژیک سکاندار اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی مثل گندم، برنج و دانههای روغنی ضروری به نظر میرسد.
خانکشی پور بیان داشت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه برنج باید ارقامی به کشاورزان معرفی شود که خوش کیفیت، بازار پسند و ارزش عملکرد داشته باشند.
وی در ادامه بر لزوم اصلاح شیوههای آبیاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: استفاده بهینه از منابع آب در مصارف کشاورزی مقابلهای در برابر بحران و خشکسالی خواهد بود.
عضو هیئت علمی موسسه برنج کشور گفت: آینده تولید برنج به فعالیتها، گسترش استراتژیها و راهکارهایی بستگی دارد که آب را در برنامه ریزیهای آبیاری بهطور مؤثری استفاده کند.
وی اذعان داشت: استفاده بهینه از آب در کشوری چون ایران که از نظر اقلیمی دارای وضعیت خشک تا نیمه خشک است از اهمیت بخصوصی در گسترش و توسعه فعالیتهای کشاورزی برخورداراست.
خانکشی پور در مورد عرضه برنج در بورس کالا هم گفت: این روش میتواند به روش نوینی برای عرضه محصول باشد چرا که عرضه برنج در ایران به شیوه سنتی انجام میشود.
وی افزود: کشت برنج از دیرباز یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشاورزی و برنج یکی از اساسیترین مواد غذایی مردم ایران زمین به ویژه در استانهای گیلان و مازندران بوده است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: برنج به همراه گندم یکی از دو کالای استراتژیکی و مهم غذایی است، سیاستگذاران و برنامه ریزان هر کشوری اغلب برای این دو کالای اساسی جایگاه ویژهای در اقتصاد کشاورزی و توسعه اقتصادی در نظر میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: برنج از عمدهترین اقلام سبد مصرفی خانوارهاست که بعد از گندم بیشترین مصرف را در بین غلات دارد، برنج در ایران به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک شناخته شده و مصرف آن در بین مردم افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر در رژیم غذایی خانوارها (شهری و روستایی) از اهمیت بالایی برخوردار است.
خانکشی گفت: به منظور حمایت از تولیدات داخلی واردات برنج خارجی باید محدود و نیاز برنجکاران اعم از کود، سم ماشین آلات و لوازم یدکی به قیمت مناسب راحت و بموقع تأمین شود.
وی افزود: برنج یک محصول اساسی در ایران به شمار میرود زیرا این محصول در سبد کالایی خانوار و الگوی تغذیهای نقش مهمی دارد.
انتهای پیام/
وی همچنین برداشت کمی و کیفی برنج را مثبت توصیف کرد و اظهار داشت: برنج از محصولات راهبردی کشور است و میطلبد مسئولان توجهی جدی به این مهم داشته باشند.
رئیس کانون دانش و صنعت برنج درباره قیمت برنج ایرانی در بازار و خرده فروشیها گفت: بالا بودن نرخ سود بانکی در افزایش قیمت برنج تأثیرگذار است چرا که اگر محصولی مانند برنج که قرار باشد در انبار بماند و به تدریج عرضه شود به دلیل بالا بودن نرخ سود بانکی افزایش قیمت پیدا میکند چرا که این محصول خود سرمایه است.
وی با اشاره بر اینکه محصولات استراتژیک سکاندار اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی مثل گندم، برنج و دانههای روغنی ضروری به نظر میرسد.
خانکشی پور بیان داشت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه برنج باید ارقامی به کشاورزان معرفی شود که خوش کیفیت، بازار پسند و ارزش عملکرد داشته باشند.
وی در ادامه بر لزوم اصلاح شیوههای آبیاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: استفاده بهینه از منابع آب در مصارف کشاورزی مقابلهای در برابر بحران و خشکسالی خواهد بود.
عضو هیئت علمی موسسه برنج کشور گفت: آینده تولید برنج به فعالیتها، گسترش استراتژیها و راهکارهایی بستگی دارد که آب را در برنامه ریزیهای آبیاری بهطور مؤثری استفاده کند.
وی اذعان داشت: استفاده بهینه از آب در کشوری چون ایران که از نظر اقلیمی دارای وضعیت خشک تا نیمه خشک است از اهمیت بخصوصی در گسترش و توسعه فعالیتهای کشاورزی برخورداراست.
خانکشی پور در مورد عرضه برنج در بورس کالا هم گفت: این روش میتواند به روش نوینی برای عرضه محصول باشد چرا که عرضه برنج در ایران به شیوه سنتی انجام میشود.
وی افزود: کشت برنج از دیرباز یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشاورزی و برنج یکی از اساسیترین مواد غذایی مردم ایران زمین به ویژه در استانهای گیلان و مازندران بوده است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: برنج به همراه گندم یکی از دو کالای استراتژیکی و مهم غذایی است، سیاستگذاران و برنامه ریزان هر کشوری اغلب برای این دو کالای اساسی جایگاه ویژهای در اقتصاد کشاورزی و توسعه اقتصادی در نظر میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: برنج از عمدهترین اقلام سبد مصرفی خانوارهاست که بعد از گندم بیشترین مصرف را در بین غلات دارد، برنج در ایران به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک شناخته شده و مصرف آن در بین مردم افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر در رژیم غذایی خانوارها (شهری و روستایی) از اهمیت بالایی برخوردار است.
خانکشی گفت: به منظور حمایت از تولیدات داخلی واردات برنج خارجی باید محدود و نیاز برنجکاران اعم از کود، سم ماشین آلات و لوازم یدکی به قیمت مناسب راحت و بموقع تأمین شود.
وی افزود: برنج یک محصول اساسی در ایران به شمار میرود زیرا این محصول در سبد کالایی خانوار و الگوی تغذیهای نقش مهمی دارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *